Circuit 5 zile-Istanbul, Metropola Celor 7 Coline

Toate Locatiile, Turcia
de la
RON 1806 48 RON
2 adulti
Ziua 1
BUCURESTI - EDIRNE - ISTANBUL- cca 645 Km Intalnire ora 05.30, plecare 06.00 la intrarea in Parcul Carol. Plecare pe traseul Ruse -Stara Zagora -Edirne -Istanbul. In Edirne vizitam Moscheea Selimiye, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Moscheea a fost construita intre anii 1569 si 1575 de catre arhitectul Mimar Sinan, la cerinta sultanului Selim al II-lea. Sosim seara, cazare la Istanbul, zona Laleli.

Ziua 2
ISTANBUL - PALATUL DOLMABAHCE - Croaziera In INSULA BUYUKADAMic dejun. Plecam de la hotel si vizitam Palatul Dolmabahce situat in cartierul Besiktas din Istanbul, Turcia, pe coasta europeana a stramtorii Istanbul, a servit ca principal centru administrativ al Imperiului Otoman din 1856 pana in 1887 si din 1909 pana in 1922. Palatul Dolmabahce e cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia: 15.000 de metri patrati construiti, 285 de camere, fara a socoti baile, holurile si anexele. In palat se intalneste opulenta orientala a celor sase sultani care l-au locuit (ultimii conducatori ai Imperiului Otoman) cu rafinamentul occidental. Timp liber in Istanbul, sau optional (45 euro/pers, cu pranz inclus) croaziera in Insula Buyukada. Este cea mai mare dintre Insulele Printilor din Marea Marmara, langa Istanbul, cu o suprafata de aproximativ 2 mile patrate. Dupa un drum scurt cu feribotul ajungem parca, intr-o alta lume - o lume de pini, de manastiri i grandoare de secol XIX.Aici se circula doar cu vehicule electrice si biciclete. Recomandam plimbarea individuala catre zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Urmeaza masa de pranz cu preparate din peste. Ne intoarcem in Istanbul, cazare la acelasi hotel.

Ziua 3
ISTANBUL - MOSCHEEA AYA SOFIA - PALATUL TOPKAPI - BASILICA CISTERNA - MOSCHEEA ALBASTRAMic dejun. Ne pregatim si parcurgem pietonal, un tur al celor mai importante obiective din oras: Piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul), adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.), Basilica Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pt. aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Continuam cu Palatul Topkapi - resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, urmeaza Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Coloanele din marmura din interior, 336 la numar, sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se afla 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta albastru deschis din interior. Timp liber. Cazare la Istanbul - la acelasi hotel.

Ziua 4
ISTANBUL- MOSCHEEA SULEYMANIYE - SOPPING - Croaziera pe BOSFORMic dejun. Vizitam Moscheea Suleymaniye, sau Moscheea lui Soliman Magnificul, una dintre cele mai mari moschei din oras, si una dintre cele mai cunoscute din tara. Sultanul si sotia lui favorita Hurrem Sultan, cunoscuta sub numele de Roxelana sunt ingropati in curtea acestei moschei. Moscheea se afla chiar pe malul Bosforului si al Cornului de Aur. Asadar privelistea din curtea exterioara a acestei moschei este superba. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume. Spre seara, optional (22 Euro/pers.) croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara, ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce.Cazare la Istanbul - la acelasi hotel.

Ziua 5
ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI - cca 645 KmMic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Stara Zagora - Ruse. Sosire in Bucuresti seara tarziu, in functie de trafic si formalitati vamale.vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar iri travel Bucuresti - Istanbul
Transport Autocar iri travel Istanbul - Bucuresti

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare