Hotel 4* Madrid SV

Madrid, Spania
Comorile Madridului si Castiliei

Madrid – Toledo – Aranjuez – Salamanca – Ávila – El Escorial – Valle de los Caidos – Segovia – La Ciudad Encantada – Cuenca

Madridul este expresia grandorii, a opulenței și bogățiilor acumulate în secole de dominație colonială, o metropolă efervescentă în care ziua se împletește cu noaptea fără oprire. Iar Castillia, regatul legendar din jurul Madridului nu este cu nimic mai prejos. Vino cu noi să descoperim împreună opere de artă inestimabile, muzee de clasă mondială, bulevarde elegante, vestigii de milenii, arena unde fac spectacol “galacticii” de la Real Madrid și nu în ultimul rând gusturi și savori unice.

Ce te va încânta în această călătorie
•Toledo, unul dintre cele mai magnifice orașe din Spania cu o moștenire istorică impresionantă
•Două dintre cele mai renumite muzee de artă din Europa: Museo del Prado și Reina Sofia
•Extraordinarele case suspendate și complexul medieval din Cuenca
•Impresionantul apeduct din Segovia, construit de romani in timpul domniei împaratului roman Augustus, aproape intact după mai bine de două mileni
•Experiența unei seri pline de ritm și pasiune - un show live de flamenco
•Eleganța și energia magistrală a arhitecturii din Salamanca
•Terasele de tapas din capitală și din orașele medievale din jur

Bine ai venit în Madrid! Capitala neobosită și flamboaiantă a Spaniei este recunoscută pentru bulevardele sale elegante, parcurile întinse, îngrijite, palatele somptuoase, iar atmosfera efervescentă are un efect energizant instant asupra vizitatorilor. Transfer la hotel, lângă Madrid. Aventura începe cu o întâlnire de bun venit, în timpul căreia facem cunoștință cu ghidul și ceilalți companioni în această călătorie. După un scurt rezumat al obiectivelor de vizitat, ai ocazia să alegi ce excursii opționale ți-ar fi pe plac în următoarele câteva zile, dacă nu ai făcut-o încă din țară. Recomandăm rezervarea excursiilor în avans pentru o mai bună planificare a programului turistic.


Hotel Checkin Madrid Parla 4*
www.checkinmadridparla.com

Localizare
Hotelul este situat în Parla, în zona de sud a Madridului, la 20 de minute de centrul capitalei.

Facilitățile hotelului
Hotelul dispune de un restaurant modern, unde se servește micul dejun, un bar și terasă. Internet wireless este disponibil în întregul hotel şi este gratuit.

Facilitățile camerelor
Camerele hotelului sunt confortabile și dispun de TV cu canale prin satelit, minibar, birou, aer condiționat și internet wifi. Băile private includ articole de toaletă gratuite și uscător de păr.

vezi mai multe

•7 nopți cazare la hotel 4* lângă Madrid
•Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
•Transport avion București – Madrid – București
•Taxele de aeroport
•Transfer aeroport–hotel–aeroport
•Vizită exterioară la Palacio Real de El Pardo și grădinile sale
•Vizite ghidate conform descrierii
•Asistență turistică pentru întreaga perioadă care include preluarea și însoțirea turiștilor către și de la hotel, organizarea excursiilor opționale și suportul la destinație.

vezi mai multe

•Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
•Intrarile la obiectivele turistice
•Mese de pranz
•Cheltuieli personale
•Excursiile optionale
•Aparat audio pentru tururile ghidate: 1,5 €/ persoana/ zi


Excursii optionale
•Madrid: 50 €/ persoană  
•Madridul marilor muzee: 55 €/ persoană (include intarea la Museo del Prado și Reina Sofia)  
•Toledo și Aranjuez: 55 €/persoană
•Salamanca și Ávila: 55 €/persoană  
•La Escorial, Valle de los Caidos și Segovia: 55 €/ persoană  
•La Ciudad Encantada și Cuenca: 50 €/ persoană   
•Nou! Reducere 15% la pachetul de       excursii opționale la achiziționarea  în avans, din țară, a întregului pachet de excursii opționale.
•Nou! Reducere 10% la pachetul de  excursii opționale la achiziționarea  în avans, din țară, a 3 excursii opționale.

Reduceri si suplmente
•Supliment SGL: 150 euro
•Reducere a 3-a persoană: 15 euro
•Copil 0-1.99 ani: 95 euro (taxa de aeroport)
•Copil 2-11.99 ani: reducere 100 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
•Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au însoțitor peste 55 ani: supliment 50 euro

vezi mai multe

Excursii gratuite
•Palacio Real de El Pardo
Situat în El Pardo, lângă Madrid, palatul ridicat în secolul al XV-lea, este înconjurat de aproximativ 16.000 de hectare de pădure. Odinioară reședință de vară și castel de vânătoare pentru familia regală a Spaniei, Palatul Regal El Pardo este expresia luxului și a opulenței menit să reflecte prin fiecare detaliu statutul monarhiei absolute. Generalul Franco a locuit aici după războiul civil spaniol, iar în prezent palatul servește drept reședință pentru șefii de stat aflați în vizită oficială în Spania. Poți să alegi fie să vizitezi interioarele opulente (extracost), fie să explorezi la pas și cu camera foto pregătită grădinile elegante, perfect întreținute și îngrijite care marginesc palatul. Vizita se va realiza fie în prima zi de program sau în ultima zi de program, în funcție de orarul de zbor.

Excursii opționale
•Madrid
O zi în care descoperim locurile emblematice ale Madridului. Începem cu un tur panoramic cu autocarul în timpul căruia vedem câteva repere de marcă ale metropolei: cartierul modern Cuatro Torres, Poarta Europei, Columna lui Columb, Biblioteca Naţională, stadionul Santiago Bernabéu și Plaza de Cibeles. Apoi, mergem la pas pe “broadway-ul” spaniol, Gran Via către Plaza España și Plaza Oriente. Ne trezim înconjurați de grădini, Catedrală, Teatrul Real și Palacio Real, reședința puterii monarhiei spaniole timp de secole. Ne îndreptăm apoi spre Calle Mayor, oprindu-ne în Plaza de la Villa, o piață cochetă, înconjurată pe trei laturi de unele dintre cele mai frumoase exponate ale arhitecturii baroce din Madrid. În apropiere, Mercado de San Miguel, una dintre cele mai vechi piețe din Madrid, este astăzi un reper local pentru gurmanzi și pasionații de street food. Continuăm spre Plaza Mayor, una dintre cele mai mari și mai frumoase piețe din Spania. Este ușor să te îndrăgostești de Madrid în Plaza Mayor. Aceasta reprezintă inima monumentală a orașului și marea scenă pentru atât de multe dintre cele mai importante evenimente istorice ale sale. Puerta del Sol, kilometrul 0 al Spaniei, este punctul optim pentru a încheia turul. Timp liber la dispoziție pentru a lua prânzul, pentru a explora în continuare capitala sau bulevardele cu multe magazine. Cei pasionați de delicii autentice pot vizita Museos del Jamón din apropiere, un alt reper local îndrăgit de vizitatori și localnici. În vitrine stau atârnate zeci de șunci ademenitoare și evident aici ar fi locul și momentul protrivite pentru a gusta celebrele jamón serrano și jamón iberico. Madrid este al treilea mare oraș al Europei. Sunt pur și simplu prea multe de văzut într-o singură vizită. Deci, facem așa cum trebuie și promitem să revenim următoarea zi, pentru Madridul marilor muzee.

•Madridul marilor muzee
Madrid este fără îndoială una dintre capitalele artelor plastice ale lumii, cu o colecție extraordinară de galerii care “s-au înghesuit” literalmente pe un petic de cartier din centrul orașului. Museo del Prado, Thyssen și Reina Sofia se numără printre cele mai prestigioase muzee din lume. Vom face o incursiune în lumea uimitoare a artei, începând cu Prado și capodoperele lui Goya, Velázquez, El Greco. La câțiva pași depărtare se află Centro de Arte Reina Sofia, care găzduiește Guernica lui Picasso și o serie de alte capodopere semnate de nume mari de-a lungul secolelor. Vom fixa împreună câteva repere generale despre cele mai importante opere pe care urmează sa le vedem și artiștii care le semnează. Iar la final, ne putem bucura de magazinele muzeelor, care oferă o diversitate uimitoare de suveniruri care să-ți reamintească vizita la Madrid. Între cele două vizite sub semnul artei, poate adoptăm spiritul local al unui madrileño veritabil și ne oprim să degustăm un pahar de vin Rioja și niște tapas. Merită cu prisosință!
Pentru a putea organiza această excursie, biletele trebuie achiziționate online în avans pentru a evita cozile lungi. De aceea, pentru a putea participa la această excursie este necesară înscrierea din țară.

•Toledo și Aranjuez
Toledo este cu adevărat unul dintre cele mai magnifice orașe din Spania. Așezat, am spune, dramatic deasupra defileului cu vedere spre râul Río Tajo, Toledo a primit în Evul Mediu supranumele de „orașul celor trei culturi”, un loc în care, spune legenda, comunitățile creștine, musulmane și evreiești au coexistat pașnic. Moscheile semețe, sinagogile sefarde și una dintre cele mai frumoase catedrale gotice din Spania își țin companie în mod pașnic chiar în centrul istoric aglomerat. Un alt punct forte al orașului Toledo este arta, în special picturile profund apăsătoare ale lui El Greco, artistul influent, imposibil de clasificat, care a devenit sinonim cu orașul. Vom explora centrul istoric, admirând podul SanMartin, Catedrala, Cartierul Evreiesc și Biserica Sf. Tomé, care găzduiește  una dintre capodoperele lui El Greco. Gustăm şi celebrul marțipan de Toledo, un clasic local preparat cu miere sau cu migdale, care se găsește în aproape orice magazin și din care merită săaducem și acasă, pentru cei dragi. Continuăm turul cu Aranjuez, ridicat drept un refugiu pentru plăcerea și distracția capetelor încoronate, departe de agitația Madridului și care a devenit o destinație populară pentru cei care doresc să evadeze din cotidian.

•Salamanca și Ávila 
În această dimineață pornim spre două dintre cele mai frumoase orașe din Peninsula Iberică: Segovia, cu castelul său care amintește de poveștile lui Disney și impresionantul apeduct roman și orașul universitar Salamanca.
În Salamanca se găsește una dintre cele mai vechi și prestigioase universități din Europa. Datorită unui melanj de grandoare istorică și energie juvenilă, majoritatea vizitatorilor acreditează Salamanca drept orașul lor preferat din Spania și cine ne dă dreptul să îi contrazicem? Facem o plimbare pentru a explora complexul universitar și Plaza Mayor, adevărat centru al vieții locale. Nu numai că este unică din punct de vedere arhitectural, dar se bucură și de o energie vitală contagioasă pe măsură ce localnicii se întâlnesc și beau cafeaua, gustă un tapas sau se răcoresc cu un cocktail la terasele din piață. Profită de timp liber pentru a te bucura de energia unică a Salamancăi pe cont propriu.
Orașul istoric Ávila este al doilea popas al excursiei de astăzi. Înconjurat de ziduri impunătoare ridicate în secolul al XI-lea, cu 8 porți monumentale, 88 de turnuri de veghe și peste 2500 de turnulețe, Ávila este unul dintre bastioanele medievale cel mai bine conservate din Spania. Cartierele vechi ascund o pleiadă de biserici romanice importante, palate gotice și catedrala gotică a orașului din secolul al XII-lea. Facem o scurtă plimbare pe străzile vechi ale orașului până la Mănăstirea Santa Teresa. Este o ocazie bună să ascultăm povestea Teresei de Cepeda, probabil cea mai importantă femeie din istoria Bisericii Catolice Spaniole (după Fecioara Maria, desigur).

•El Escorial del Sal Lorenzo, Valle de los Caidos și Segovia
După micul dejun vom explora complexul El Escorial, listat în Patrimoniul Mondial și vom descoperi de ce a fost considerat a opta minune a lumii. Este un prilej unic să ne familiarizăm cu istoria monarhiei spaniole, un simbol redutabil al puterii absolute în Spania secolului al XVI-lea. Continuăm spre Valle de los Caidos pentru a vizita o bazilică impresionantă săpată în versantul unui munte. Facem poze în fața crucii de granit colosale care se află în vârful structurii și aflăm povestea locului.
Continuăm spre Segovia, alt obiectiv UNESCO, un oraș cu nuanțe calde de teracotă și gresie, amplasat în mijlocul dealurilor din regiunea Castilla. Admirăm Apeduct Roman, de departe cea mai impresionantă construcție romană din Spania cu cele 160 de arcade intacte, care odinioară aducea apă locuitorilor. Fortăreața Alcazar este altă atracție care merită din plin atenția noastră. Arhitectura sa spectaculoasă este o încântare pentru vizitatori și inspirație pentru un celebru film Disney. Timp liber pentru a zabovi pe cont propriu. Dacă îți plac deserturile, vei adora specialitatea din Segovia: ponche segoviano, un pandișpan bogat, infuzat cu lămâie, acoperit cu marțipan și zahăr pudră.

•Ciudad Encantada și Cuenca
De dimineață ne îndreptăm spre Ciudad Encantada, un loc încântător așa cum lasă să se ghicească și numele, unde rocile de calcar au fost erodate în forme fantastice de către natură. Labirintul pietros de stânci, peșteri, lacuri și cascade, cu puțină imaginație, pot fi asemuite ruinelor unui oraș cu castele, străzi și piețele. A doua oprire a acestei excursii este la fel de impresionantă. Vizităm Cuenca, unul dintre cele mai memorabile orașe ale Spaniei și sit UNESCO. Vom merge la pas pe străzile înguste, flancate de case înalte cu balcoane de lemn care ies literalmente peste stâncile abrupte. Timp liber pentru a explora orașul și pentru a mânca un prânz cu preparate autentice, servit într-un local tradițional.

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare