google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Vacanțe în Skiathos 2024, Grecia Rezervă un sejur cu avionul în Skiathos
Ce primești rezervănd o vacanță în Skiathos

Oferte de vacanță cu avionul Skiathos zbor direct 2024

bilete de avion +taxe aeroport incluse

  bagaj de mănă 7kg, bagaj de cală 20kg

transfer aeroport hotel aeroport

cazare conform numărului de nopți

  masă conform hotelului ales

  asistență turistică în limba română

Hoteluri recomandate din Skiathos

Sejururi ieftine si bune în Skiathos

4 motive să mergi în vacanță în Cancun

Plajele magnifice

Plajele magnifice

Skiathos este faimos pentru plajele sale superbe cu nisip fin și ape cristaline. Plajele Koukounaries și Banana Beach sunt printre cele mai populare și spectaculoase plaje de pe insulă, oferind o atmosferă relaxantă și peisaje impresionante.
Atmosfera vibrantă

Atmosfera vibrantă

Skiathos are o viață de noapte animată și o atmosferă vibrantă, în special în zona orașului Skiathos. Aici vei găsi o gamă largă de baruri, restaurante și cluburi de noapte, care îți vor oferi o experiență memorabilă în timpul vacanței tale.
Locație pitorească

Locație pitorească

Insula Skiathos este situată în Marea Egee și este cunoscută pentru peisajele sale pitorești. Veți găsi dealuri verzi, păduri de pini și peisaje montane spectaculoase, ceea ce face insula perfectă pentru drumeții și excursii în natură.
Atmosferă relaxantă

Atmosferă relaxantă

În ciuda activităților animate, Skiathos are și zone liniștite și relaxante, unde poți scăpa de agitația zilnică. Poți explora satele tradiționale, cum ar fi Koukounaries și Kastro, și poți descoperi partea autentică a insulei.

Întrebări frecvente pentru o vacanță reușită în Skiathos

Care sunt cele mai frumoase plaje din Skiathos?

Skiathos este faimoasă pentru plajele sale spectaculoase, cu nisip fin și ape cristaline. Iată câteva dintre cele mai frumoase plaje din Skiathos:

 1. Koukounaries Beach: Cunoscută și sub numele de "Plaja de Pini", Koukounaries este una dintre cele mai populare și frumoase plaje din Skiathos. Este renumită pentru nisipul fin, apa turcoaz și vegetația luxuriantă înconjurătoare.

 2. Lalaria Beach: Situată în partea de nord-est a insulei, Lalaria Beach este o plajă spectaculoasă, accesibilă doar pe calea mării. Este cunoscută pentru peștera albă și stânca "Arcul lui Poseidon", care adaugă un farmec unic locului.

 3. Banana Beach: Această plajă vibrantă și animată se află în apropierea Koukounaries și este populară printre turiști datorită activităților sportive acvatice și atmosferei prietenoase.

 4. Vromolimnos Beach: Situată în apropierea Koukounaries, Vromolimnos este o plajă pitorească, cu ape limpezi și o atmosferă liniștită. Este potrivită pentru relaxare și practicarea sporturilor acvatice.

 5. Agia Paraskevi Beach: O altă plajă frumoasă din Skiathos, Agia Paraskevi se remarcă prin nisipul fin și apele calme. Este înconjurată de pini și are numeroase facilități pentru turiști.

 

 

Care sunt principalele atracții turistice și obiective de vizitat în Skiathos?

În Skiathos, există o varietate de atracții turistice și obiective de vizitat. Iată câteva dintre cele mai importante:

 1. Castelul Skiathos: Situat pe vârful unei coline, castelul oferă o vedere panoramică asupra orașului Skiathos și a Mării Egee. Aici veți găsi și o biserică veche și o colecție de obiecte arheologice.

 2. Biserica Panagia Limnia: Această biserică pitorească, situată în orașul Skiathos, este un important obiectiv turistic. Interiorul său este decorat cu picturi religioase și oferă o atmosferă liniștită.

 3. Muzeul Papadiamantis: Muzeul este dedicat celebrului scriitor grec Alexandros Papadiamantis, care a trăit și a scris pe insula Skiathos. Aici puteți descoperi viața și opera sa prin expoziții de fotografii, manuscrise și obiecte personale.

 4. Plaja Koukounaries: Această plajă faimoasă este una dintre cele mai frumoase din insulă, cu nisip fin și ape cristaline. Este înconjurată de o pădure de pini și oferă facilități pentru sporturi acvatice.

 5. Monastirea Evanghelistria: Situată într-un peisaj frumos, monastirea este un important centru religios și cultural. Aici puteți vizita biserica, muzeul și galeria de artă, precum și să explorați grădinile și să admirați frumoasa arhitectură.

 6. Plaja Lalaria: Această plajă spectaculoasă este accesibilă doar cu barca și este cunoscută pentru peștera albă și stânca "Arcul lui Poseidon". Aici puteți admira peisajul impresionant și puteți înota în apele cristaline.

 

Care sunt cele mai bune perioade ale anului pentru a vizita Skiathos în funcție de vreme și de aglomerație?

Cele mai bune perioade pentru a vizita Skiathos în funcție de vreme și aglomerație sunt:

 1. Vară (iunie-august): Aceasta este perioada cea mai caldă și mai aglomerată din an în Skiathos. Temperaturile sunt ridicate și plajele sunt pline de turiști. Este momentul potrivit pentru cei care doresc să se bucure de soare și de activități de plajă.

 2. Primăvara (aprilie-mai) și toamna (septembrie-octombrie): Aceste două perioade sunt ideale pentru a vizita Skiathos dacă doriți să evitați aglomerația și să beneficiați de temperaturi mai moderate. Vremea este încă plăcută, iar plajele și atracțiile turistice nu sunt atât de aglomerate. Aceasta este perioada potrivită pentru cei care doresc să exploreze insula într-o atmosferă mai liniștită.

 

Excursii opționale in Skiathos

Excursia la Mănăstirea Evanghelistria

Situată în centrul insulei, această mănăstire este un important obiectiv religios și cultural în Skiathos. Aici puteți vizita biserica cu picturi impresionante și puteți admira panorama superbelor peisaje din jur. De asemenea, puteți explora și muzeul mănăstirii, unde sunt expuse artefacte religioase și istorice.

Vizitarea cetății Kastro

Vizitarea cetății Kastro este o excursie impresionantă în Skiathos. Cetatea Kastro se află în partea de nord a insulei și este o fortăreață medievală în ruine, care oferă o priveliște panoramică asupra coastei și mării. Aici puteți explora zidurile și turnurile vechi, puteți admira arhitectura medievală și puteți înțelege mai bine istoria și cultura insulei. De asemenea, puteți explora ruinele bisericilor și a altor clădiri vechi care făceau parte din cetate.

Excursia la insula Skopelos

Aflată în apropiere de Skiathos, insula Skopelos este cunoscută pentru peisajele sale frumoase și pentru faptul că a servit drept decor pentru filmul "Mamma Mia!". Puteți lua un feribot din Skiathos și puteți explora plajele izolate, satele tradiționale și mănăstirile pitorești de pe insulă.

Informații generale despre o vacanta in Skiathos

Skiathos - recomandata pentru turistii dornici de istorie si relaxare

Skiathos este o insulă minunată situată în Marea Egee, parte a arhipelagului Sporadelor de Nord în Grecia. Cunoscută pentru plajele sale superbe cu nisip fin și ape cristaline, Skiathos este o destinație populară pentru vacanțe relaxante și petreceri de vară. Aici veți găsi o gamă variată de facilități turistice, inclusiv hoteluri, restaurante, baruri și magazine. În plus, insula oferă numeroase activități de agrement, cum ar fi sporturi nautice, excursii cu barca, vizite la atracții istorice și naturale, precum și posibilități de explorare a peisajului frumos al insulei.