Hotel 4* Senior Voyage

Valencia, Spania
Paste in Valencia si Costa Blanca

Valencia – Teruel – Albarracín – Xàtiva – Quesa – Morella – Peñíscola – Murcia – Cartagena – Lacul Albufera – El Palmar – Dunele din El Saler

De la monumente și palate flamboiante, capodopere arhitecturale maure sau romane, peisaje urbane futuriste, plaje întinse, livezi de portocali și aerul parfumat de migdali, Regiunea Valencia este o destinație completă. Adaugă la toate astea o bucătărie spectaculoasă care a dat lumii celebra paella, natură demnă de documentarele National Geographic și o capitală care rivalizează prin frumusețe și atracții cu Madridul și Barcelona și vei înțelege de ce regiunea Valencia și Costa Blanca te vor seduce iremediabil în această călătorie de șapte zile.

Ce te va încânta în această călătorie
•Arhitectura îndrăzneață semnată de Santiago Calatrava a complexului futuristic Ciudad de las Artes și a Ciencias din Valencia
•Contemplarea de la distanță a fortăreței medievale Morella
•Piscinele naturale din Quesa care îmbie la înot și contemplare
•Arhitectura cu totul surprinzătoare și mâncarea rafinată din Teruel
•Casele roz din Albarracín și istoria sa medievală, cu siguranță un candidat pentru cel mai frumos sat din Spania
•Cea mai delicioasă porție de paella din lume în Albufera, locul nașterii sale

Hola! Bienvenido în Valencia! Imediat după aterizare ne îndreptăm spre hotelul care ne va găzdui, pe Costa Blanca, cartierul general de unde pornim în explorările noastre în următoarele zile. După ce ne instalăm, te invităm să faci cunoștință cu ghidul și ceilalți participanți la program. După întâlnirea de informare, poți alege excursiile opționale pentru următoarele zile, dacă nu ai făcut-o încă și să te pregătești de experiențele fabuloase ale regiunii valenciene. Pentru o mai bună planificare a programului turistic, recomandăm rezervarea excursiilor opționale din țară.

Hotel Principal 4*
www.principalhoteles.com
Localizare
Hotelul Principal este situat în centrul stațiunii Gandía, cu o atmosferă plină de viață, la doar 150 de metri de plaja Gandía, în prima linie a mării. În apropiere se găsesc o serie de atracții ce merită vizitate, printre care Palacio Ducal dels Borja, construit la începutul anilor 1300, timp de secole casa ducilor Borgia de Gandia.

Facilitățile hotelului
Restaurantul hotelului servește preparate din bucătăria mediteraneană, iar oaspeții pot savura, de asemenea, băuturi răcoritoare la bar. Hotel Principal oferă piscină în aer liber cu jacuzzi, loc de joacă pentru copii, ping-pong, sală de sport și solar. În întregul hotel este disponibil Wi-Fi gratuit.

Facilitățile camerelor
Camerele spațioase au terasă sau balcon, aer condiționat, TV prin satelit, mini-bar, telefon și acces gratuit la internet wireless. Băile private includ articole de toaletă gratuite și uscător de păr.

vezi mai multe

•7 nopți cazare la hotel 4* pe Costa Blanca
•Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa
•Transport avion București – Valencia – București
•Taxele de aeroport
•Transfer aeroport–hotel–aeroport
•Tur panoramic de Valencia
•Vizite ghidate conform descrierii
•Asistenta turistica pentru intreaga perioada care include preluarea si insotirea turistilor catre si de la hotel, organizarea excursiilor optionale si suportul la destinatie

vezi mai multe

•Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
•Intrarile la obiectivele turistice
•Mese de pranz
•Cheltuieli personale
•Excursiile opționale
•Aparat audio pentru tururile ghidate: 1,5 €/ persoana/ zi


Reduceri si suplimente
•Supliment SGL: 120 euro
•Reducere a 3-a persoană: hotelul nu dispune de camere triple
•Copil 0-1.99 ani: 95 euro (taxa de aeroport)
•Copil 2-11.99 ani: reducere 100 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
•Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au însoțitor peste 55 ani: supliment 50 euro

vezi mai multe

Excursii gratuite
Valencia tur panoramic
Luăm un prim contact cu Valencia, frumosul oraș de coastă care dă numele întregii provincii estice a Spaniei. Facem un tur panoramic, prilej de a surprinde per ansamblu, vibrația unică a acestui oraș. Descoperim partea modernă a Valenciei la bordul autocarului, remarcând pe lista atracțiilor Orașul Artelor și Științelor, Muzeul Oceanogràfic, Portul Valencia, Marina Real, plaja Las Arenas și zona Cupei Americii printre altele. Ne oprim în Ciudad de las Artes și a Ciencias și mergem la pas printre clădirile futuriste ale complexului proiectat de arhitectul local Santiago Calatrava. Apoi, ne bucurăm de timp liber pentru a vizita atracțiile preferate sau pentru o plimbare de-a lungul râului Turia. Cum Valencia are prea multe de oferit pentru a putea fi acoperite în câteva ore, promitem să revenim în excursia de o zi dedicată Valenciei pentru a descoperi partea istorică a orașului. Turul se va realiza în prima zi de program, ı̂n drum de la aeroport spre hotel.

Excursii opționale
•Teruel și Albarracín: 70 €/ persoană
•Valencia: 50 €/ persoană
•Xàtiva și piscinele naturale din Quesa: 60 euro €/ persoană
•Morella și Peñíscola: 65 € /persoană
•Murcia și Cartagena: 60 €/ persoană  
•Lacul Albufera, El Palmar și dunele din El Saler: 40 €/persoană
•Nou! Reducere 15% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea  în avans, din țară, a întregului pachet de excursii opționale.
•Nou! Reducere 10% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea  în avans, din țară, a 3 excursii opționale.

Excursii opționale
Teruel și Albarracín
Azi pornim într-o incursiune în nordul coastei pentru a vizita cele mai emblematice atracții din regiune: Teruel și Albarracín. Ascunsă într-o oază de liniște, în mjlocul unui decor natural din munți, departe de agitația orașelor, Teruel și-a păstrat o mare parte din moștenirea arhitecturală și istorică, fiind cunoscut drept „orașul mudéjar”. Mergem la pas pe străzile pavate, pe urmele cuplului de „Îndrăgostiți din Teruel”, aflând totodată una dintre cele mai populare povești de dragoste din Spania. Pe măsură ce vom explora Teruel, avem ocazia să admirăm semnele omniprezente ale stilul mudejar inconfundabil al arhitecturii orașului. Clădirile perfect conservate i-au adus Teruelului statutul de obiectiv al Patrimoniului Mondial UNESCO.
După ce aflăm secretele bine păstrate ale acestui oraș pitoresc, continuăm explorările, urmând cursul râului Guadalaviar până ajungem la Albarracín. De îndată ce pășim în acest oraș, simțim că am făcut o călătorie în trecut. Ascuns într-o vale îndepărtată, Albarracín, cu nuanțele sale de roz, păstrează aura evului mediu cum puține sate din Spania o mai fac în prezent, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase și mai pitorești sate din Peninsula Iberică. Ai timp liber la dispoziție pentru a gusta fantastica gastronomie locală. Apoi simțindu-ne re-energizați, ne plimbăm pe străzile idilice, bucurându-ne de frumusețea clădirilor și a peisajelor din împrejurimi. Vom descoperi piața principală elegantă, catedrala și celebra casă a Julianetei.

Valencia
Astăzi vom experimenta Valencia. Al treilea oraș ca mărime al Spaniei este un loc magnific care reușește să rivalizeze cu Madrid și Barcelona, cele două orașe care monopolizează atenția majorității turiștilor în aceată țară. Fără teamă să lase inovațiile și noul să își facă loc, Valencia și-a deviat râul predispus la inundații spre periferie și a transformat fosta albie într-un coridor verde de parcuri care șerpuiește chiar prin mijlocul orașului. Clădirile moderne i-au adus o strălucitoare aparte, îmbogățind peisajul urban, mănunchiul de clădiri futuriste atrăgând privirile din orice zonă ai privi. Valencia se mai mândrește cu muzee grozave, o întindere lungă de plajă și un cartier vechi grandios și plin de caracter. Vom admira, printre altele, Piața Colon, arena de tauri din Valencia, clădirea istorică a gării și a primăriei. Apoi vom ajunge în centrul istoric al orașului. Facem o oprire la Piața Centrală, care, pe lângă faptul că este o capodoperă a designului modernist, este locul în care putem simți atmosfera vibrantă a orașul în plină desfășurare. Apoi merge spre Plaza de la Virgen pentru a intra în Bazilica Sfintei Doamne a Părăsiților. Timp liber pentru a vizita în voie atracțiile, să faci cumpărături de suveniruri sau să iei masa în acest loc plin de tumult și culoare. Desigur, fiind în Valencia, nu poți să nu încerci o farfurie vinovat de delicioasă de paella, Valencia fiind considerată capitala mondială a acestui preparat

Xàtiva and the natural pools of Quesa
În acestă zi vom descoperi biserici vechi de secole, un castel, piațete și străzi pline de istorie, toate într-un oraș de provincie, super-pitoresc. Așadar, ne așteaptă Xàtiva, unul dintre reperele citadine de seamă ale Regiunii Valencia. În apropiere, vom descoperi lacurile Charcos de Quesa, un paradis natural ascuns în munții aflați la mică distanță de acest oraș.
Începem călătoria către Xàtiva, oraș în care istoria e omniprezentă, datorită moștenirii lăsate de familia Borgia. Plimbarea prin centrul vechi ne dă ocazia să descoperim mărturiiile vii ale acestei moșteniri. Admirăm clădiri precum biserica Sant Francesc, Palatul Alracón și mănăstirea ridicată de Ordinul Călugărilor Trinitar în secolul al XIII-lea. Turul pietonal va trece si pe lângă frumoasa Biserică Santa Maria, vechiul spital regal Santa Ana și piața Plaza del Mercado. Încheiem vizita la Castelul Xàtiva, o fortăreață impresionantă cu rol  cheie în timpul Regatului Castiliei. Nu numai că vom cunoaște istoria bătăliilor care au avut loc aici, dar ne vom putea bucura și de priveliștile frumoase care pot fi văzute de la înălțimea zidurilor sale. Timp liber pentru a lua prânzul la un restaurant din Xativa. Iar după ce ne mai tragem sufletul, ne îndreptăm către Charcos de Quesa, un loc minunat cu piscine naturale de diferite dimensiuni și adâncimi, situate printre munți și păduri de pini. O adevărată minune a naturii!

Murcia și Cartagena
Două dintre nestematele bine păstrate ale Spaniei, Murcia și Cartagina, sunt argumentele pentru trezirea noastră matinală. Poposim în Murcia, oraș eminamente istoric și pornim la pas pentru a vedea atracțiile emblematice: catedrala, cazinoul și teatrul. Asemenea Valenciei, Murcia este traversată de un coridor verde, cu grădini, fântâni arteziene și piațete care datează din perioada maură. Restaurantele cu tapas sunt peste tot, ceea ce ne convinge să facem o pauză binevenită și să facem ceea ce ne dictează pofta.
După masă, ne îndreptăm spre portul Cartagina, printre cele mai vechi orașe de pe întreg continentul și reședința marelui general Hannibal. Cu plaje minunate și un port natural folosit de milenii, acest oraș este o destinație fermecătoare. Face un tur pietonal al orașului antic, aflând despre istoria care ne duce până în anul 228 î.Hr. Pe parcurs remarcăm vestigii antice romane, zidul punic în ruine, admirăm priveliștile spectaculoase ale țărmului de la debarcaderul din Cartagena și ne acomodăm cu atmosfera efervescentă de-a lungul animatei Calle Mayor. Aici, putem profita de timpul liber pentru a explora în voie magazinele, cafenelele și galeriile din zonă.

Morella și Peñíscola
Profităm de vremea însorită și, urmând linia de coastă, la distanță de două ore, ajungem în Morella, oraș-cetate cu ziduri înalte, așezat strategic pe vârful înalt care domină orizontul. Ne plimbăm pe străduțele medievale înguste, oprim la artizanii locali și ajungem la fortăreața aflată în punctul cel mai înalt al orașului. Aceasta a fost odinioră reședința legendarului El Cid, erou național, cel mai cunoscut cavaler al luptei de eliberare împotriva ocupației maure. Vom avea timp liber pentru a continua să explorăm Morella și să încercăm câteva delicii din bucătăria locală. După prânz, ne îndreptăm spre Peñíscola. Pe drum ghidul ne va dezvălui originile acestui oraș faimos pentru o figură istorică controversată, Papa Luna, cunoscut și ca antipapa Benedict al XIII-lea, una dintre cele mai polemice personalități religioase din istoria Spaniei și legătura sa cu Peñíscola. Facem un tur pietonal prin orașul vechi, în care se regăsesc mostre de arhitectura islamică, romană și ctitorii ale templierilor într-un amalgam fascinant, mărturii ale istoriei milenare ale acestui oraș. Urmăm conturul vechiului zid care a protejat orașul și simțim că am călătorit înapoi în timp. Timp liber pentru a explora și pe cont propriu înainte de întoarcerea spre hotel.

Lacul Albufera, El Palmar și dunele din El Saler
Astăzi pornim către lacul Albufera, cel mai mare lac al Spaniei, aproape de Valencia. Aici ne bucurăm de vederea panoramică asupra lacului de pe debarcaderul Gola de Puchol și descoperim ecosistemul său unic mediteranean. Poposim în El Palmar, fost sat de pescari, pe insula pitorească a Albuferei, unde casele vechi de secole, străzile pitorești și viața tihnită a localnicilor ne împrumută din starea de bine a locului. Aici putem face o plimbare cu barca, ocazie excelentă de a surprinde pe camerele foto și telefoanele mobile frumusețea decorului natural. Înainte de a părăsi insula El Palmar, vizităm El Saler plimbându-ne printre dune virgine și descoperind varietatea plantelor indigene, apoi ne tragem sufletul pe o plajă retrasă de la malul Mediteranei. Albufera este locul în care s-a născut paella, așa că este recomandat să o încerci chiar aici la ea acasă. Pe de altă parte, dacă ești gurmand, cu greu te vei putea abține de la alte mâncăruri tipice de neratat precum ”all y pebre”, o tocăniță pe bază de anghilă, cartofi, usturoi și piper sau ”clóchinas”, midii specifice din zonă.

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare