ZIUA 1 : Bucuresti - Cairo
Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul ageneeiei cu 3 ore inainte de plecare. Decolare din Bucuresti spre Cairo la ora 00:30.

ZIUA 2 : Cairo- Giza - Sfinx - Muzeul de Egiptologie - Croaziera pe Nil
Sosire in aeroportul din Cairo la ora 02:15. Transfer la hotel pentru cazare. Timp liber pentru odihna.
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Cairo cu oprire la cele trei piramide ale lui Keops, Kephren, Mycerinus. Se continua vizita cu Sfinxul din Giza si Muzeul Egiptean. Timp liber pentru cumparaturi la magazinul de parfumuri si papyrus. Optional: Croaziera pe Nil + cina inclusa si program artistic cu specific Egiptean (40 euro/pers). Cina si cazare in Cairo.

ZIUA 3 : Muallaka - Biserica Sf. Gheorghe - Biserica Sf. Mercurie - El Zeitoun

Mic dejun. Deplasare in zona crestina pentru vizita la Biserica El Muallaka sau Biserica Suspendata - dedicata Fecioarei Maria. Oprire la Biserica Sf. Gheorghe unde se afla temnita, lantul si uneltele de tortura ale Sfantului. Biserica Sf. Serghie si Vah cu moastele Sf. Serghie si Vah si ale Sf. Bashnouna, la baza careia se gaseste pestera in care a stat Sf. Familie, Biserica Sf. Mercurie si moastele Sfantului. Biserica Sf. Fecioare Maria din El Zeitoun. Cina si cazare in Cairo.

ZIUA 4 : Cairo - Wadi El Natrun - M-rea Sf. Paisie - Alexandria
Mic dejun. Deplasare spre Manastirea Sf. Macarie in care se afla moastele Sf. Macarie Egipteanul, Sf. Macarie Alexandrinul, Sf. Macarie Cetateanul - mormantul si o parte din moastele Sf. Ioan Botezatorul, Manastirea Sf. Paisie cel Mare cu Sf. Moaste, Manastirea El Surian - unde se afla copacul Sf. Efrem Sirul si particele din mai multe Sf. moaste, Manastirea El Paramous cu moastele Sf. Maxim si Dometie, Sf. Moise cel Negru si ale Sf. Gheorghe. Cina si cazare in Alexandria.

ZIUA 5 : Alexandria - Catedrala Sf. Evanghelist Marcu - M-rea Sf. Mina - Cairo

Mic dejun. Vizitarea Catedralei Sf. Apostol si Evanghelist Marcu, unde sunt moastele si Mormantul Sfantului, moastele Martirilor din El Fayoum, Ep. Dioscor. Se continua programul cu vizita la Catedrala Sf. Ecaterina. Oprire langa Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii, Manastirea Sf. Mina cu moastele Sf. Mina si ale papei Chiril. Deplasare la Cairo. Timp liber pentru shopping in Bazarul Khan El Kalily. Cina si cazare in Cairo.

ZIUA 6 : Cairo - Peninsula Sinai - Ein Sokhna - Sf. Pavel - Sf. Antonie cel Mare
Mic dejun. Deplasare spre Peninsula Sinai - Ein Sokhna, cu oprire pentru a vizita Manastirea Sf. Simeon Pantofarul. Se continua programul cu Manastirea Sf. Pavel din sec. V, unde se afla moastele Sf. Pavel Tebeul, Manastirea Sf. Antonie din sec. IV si mormantul in care se odihneste Sf. Antonie cel Mare. Cina si cazare in Ein Sokhna.

ZIUA 7 : Peninsula Sinai - Ascensiune pe Muntele Sinai
Mic dejun. Plecare spre Muntele Sinai cu oprire la Manastirea 7 Fecioare, asezata pe locul unde evreii i-au invins pe Amalekiti, fiind ajutati de rugaciunile lui Moise si Aaron, avand hramul Sf. Moise. Cina si cazare Peninsula Sinai.
Optional: La ora 01.00 (noaptea) aproximativ - ascensiune pe Muntele Sinai, unde Moise a primit tablele legii cu cele 10 porunci si vizitarea Manastirii Sfanta Ecaterina din ziua 7 (30 euro/pers).

ZIUA 8 : Peninsula Sinai - Manastirea Sf.Ecaterina - Fantana lui Moise - Moastele Sf.Stefan Sinaitul

Mic dejun. Optional: Participare la Slujba in cadrul Manastirii Sf. Ecaterina, care este considerata cea mai veche manastire din lume si vizitarea Manastirii, unde se afla timp de cinci secole la baza Muntelui Moise si al Sf. Ecaterina - Moastele Martirei, ale Sf. Stefan Sinaitul si Rugul Aprins. Se asteapta Binecuvantare din partea preotului, primind Inelul de argint al Sf. Ecaterina; vizita la fantana lui Moise (20 euro/pers).
Persoanele care nu participa la optionalul la Manastirea Sf Ecaterina, au la dispozitie timp liber pentru shopping. Oprire pentru cina. Transfer aeroport.

ZIUA 9 : Cairo - Bucuresti
Sosire la aeroportul din Cairo, decolare la ora 03:00. Aterizare la Bucuresti - aeroport Henri Coanda la ora 06:50.


SERVICII INCLUSE
-bilet de avion Bucuresti - Cairo - Bucuresti
-bagaj de cala 23 kg si de mana 7 kg
-transfer aeroport - hotel - aeroport
-7 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri 4*
-transport cu autocar modern - aer condieeionat
-ghid vorbitor de limba romana
-taxele de aeroport
-intrarile la obiectivele turistice

TARIFUL NU INCLUDE
-asigurarea medicala si storno
-excursiile optionale din program (grup minim 20 pers)
-taxa de viza Egipt 25 euro/pers
-Tips (ghizi locali si soferi) - 3 euro/zi/pers

Excursii optionale din program:

Croaziera pe Nil + cina inclusa si program artistic cu specific Egiptean - 40 euro/pers
Ascensiune pe Muntele Sinai + Manastirea Sf Ecaterina - 30 euro/pers
Manastirea Sf Ecaterina - 20 euro/pers


Nota:
Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate in program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, nu vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie.
Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii. Diferenta de plata se achita cu cel putin 30 zile inaintea plecarii.
Tariful este stabilit pentru un numar minim de 25 persoane. Pentru un grup mai mic de 25 persoane, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face pana cu 14 de zile inaintea plecarii. De asemenea, pentru un grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba hotelurile sau compania aeriana, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

De retinut:
Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia de turism nu isi asuma responsabilitatea.
Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
Orarul de zbor poate fi modificat. Va rugam sa verificati orarul de zbor cu 24 ore inainte de plecare. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Tarom Bucuresti - Cairo
Transport Avion Tarom Cairo - Bucuresti

vezi mai multe

Pelerinaj Egipt - Pe urmele Sfintei Familii, Vacanta in Toate Locatiile,Egipt| Circuite cu cu avionul din Bucuresti