google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Vacanțe în Lefkada Grecia 2024 Rezervă un sejur cu avionul în Lefkada
Ce primești rezervând o vacanță în Lefkada

Oferte de vacanță cu avionul Lefkada zbor direct 2024

bilete de avion +taxe aeroport incluse

  bagaj de mănă 7kg, bagaj de cală 20kg

transfer aeroport hotel aeroport

cazare conform numărului de nopți

  masă conform hotelului ales

  asistență turistică în limba română

Hoteluri recomandate din Lefkada

Sejururi ieftine si bune în Lefkada

4 motive să mergi în vacanță în Lefkada

Plajele spectaculoase

Plajele spectaculoase

Lefkada este renumită pentru plajele sale impresionante, cu nisip fin și ape cristaline. Printre cele mai populare plaje se numără Porto Katsiki, Egremni și Kathisma, care oferă peisaje pitorești și sunt ideale pentru relaxare și practicarea sporturilor acvatice.
Peisajele naturale impresionante

Peisajele naturale impresionante

Lefkada este o insulă deosebit de frumoasă din punct de vedere natural, cu munți, dealuri și văi pitorești. Gorges-ul Melissa și Lacul Lefkada sunt doar două dintre atracțiile naturale de neratat ale insulei.
Activități de agrement

Activități de agrement

În Lefkada veți găsi numeroase activități de agrement pentru a vă bucura de timpul liber. Puteți practica sporturi acvatice precum windsurfing, kitesurfing sau snorkeling, puteți face drumeții în peisajele montane sau puteți închiria o barcă pentru a explora insula de pe mare.
Atmosfera autentică

Atmosfera autentică

Lefkada păstrează o atmosferă autentică și tradițională grecească. Vă puteți bucura de sate pitorești, de ospitalitatea localnicilor și de gastronomia delicioasă în tavernele autentice. De asemenea, insula găzduiește numeroase festivaluri și evenimente culturale în timpul verii, oferindu-vă oportunitatea de a experimenta cultura și tradițiile locale.

Întrebări frecvente pentru o vacanță reușită în Lefkada

Care sunt cele mai bune plaje din Lefkada?

Lefkada este faimoasă pentru plajele sale cu nisip fin și ape cristaline. Iată câteva dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada:

 1. Porto Katsiki: Considerată una dintre cele mai impresionante plaje din Grecia, Porto Katsiki impresionează prin stâncile albe înalte și apa turcoaz.

 2. Egremni: O plajă lungă și nisipoasă, situată sub stânci spectaculoase. Accesul se face prin scări, dar peisajul de aici merită cu siguranță efortul.

 3. Kathisma: O plajă populară cu nisip fin, apă liniștită și numeroase facilități, inclusiv restaurante și sporturi nautice.

 4. Milos: O plajă pitorească, ascunsă într-un golf înconjurat de stânci abrupte. Apele sale limpezi și peisajul natural frumos fac din Milos un loc ideal pentru relaxare.

 5. Agios Ioannis: Situată în apropiere de orașul Lefkada, Agios Ioannis este renumită pentru condițiile excelente pentru sporturile cu vânt, cum ar fi kitesurfingul și windsurfingul.

 6. Pefkoulia: O plajă mai puțin aglomerată, cu nisip auriu și ape cristaline. Aici veți găsi și o tavernă tradițională unde puteți savura mâncăruri locale.

 

Care este cea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Lefkada din punct de vedere al vremii și al aglomerației?

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Lefkada din punct de vedere al vremii și al aglomerației este între luna mai și luna septembrie. În această perioadă, temperatura este plăcută, situându-se în jurul valorii de 25-30 de grade Celsius, iar apa mării este caldă și potrivită pentru înot.

Luna mai și luna septembrie sunt considerate mai puțin aglomerate decât lunile de vară, ceea ce înseamnă că veți avea mai mult spațiu pe plaje și veți evita mulțimile de turiști. Dacă doriți să evitați aglomerația în totalitate, puteți alege să vizitați Lefkada în lunile mai și septembrie de mijloc, când încă beneficiați de vreme plăcută, dar numărul de turiști este redus.

Este important de menționat că în timpul sezonului de vârf, în special în lunile iulie și august, Lefkada poate deveni destul de aglomerată, mai ales în zonele mai populare și pe plajele celebre. Prin urmare, dacă preferați să evitați mulțimile și să aveți mai multă liniște și intimitate, puteți planifica vizita în afara acestor luni de vârf.

În orice caz, asigurați-vă că verificați prognoza meteo înainte de a călători și planificați-vă vacanța în funcție de preferințele personale și de activitățile pe care doriți să le realizați în Lefkada.

 

Excursii opționale in Lefkada

Insula Meganisi

Puteți face o excursie cu barca până la insula Meganisi, situată în apropierea Lefkadei. Aici veți găsi plaje izolate, peisaje pitorești și o atmosferă relaxată. Puteți explora satele pitorești, cum ar fi Vathy și Spartochori, și puteți înota în apele cristaline.

Cascada Nydri

Faceți o excursie la cascada Nydri, situată în apropiere de orașul Nydri. Aici puteți admira cascada pitorească și puteți face o scurtă plimbare pe traseele naturale din împrejurimi.

Plaja Egremni

Această plajă fermecătoare este renumită pentru apele sale albastre cristaline și pentru scările spectaculoase care duc la plajă. Datorită alunecărilor de teren în 2015, accesul la plaja principală este în prezent limitat, dar puteți admira frumusețea ei din punctele de observație de pe stânci.

Croazieră în jurul insulei Lefkada

Luați o excursie cu barca și explorați coasta spectaculoasă a insulei Lefkada. Veți avea oportunitatea de a descoperi peisaje superbe, plaje ascunse și golful Nidri, precum și de a vă bucura de înot și de scufundări în apele cristaline.

Informații generale despre o vacanta in Lefkada, Grecia

Lefkada- o vacanta reusita intr-o insula plina de verdeata

Lefkada, cunoscută și sub numele de Lefkas, este o insulă frumoasă situată în Marea Ionică, în vestul Greciei. Iată câteva informații generale despre Lefkada:

 1. Plaje: Lefkada este renumită pentru plajele sale spectaculoase cu ape albastre cristaline și nisip fin. Unele dintre cele mai populare plaje includ Porto Katsiki, Egremni, Kathisma și Vasiliki. Acestea atrag turiști din întreaga lume datorită peisajelor lor deosebite și a sporturilor nautice excelente.

 2. Activități nautice: Lefkada este un paradis pentru iubitorii sporturilor nautice. Vânturile constante și apele calde fac insula potrivită pentru windsurfing, kitesurfing, pescuit și navigație. Stațiunea Vasiliki este renumită pentru condițiile sale excelente pentru windsurfing.

 3. Peisaje naturale: Lefkada oferă peisaje naturale spectaculoase, cu munți înalți, păduri de pini și defilee impresionante. Muntele Stavrota, situat în partea de nord a insulei, oferă posibilități de drumeții și panorame uimitoare.

 4. Istorie și cultură: Lefkada are o bogată moștenire istorică și culturală. Orașul Lefkada, situat în partea de nord-est a insulei, păstrează un farmec tradițional, cu străzi înguste, case colorate și taverne autentice. În oraș se află și Castelul Agia Mavra, o fortăreață medievală impresionantă.

 5. Experiențe culinare: În Lefkada, puteți savura bucătăria tradițională grecească în taverne și restaurante autentice. Puteți încerca specialități locale, cum ar fi salata horiatiki (salată grecească), moussaka, souvlaki și fructe de mare proaspete.

 6. Excursii în împrejurimi: Lefkada este punctul de plecare perfect pentru a explora și alte destinații din apropiere. Puteți face o excursie cu barca către insulele vecine, cum ar fi Meganisi, Kefalonia și Itaca. De asemenea, puteți explora zonele continentale înconjurătoare, cum ar fi regiunea Parga.

Insula este o destinație minunată, oferind o combinație perfectă între plaje spectaculoase, activități nautice, peisaje naturale