google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Oferte Vacanțe în Muntenegru 2024 Rezervă un sejur cu avionul în Muntenegru
Ce primești rezervănd o vacanță în Muntenegru

Oferte de vacanță cu avionul Muntenegru zbor direct 2024

bilete de avion +taxe aeroport incluse

  bagaj de mănă 7kg, bagaj de cală 20kg

transfer aeroport hotel aeroport

cazare conform numărului de nopți

  masă conform hotelului ales

  asistență turistică în limba română

Hoteluri recomandate din Muntenegru

Sejururi ieftine si bune în Muntenegru

4 motive pentru un sejur în Muntenegru

Peisaje spectaculoase

Peisaje spectaculoase

Muntenegru este cunoscut pentru peisajele sale spectaculoase și diversitatea lor. Aici vei găsi munți impunători, lacuri cristaline, plaje frumoase și sate pitorești. Fiordul Bay of Kotor este o atracție deosebită, cu munți înalți și un peisaj marin uimitor. Parcul Național Durmitor și Parcul Național Lovćen oferă oportunități excelente pentru drumeții și explorarea naturii.
Plaje și litoral atrăgător

Plaje și litoral atrăgător

Muntenegru se mândrește cu o coastă frumoasă la Marea Adriatică. Poți găsi plaje cu nisip fin, pietricele sau stânci, potrivite pentru toate preferințele. Destinații populare de plajă includ Budva, Becici, Petrovac și Ulcinj. Aici poți să te relaxezi la soare, să te răcorești în apele cristaline și să te bucuri de activități acvatice, cum ar fi snorkeling-ul și navigația cu barca.
Istorie și cultură bogată

Istorie și cultură bogată

Muntenegru are o istorie îndelungată și o cultură bogată. O vizită în orașul vechi Kotor te va purta într-o călătorie în timp, cu străzi înguste și fortărețe medievale bine conservate. Cetatea de la Budva și cetatea de la Ulcinj sunt alte atracții istorice remarcabile. Muntenegru are, de asemenea, o gastronomie delicioasă, cu influențe mediteraneene și balcanice, unde poți savura preparate tradiționale și vinuri locale.
Posibilități de aventură în aer liber

Posibilități de aventură în aer liber

Datorită reliefului său variat, Muntenegru oferă o gamă largă de activități în aer liber pentru aventurieri. Poți face drumeții în munți, să explorezi peșteri, să faci parapantă sau să te bucuri de sporturi acvatice precum kitesurfing și kayak. Parcurile naționale, cum ar fi Durmitor și Lovćen, sunt destinații ideale pentru iubitorii de natură și activități în aer liber.

Întrebări frecvente pentru o vacanță reușită în Muntenegru

Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Muntenegru?

Muntenegru poate fi vizitat pe tot parcursul anului, dar perioada cea mai populară este între luna mai și luna septembrie. Aceasta este perioada când vremea este mai caldă și mai potrivită pentru activități în aer liber, cum ar fi plajele și drumețiile în munți. Cu toate acestea, dacă vrei să eviți aglomerația și să te bucuri de tarife mai mici, poți considera și vizita în extrasezon, în primăvară sau toamnă.

Ce monedă se folosește în Muntenegru?

Moneda oficială în Muntenegru este euro (EUR). Majoritatea locațiilor acceptă plăți cu cardul, iar bancomatele sunt disponibile în orașe și zone turistice. Este întotdeauna bine să ai cash în mână pentru plăți în zone mai rurale sau în cazul unor mici afaceri locale.

Ce atracții turistice ar trebui să vizitez în Muntenegru?

Muntenegru are multe atracții turistice remarcabile. O vizită în orașul vechi Kotor, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, este o opțiune excelentă. Poți explora cetatea, străzile înguste și bisericile vechi. Budva, cu plajele sale frumoase și cetatea medievală, este, de asemenea, populară printre turiști. Alte atracții includ Parcul Național Durmitor, Bay of Kotor, Parcul Național Lovćen și Lacul Skadar.

Excursii opționale Muntenegru

Excursie în Parcul Național Durmitor

Parcul Național Durmitor este o destinație uimitoare pentru iubitorii de natură și drumeții. Aici poți explora peisaje montane spectaculoase, cascade, lacuri alpine și canioane adânci. Un punct de atracție principal este Canionul Tara, cel mai adânc canion din Europa și al doilea ca adâncime în lume, după Canionul Colorado. Poți face drumeții, alpinism sau rafting pe râul Tara pentru a experimenta frumusețea sălbatică a acestui parc național.

Excursie în Bay of Kotor

Bay of Kotor este o zonă impresionantă de coastă, înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Poți face o excursie cu barca prin această regiune, admirând peisajele spectaculoase și vizitând pitorescul oraș vechi Kotor. O opțiune populară este să urci pe Zidurile Cetății Kotor, care oferă o panoramă impresionantă asupra întregii băi și a orașului. De asemenea, poți vizita insulele din jur, cum ar fi Insula Sveti Đorđe și Insula Gospa od Škrpjela, care au o bogată istorie și peisaje frumoase.

Excursie la Lacul Skadar

Lacul Skadar este cel mai mare lac din Balcani și un paradis pentru iubitorii de natură și păsări. Poți face o excursie cu barca pe lac și admira priveliștile uimitoare, inclusiv peisajele de coastă, insulele și biodiversitatea bogată. Lacul este renumit pentru populația sa de păsări, iar excursia poate include oprirea în punctele de observație pentru a admira și fotografia diferite specii de păsări. De asemenea, poți vizita satele tradiționale din jurul lacului și degusta produse locale, cum ar fi vinurile și brânzeturile.

Informații generale despre o vacanta in Muntenegru

Muntenegru - sejurul perfect pentru oameni dornici de relaxare

Muntenegru este o destinație de vacanță frumoasă și diversificată situată în sud-estul Europei. Iată câteva informații generale despre o vacanță în Muntenegru:

  1. Climat: Muntenegru are un climat mediteranean și este caracterizat prin veri călduroase și uscate și ierni blânde și umede. Cele mai calde luni sunt iulie și august, când temperaturile pot ajunge până la 30°C sau chiar mai mult în zonele de coastă. În timpul iernii, temperaturile pot scădea, dar rămân în general peste 0°C în zonele de coastă.

  2. Limba: Limba oficială în Muntenegru este limba muntenegreană. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor din industria turistică și în zonele turistice vorbesc fluent engleza. Poți comunica în engleză în hoteluri, restaurante și atracții turistice fără probleme majore.

  3. Moneda: Moneda oficială în Muntenegru este euro (EUR). Majoritatea locațiilor acceptă plăți cu cardul, iar bancomatele sunt disponibile în orașe și zone turistice. Este întotdeauna bine să ai cash în mână pentru plăți în zone mai rurale sau în cazul unor mici afaceri locale.

  4. Atracții turistice: Muntenegru oferă o varietate de atracții turistice. Bay of Kotor, un fiord magnific, cu orașul vechi Kotor înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, este o destinație populară. Alte atracții includ orașul vechi Budva, cu plajele sale frumoase și viața de noapte vibrantă, și Parcul Național Durmitor, care oferă peisaje montane spectaculoase și activități în aer liber.

  5. Gastronomie: Bucătăria muntenegreană are influențe balcanice și mediteraneene. Poți savura mâncăruri tradiționale, cum ar fi cevapcici (chiftele de carne), burek (plăcintă cu carne sau brânză) și prosciutto (șuncă uscată). De asemenea, poți degusta vinurile locale, care sunt apreciate în Muntenegru.