google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Vacanțe în Tunisia 2024 Rezervă un sejur cu avionul în Tunisia
Ce primești rezervănd o vacanță în Tunisia

Oferte de vacanță cu avionul Tunisia zbor direct 2024

bilete de avion +taxe aeroport incluse

  bagaj de mănă 7kg, bagaj de cală 20kg

transfer aeroport hotel aeroport

cazare conform numărului de nopți

  masă conform hotelului ales

  asistență turistică în limba română

Hoteluri recomandate din Tunisia

Sejururi ieftine si bune în Tunisia

4 motive pentru un sejur în Tunisia

Istorie și cultură bogată

Istorie și cultură bogată

Tunisia are o istorie îndelungată și o cultură fascinantă, cu influențe diverse, inclusiv romane, arabe, berbere și franceze. Puteți explora siturile arheologice impresionante, cum ar fi ruinele Cartaginei, amfiteatrul El Jem și orașul vechi din Tunis, care a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO.
Plaje și peisaje spectaculoase

Plaje și peisaje spectaculoase

Tunisia are o coastă frumoasă pe Marea Mediterană, cu plaje cu nisip fin și ape limpezi. Stațiunile populare, precum Hammamet, Sousse și Djerba, oferă facilități excelente pentru a vă bucura de soare, nisip și sporturi acvatice. În interiorul țării, veți găsi și peisaje variate, cum ar fi deșertul Sahara și munții Atlas.
Bucătărie delicioasă

Bucătărie delicioasă

Bucătăria tunisiană este o combinație delicioasă de arome și ingrediente. Puteți încerca mâncăruri tradiționale precum couscous, tajine, brik (o plăcintă crocantă umplută cu ou și carne) și diverse preparate din pește proaspăt. De asemenea, puteți savura ceaiul de mentă și dulciuri tradiționale, precum baklava și halva.
Oameni prietenoși și ospitalieri

Oameni prietenoși și ospitalieri

Tunisienii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor și primirea călduroasă. Veți fi întâmpinați cu zâmbete și veți avea ocazia să interacționați cu localnicii și să aflați mai multe despre cultura și tradițiile tunisiene. Această experiență autentică vă va face sejurul în Tunisia mai memorabil și plăcut.

Întrebări frecvente pentru o vacanță reușită în Tunisia

Ce activități și atracții turistice pot fi explorate în Tunisia?

În Tunisia, există o varietate de activități și atracții turistice pe care le puteți explora. Iată câteva dintre ele:

 1. Ruinele Cartaginei: Vizitați situl arheologic al Cartaginei, un oraș antic fenician și roman care a fost important în istorie. Aici puteți explora ruinele, cum ar fi Teatrul Roman, Termele Antonine și Portul Vechi.

 2. Medina din Tunis: Explorează medina (orașul vechi) din capitala Tunis, care este un labirint de străzi înguste, piețe animațe și clădiri istorice. Aici puteți vizita moschei, medrese și suq-uri tradiționale.

 3. Amfiteatrul El Jem: Vizitați amfiteatrul roman El Jem, care este unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre romane din lume. Acesta găzduiește festivalul internațional de muzică clasică în fiecare vară.

 4. Orașele medievale: Descoperiți orașele medievale pitorești din Tunisia, cum ar fi Sidi Bou Said, cunoscut pentru casele albe cu ferestre albastre și priveliștea sa impresionantă asupra Mării Mediterane, și Kairouan, un important centru islamic cu o medina bine conservată.

 5. Djerba: Explorează insula Djerba, un popular centru turistic, cu plaje frumoase, moschei și suq-uri tradiționale. Aici puteți vizita și Sinagoga El Ghriba, una dintre cele mai vechi sinagogi din lume.

 6. Oazele deșertului: Faceți o excursie în deșertul Sahara și vizitați oazele spectaculoase precum Oaza Tozeur și Oaza Chebika. Aici puteți experimenta călărirea pe cămile, dormi în corturi tradiționale și admira peisajele impresionante ale deșertului.

 7. Parcuri naționale și rezervații naturale: Explorați parcurile naționale din Tunisia, cum ar fi Parcul Național Ichkeul, care este declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, și Parcul Național Boukornine, care oferă trasee de drumeții și biodiversitate bogată.

 8. Plaje și sporturi acvatice: Bucurați-vă de plajele frumoase din stațiunile populare precum Hammamet, Sousse și Monastir. Aici puteți practica sporturi acvatice, cum ar fi scufundările, snorkeling-ul, jet-ski sau windsurfing.

 

Care sunt specialitățile culinare ale Tunisiei și unde pot fi încercate?

Tunisia are o bucătărie delicioasă și variată, cu influențe mediteraneene, arabe, berbere și franceze. Iată câteva dintre specialitățile culinare ale Tunisiei pe care le puteți încerca:

 1. Couscous: Couscous-ul este un fel de mâncare emblematic în Tunisia, preparat din grâu dur, legume proaspete și carne sau pește. Este servit cu sosuri aromate și poate fi găsit în aproape toate restaurantele.

 2. Tajine: Tajine-ul tunisian este o tocăniță tradițională gătită într-un vas de lut, cu ingrediente precum carne (de obicei miel sau pui) , legume și condimente. Acest fel de mâncare este aromat și bogat în arome.

 3. Brik: Brik este o plăcintă crocantă umplută cu ou, brânză, carne sau legume. Este o gustare populară în Tunisia și poate fi găsită în piețele de stradă și restaurantele locale.

 4. Mechouia: Mechouia este o salată de legume gătită, de obicei roșii, ardei și ceapă, condimentată cu ulei de măsline, usturoi și condimente. Este servită de obicei cu pâine proaspătă și este o alegere populară pentru antreu sau gustare.

 5. Harissa: Harissa este o pastă picantă de ardei iute și condimente, utilizată pe scară largă în bucătăria tunisiană. Este adesea servită alături de diverse feluri de mâncare, cum ar fi couscous, tajine sau în sandwich-uri.

 6. Merguez: Merguez sunt cârnați tunisieni de miel sau vită, condimentați cu diverse mirodenii și ierburi aromate. Sunt gustoși și se servesc în general în sandvișuri sau ca parte a unor preparate tradiționale.

 7. Makroudh: Makroudh sunt prăjituri dulci tradiționale făcute dintr-un aluat de semolină și umplute cu curmale, nuci sau migdale. Sunt deserturi populare și sunt disponibile în patiserii și piețele din Tunisia.

Puteți încerca aceste specialități culinare în restaurante tradiționale, piețe de stradă și în hotelurile din Tunisia. De asemenea, puteți participa la tururi culinare și ateliere de gătit pentru a experimenta și învăța mai multe despre bucătăria tunisiană autentică.

Ce obiective turistice istorice merită vizitate în Tunisia?

Tunisia are o bogată moștenire istorică și numeroase obiective turistice istorice impresionante pe care le puteți vizita. Iată câteva dintre cele mai importante:

 1. Ruinele Cartaginei: Situate în apropierea Tunisului, ruinele Cartaginei sunt unul dintre cele mai impresionante situri arheologice din Tunisia. Aici puteți explora vestigiile vechiului oraș fenician și roman, inclusiv ruinele amfiteatrului, ale teatrului roman și ale băilor publice.

 2. Kairouan: Kairouan este unul dintre cele mai importante centre islamice din lume și un oraș sfânt pentru musulmani. Aici puteți vizita Moscheea Sfântă a lui Uqba, care datează din secolul al IX-lea, și puteți explora medina veche și minaretele istorice.

 3. Dougga: Situată în partea de nord-vest a Tunisiei, Dougga este un sit arheologic roman bine conservat și este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici puteți vedea temple, teatre, arcuri și case romane, oferind o imagine autentică a vieții în perioada romană.

 4. Maktar: Maktar este un alt important sit arheologic roman din Tunisia. Aici puteți vizita ruinele unui for, ale unui amfiteatru, ale unor băi publice și ale unor vile romane, precum și o necropolă.

 5. Sbeitla: Situată în centrul Tunisiei, Sbeitla este un alt important sit arheologic roman. Aici puteți vedea temple, băi publice, forumuri și ruinele unei cetăți romane.

Fiecare dintre aceste locuri oferă o perspectivă unică asupra bogatei moșteniri istorice a țării.

 

Excursii opționale Tunisia

Excursie în deșertul Sahara

Puteți face o excursie în deșertul Sahara pentru a experimenta frumusețea sa vastă și a trăi o aventură unică. Puteți închiria un cămila sau un vehicul cu tracțiune integrală și explora dunele de nisip, oazele și satele tradiționale. De asemenea, puteți petrece o noapte într-un cort tradițional și admira cerul înstelat.

Excursie în insula Djerba

Djerba este o insulă fermecătoare în Tunisia, cunoscută pentru plajele sale frumoase și atmosfera relaxată. Puteți face o excursie în Djerba și puteți vizita atracții precum Sinagoga El Ghriba, Fortul Borj El Kebir și medinele pitorești. De asemenea, puteți explora satul tradițional de pescari, Houmt Souk, și puteți experimenta cultura și gastronomia locală.

Excursie în orașul roman Sidi Bou Said

Sidi Bou Said este un pitoresc oraș alb și albastru situat la scurtă distanță de Tunis. Puteți face o excursie de o zi în acest oraș fermecător și puteți explora străzile sale înguste, casele albe cu ferestre albastre și terasele cu priveliști panoramice către Marea Mediterană. De asemenea, puteți vizita Muzeul Rodin și puteți savura o cafea într-unul dintre cele mai autentice cafenele din zonă.

Informații generale despre o vacanta in Tunisia

Tunisia - sejurul perfect pentru oameni dornici de relaxare

Tunisia este o destinație turistică populară situată în nordul Africii, la malul Mării Mediterane. Iată câteva informații generale despre o vacanță în Tunisia:

 1. Limba: Limba oficială vorbită în Tunisia este arabă, dar mulți tunisieni vorbesc și franceza, în special în zonele turistice. Engleza este vorbită de personalul din industria turistică, precum și în anumite locuri turistice.

 2. Moneda: Moneda oficială este dinarul tunisian (TND). Schimbul valutar se poate face la bănci, case de schimb valutar și hoteluri. Cardurile de credit sunt acceptate în majoritatea hotelurilor, restaurantelor și magazinelor.

 3. Vremea: Tunisia are un climat mediteranean, cu veri calde și uscate și ierni blânde. Cele mai bune luni pentru a vizita Tunisia sunt de la mijlocul primăverii până la sfârșitul toamnei, când temperatura este mai moderată și există mai puține șanse de ploaie. Vara poate fi foarte caldă, în special în interiorul țării.

 4. Atracții turistice: Tunisia oferă o varietate de atracții turistice interesante. Printre cele mai populare se numără orașele istorice, cum ar fi Tunis, capitala țării, care găzduiește Medina veche, o zonă fortificată declarată Patrimoniu Mondial UNESCO. Alte atracții includ ruinele romane de la Cartagina și amfiteatrul El Jem, care este unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre romane din lume. Tunisienii sunt cunoscuți pentru artizanatul lor, în special pentru tapițerii, ceramică și bijuterii, iar suq-urile (piețele tradiționale) oferă o gamă largă de produse locale.

 5. Plaje: Tunisia are o linie de coastă frumoasă cu plaje spectaculoase. Stațiunile populare, cum ar fi Hammamet, Sousse și Djerba, oferă plaje cu nisip fin și ape limpezi. Aici puteți practica sporturi acvatice, relaxa la soare și bucurați-vă de facilitățile resorturilor.

 6. Bucătărie: Bucătăria tunisiană este delicioasă și influențată de diferite culturi, inclusiv cea arabă, berberă, franceză și italiană. Puteți savura specialități locale precum couscous, tajine (un fel de tocăniță) cu carne sau pește