CIRCUIT 4 ZILE BUCOVINA DE POVESTE

Toate Locatiile, Romania
de la
RON 1318 00 RON
2 adulti
Ziua 1
Plecare ora 06:30 din Bucuresti (Piata Unirii - Aleea Dealul Mitropoliei), pe ruta Bucuresti - Buzau - Focsani - Suceava. Vizitam:
 - Castelul Sturza din Miclauseni este un castel construit in stil neogotic intre anii 1880-1904 de catre Gheorghe Sturza si sotia acestuia, Maria. Influentele neogotice se regasesc in decoratiunile exterioare precum: turnulete terminate cu flech-uri, crenelurile, rozetele, ogivele de la intrarea in Castel etc.
 - Palatul Al.I.Cuza de la Ruginoasa este un palat construit in stil neogotic in anul 1804, care a apartinut initial familiei Sturdza, apoi a intrat in posesia familiei Cuza. Muzeul dedicat Domnului Unirii si-a deschis portile in anul 1982 cu cele doua sectii, de istorie si etnografie. 
Cazare + cina la Hotel/ Pensiune in zona Suceava


Ziua 2
Mic dejun. Vizitam:
 - Cetatea de Scaun a Sucevei - cea mai mare cetate contruita in spatiul extracarpatic, fiind consturita in perioada de glorie a Moldovei. Ridicata in perioada lui Petru Musat, cetatea a primit fortificatii importante in timpul lui Stefan cel Mare si a ramas in constiinta poporului drept cetatea care nu a fost cucerita vreodata. 
 - Muzeul satului Bucovinean reda imaginea de ansamblu a satului traditional bucovinean, arhitectura vernaculara a gospodariilor si a instalatiilor tehnnice care ilustreaza ocupatiile, meseriile si mestesugurile zonei, precum si modul de viata al locuitorilor din aceasta regiune. Retur la hotel. 
 - Manastirea Dragomirna detine o biserica unica in Romania pentru proportiile sale neobisnuite. De departe este cea mai inalta si cea mai stramta biserica intemeiata vreodata. Manastirea Dragomirna, detine in patrimoniul sau mai multe obiecte cu valoare documentara si artistica de exceptie, acestea fiind prezentate in Sala Gotica: cruce din lemn de abanos ferecata in 1542, un Evangheliar ferecat in 1557, provenit de la Manastirea Voronet, un epitaf din matase brodat cu fir de aur si argint, obiecte de cult datate din secolul XVIII-lea, precum potire, stea, disc si litier. 
 - Ne vom inchina la Manastirea Putna - Ierusalimul neamului romanesc - prima si cea mai importata ctitorie a Voievodului Stefan cel Mare si Sfant. 
Cazare + cina la Hotel/ Pensiune in zona Suceava


Ziua 3
Mic dejun. Vom vizita:
 - Plimbare cu mocanita Hutulca pe plaiuri bucovinene, pe firul raului Moldovita. Mocanita a fost pusa functiune in anul 1888 si initial era folosita pentru a transporta lemnul din padure catre oras.Dupa un traseu de 12 km vom ajunge intr-un loc de popas, ideal pentru a admira peisajul si a ne infrupta din produsele pregatite cu drag si iscusinta de localnici.
 - Muzeul Oului din Moldovita este cel mai mare muzeu cu oua decorate din lume cuprinzand peste 11.000 de exponate, realizate de artistul plastic Lucia Condrea.
 - Manastirea Moldovita a fost ctitorita de Pestru Rares, fiul lui Stefan cel Mare, si poarta hramul Buna Vestire. Pe peretii exteriori ai manastirii pot fi admirate scene cu caracter istoric, religios sau cultural, iar culorile, care au devenit faimoase in intreaga lume, sunt bine conservate de mai bine de 500 de ani, chiar se spune ca dintre  toate bisericile bucovinene picturile exterioare de aici s-au pastrat cel mai bine. In incinta manastirii se afla si un muzeu in care se gasesc diferite piese de mobilier precum un tron domnesc de-al lui Petru Rares, stampila manastirii, broderii, dar si icoane.
 - Manastirea Voronet - ridicata in anul 1488 de Stefan cel Mare. Monument UNESCO, Manastirea Voronet a fost supranumita Capela Sixtina a Estului datorita frescei care ilustreaza Judecata de Apoi, pictata folosind mult cunoscutul pigment albastru de voronet. Biserica se inscrie pe lista putinelor monumente de arhitectura religioasa din nordul Moldovei care isi pastreaza in mare masura forma initiala.
Cazare + cina la Hotel/ Pensiune in zona Suceava


Ziua 4
Mic dejun. Vom vizita:
 - Rezervatia de Zimbri si Fauna Carpatina Dragos Voda, unde avem ocazia sa vedem in mediul sau natural, cel mai greu animal european de uscat, zimbrul. 
 - Oprire Piatra Neamt - TUR PIETONAL (vedere exterioara): Biserica Sfantul Ioan Botezatorul (ridicata in anul 1497 de Stefan cel Mare) - Turnul lui Stefan - Muzeul de Arta Eneolitica Cucuteni  - Muzeul de Istorie i Arheologie (fosta primarie).
Sosire in Bucuresti in functie de trafic.Pretul include: 
 - Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
 - 3 nopti cazare Hotel / Pensiune 2-3* in zona Suceava + mic dejun + cina;
 - Ghid de turism atestat; 

Pretul nu include:  
 - Intrarile la obiectivele turistice (tarife orientative): Cetatea de Scaun a Sucevei-12 lei / adult; Muzeul Satului Bucovinean- 6 lei / adult, Manastirea Voronet- 5 lei / adult; Muzeul Oualor Lucia Condrea- 8 lei / adult; Mocanita Hutulca-Moldovita - 35 lei/adult, Rezervatia de Zimbri - 5 lei/pers; Castelul Sturdza din Miclauseni - 15 lei/adult; Palatul Al.Ioan Cuza Ruginoasa - 16 lei/ adult;  
 - Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie; 
 - Orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica pretul include. 

Avans minim 30% in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Diferenta cu 15 zile inainte de plecare.

Modalitati de plata: cash in agentiile bancare sau prin transfer bancar (internet banking). Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare

Supliment single: 350 lei / pers

Tarife copii: 
Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, nu beneficiaza de mese, achita loc in autocar, achita 40% din tarif (360 lei).
Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din tarif (630 lei),  beneficiaza de mese si loc in autocar, nu se asigura pat suplimentar (cazarea va fi in camera dubla cu cei doi adulti).
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Grup minim: 25 persoane.
Acte necesare: cartea de identitate (valabil pentru adulti)
Nota: locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
10) agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta;
este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
13) pentru grupuri mai mici de 30 persoane, transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar;
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane , transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata)
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Imbarcari din tara: 
NOTA transferuri: Transferurile din tara se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibus sau autocar in functie de marimea grupului, cu auto proprii sau cu parteneri locali care efectueaza curse regulate. Ora de transfer se va comunica in functie de localitatile de preluare si se vor grupa toti pasagerii pe traseul respectiv catre Bucuresti / sau localitate de destinatie (in cazul efectuarii  transbordarii pentru mai multe curse, durata asteptarii masinilor de transfer poate fi de maxim 2 ore). Pentru imbarcarea din tara, transferul se achita si se confirma cu cel tarziu 5 zile inainte de plecare. Tarifele sunt per persoana dus- intors, iar in cazul in care transferul se efectueaza doar pe un sens, se va achita jumatate din tariful corespundator rutei.

Campina  - Bucuresti - retur(Benzinarie OMV) - 100,00 lei
Giurgiu  - Bucuresti - retur(Rompetrol vis-a-vis de Kaufland) - 75,00 lei
Mioveni  - Bucuresti - retur(Catedrala Sf Petru si Pavel) - 100,00 lei
Pitesti  - Bucuresti - retur(Petrom Podul Viilor) - 90.00 lei
Rm Valcea  - Bucuresti - retur(Autogara Antares) - 100,00 lei
Ploiesti  - Bucuresti - retur(Benzinaria Petrom Metro) - 90,00 lei
Targoviste  - Bucuresti - retur(Hotel Valahia) - 90,00 lei

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Suceava
Transport Autocar Suceava - Bucuresti

vezi mai multe

CIRCUIT 4 ZILE BUCOVINA DE POVESTE, Vacanta in Toate Locatiile,Romania| Circuite cu cu autocarul din Bucuresti

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
1318RON
2 Adulti
3 Nopti
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
1318RON
2 Adulti
3 Nopti
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
1318RON
2 Adulti
1 Nopti
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
1318RON
2 Adulti
3 Nopti
23
24
25
26
27
28
29
30