google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Vacanțe în Marsa Alam Egipt 2024 Rezervă un sejur cu avionul în Marsa Alam
Ce primești rezervănd o vacanță în Marsa Alam

Oferte de vacanță cu avionul Marsa Alam zbor direct 2024

bilete de avion +taxe aeroport incluse

  bagaj de mănă 7kg, bagaj de cală 20kg

transfer aeroport hotel aeroport

cazare conform numărului de nopți

  masă conform hotelului ales

  asistență turistică în limba română

Hoteluri recomandate din Marsa Alam

Sejururi ieftine si bune în Marsa Alam

4 motive pentru un sejur în Marsa Alam

Recifurile de corali și viața marină diversă

Recifurile de corali și viața marină diversă

Marsa Alam este renumită pentru recifele sale de corali spectaculoase și pentru viața marină bogată. Zona este un paradis pentru iubitorii de snorkeling și scufundări. Vei putea explora o varietate incredibilă de specii de pești tropicali, recife de corali colorate, rechini, broaște țestoase și multe alte creaturi fascinante. Dacă ești pasionat de natura subacvatică, Marsa Alam este cu siguranță locul potrivit pentru tine.
Plajele frumoase și apele cristaline

Plajele frumoase și apele cristaline

Marsa Alam are plaje întinse cu nisip fin și ape cristaline. Aici poți petrece ore întregi relaxându-te la soare, facând plajă și înmuiindu-te în apele calde ale Mării Roșii. Multe resorturi de lux din zonă oferă servicii excelente și facilități pentru a te bucura la maximum de experiența pe plajă.
Liniștea și relaxarea

Liniștea și relaxarea

Marsa Alam este o destinație mai puțin aglomerată decât alte stațiuni populare din Egipt, cum ar fi Hurghada sau Sharm el-Sheikh. Aceasta înseamnă că poți experimenta o atmosferă mai liniștită și relaxantă în timpul șederii tale. Dacă ești în căutarea unei vacanțe de relaxare, în care să te îndepărtezi de agitația cotidiană, Marsa Alam poate fi alegerea perfectă.
Excursii în deșert și experiențe culturale

Excursii în deșert și experiențe culturale

În apropierea Marsa Alam se află desertul arabic, oferind oportunități fantastice de a face excursii și aventuri în deșert. Poți merge într-un safari cu jeepul prin dunele de nisip, admira apusurile spectaculoase și descoperi stilul de viață beduin. De asemenea, poți vizita și situri culturale din apropiere, cum ar fi Templul lui Sobek și Haroeris de la Kom Ombo sau situl arheologic

Întrebări frecvente pentru o vacanță reușită în Marsa Alam

Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Marsa Alam?

Marsa Alam are un climat cald pe tot parcursul anului, cu temperaturi ridicate în timpul verii. Cea mai bună perioadă pentru a vizita este în sezonul de iarnă (noiembrie până în martie), când temperaturile sunt mai blânde și plăcute. Este important de menționatîn timpul verii, temperaturile pot depăși 40 de grade Celsius, ceea ce poate fi foarte călduros pentru unele persoane.

Ce trebuie să iau în considerare în privința îmbrăcămintei și a echipamentului în timpul vizitei mele în Marsa Alam?

Datorită climatului cald din Marsa Alam, îmbrăcămintea lejeră și confortabilă este recomandată pe parcursul zilei. Nu uita să aduci costume de baie și echipament pentru snorkeling sau scufundări dacă planifici să te bucuri de frumusețea subacvatică a regiunii. În timpul serilor, poate fi mai răcoros, așa că este bine să ai și câteva haine mai groase.

Ce activități pot face în Marsa Alam în afara scufundărilor și snorkelingului?

În afara scufundărilor și snorkelingului, Marsa Alam oferă o varietate de alte activități. Poți închiria o barcă pentru a face o excursie de pescuit în largul mării, poți face plimbări cu camile prin deșert, te poți bucura de sporturi acvatice precum windsurfingul sau poți explora siturile culturale din apropiere. De asemenea, multe resorturi și hoteluri din zonă oferă facilități de spa și wellness pentru a te relaxa și răsfăța.

Excursii opționale Marsa Alam

Excursie în Parcul Național Wadi El Gemal

Parcul Național Wadi El Gemal este situat în apropierea Marsa Alam și este o destinație minunată pentru iubitorii de natură și aventură. Poți face o excursie în deșertul arabic și explora frumusețea peisajului, precum dunele de nisip și formațiunile stâncoase impresionante. De asemenea, parcul găzduiește o varietate de specii de plante și animale, inclusiv păsări migratoare, gazelle și cămile sălbatice. O astfel de excursie oferă o experiență autentică a deșertului egiptean și a ecosistemului său fragil.

Croazieră pe Nil

Dacă dorești să explorezi mai mult din frumusețea Egiptului, o excursie pe Nil poate fi o opțiune excelentă. Poți face o croazieră pe celebra apă a Nilului și vizita templele și siturile antice de-a lungul râului. Această excursie îți va oferi ocazia de a explora temple impresionante, cum ar fi Templul lui Karnak și Templul Luxor, și de a vizita Valea Regilor, unde sunt înmormântați faraonii egipteni. Această excursie te va introduce în istoria și cultura bogată a Egiptului antic.

Excursie la Insula Giftun

Insula Giftun este situată în apropierea Hurghadei, la aproximativ 2-3 ore de mers cu mașina de Marsa Alam. Această insulă este renumită pentru plajele sale spectaculoase și recifele de corali uimitoare. Poți lua o barcă cu sticlă de fund pentru a admira frumusețea subacvatică a recifelor de corali fără a fi nevoie să faci scufundări. De asemenea, poți petrece timp pe plajă, să faci snorkeling sau să te relaxezi într-un cadru tropical. Insula Giftun este un paradis al naturii și o escapadă perfectă pentru a te bucura de frumusețea Mării Roșii.

Informații generale despre o vacanta in Marsa Alam

Marsa Alam - sejurul perfect pentru oameni dornici de relaxare

Marsa Alam este o destinație turistică populară situată pe coasta Mării Roșii, în sudul Egiptului. Această regiune idilică oferă o combinație perfectă între plaje spectaculoase, ape cristaline și recife de corali uimitoare. Iată câteva informații generale despre o vacanță în Marsa Alam:

Climat: Marsa Alam are un climat deșertic cald, cu temperaturi ridicate pe tot parcursul anului. Verile sunt fierbinți, cu temperaturi care pot depăși 40 de grade Celsius, în timp ce iernile sunt blânde, cu temperaturi medii în jur de 20-25 de grade Celsius. Perioada cea mai recomandată pentru a vizita Marsa Alam este în timpul sezonului de iarnă, când temperaturile sunt mai plăcute și eviți căldura extremă.

Activități: Marsa Alam este un paradis pentru iubitorii de snorkeling și scufundări. Recifurile de corali sunt impresionante și oferă oportunități excelente pentru a explora viața marină diversă. Dacă nu ești interesat de activități subacvatice, poți petrece timp pe plajă, bucurându-te de soare și relaxare. De asemenea, există o varietate de excursii disponibile, cum ar fi excursii în deșert, vizite la situri arheologice sau excursii cu camila.

Bani și limbă: Moneda oficială în Egipt este lira egipteană (EGP). În Marsa Alam, poți schimba bani la bănci sau la casele de schimb valutar din apropierea resorturilor. Engleza este vorbită în majoritatea hotelurilor și atracțiilor turistice, deci comunicarea nu va fi o problemă.