Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Spania-Portugalia-Maroc

Durata: 1 zi, fara cazare

În această călătorie avem ocazia să descoperim : Barcelona – Pamplona – San Sebastian – Bilbao – Santander – Oviedo – Santiago de Compostela – Galicia – Salamanca – Toledo - Madrid

Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti – Barcelona si Madrid- Bucuresti; Transport cu autocar climatizat; 9 cazari la hoteluri de 3-4*; 9 mic dejun; Transfer aeroport-hotel-aeroport; Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu

Destinatie: Spania-Portugalia-Maroc

Durata: 1 zi, fara cazare

În această călătorie avem ocazia să descoperim : Barcelona – Pamplona – San Sebastian – Bilbao – Santander – Oviedo – Santiago de Compostela – Galicia – Salamanca – Toledo - Madrid

Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti – Barcelona si Madrid- Bucuresti; Transport cu autocar climatizat; 9 cazari la hoteluri de 3-4*; 9 mic dejun; Transfer aeroport-hotel-aeroport; Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu

Itinerariu

Ziua 1. București – Barcelona

Călătoria noastră începe pe Aeroportul Henri Coandă, unde, după formalitățile vamale ne îmbarcăm pentru Barcelona. După aterizare, avem transfer in Barcelona unde  vom face un tur de oraș și vom descoperi principalele atracții ale acestuia.  Unul dintre cele mai vizitate locuri ale Europei, Barcelona este un oraș magic, cosmopolit și plin de atracții de neuitat.

Începem explorarea pe faimoasa alee pietonală Las Ramblas și ne bucurăm de cumpărături inedite, sau am putea savura o porție de tapas în Plaça Reial. Ne plimbăm prin Plaça Catalunya, din centrul Barcelonei, unde se întâlnesc orașul vechi, cu istoria sa incitantă și arhitectura vizionară de secol XIX (Eixample).
Merită cu prisosință vizitat și Barri Gothic, cartierul gotic al Barcelonei, cu Basilica La Merce și multe alte clădiri istorice, unele datând încă de pe vremea când romanii stăpâneau Catalonia.

Cazare la hotel pe Costa Brava.

Ziua 2. Barcelona

Pătrundem chiar în inima Barcelonei, Sagrada Familia, imensa catedrală creată de Gaudi, ale cărei detalii nu le-am putea observa în întregime nici într-o viață. Mergem pe faimoasa stradă pietonală La Rambla, care nu doarme niciodată, apoi ajungem în Piața Catalunya, locul care separă orașul vechi, de cel construit după 1.900. Plimbarea pe străzile Barcelonei este o reverie unică și nu ne putem sătura de farmecul locului. Vizităm monumentul dedicat lui Cristofor Columb și primei sale călătorii spre America, înalt de 66 de metri. Odată cu lăsarea serii, Barcelona se transformă într-un paradis al distracției și al voiei bune. 

Timp liber in Barcelona sau excursie opționala la Montserrat, unde vizitam mănăstirea benedictină, simbol al libertății și identității naționale a catalanilor. Biserica mănăstirii adăpostește într-una dintre capelele sale statuia unică și misterioasă Madona Neagră, care o reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul în brațe. Rămânem peste noapte la hotel.
   
Pe seară, ne indreptam spre hotel. Cazare la hotel pe Costa Brava.

Ziua 3. Barcelona – Pamplona

După un somn odihnitor, purcedem la drum. Ne îndreptăm spre Pamplona, capitala istorică a Navarrei și a fostului Regat al Navarrei. Pamplona este celebră în întreaga lume pentru Festivalul Sanfermines. În fiecare an, între 6 și 14 iulie, spaniolii ies pe străzi și se îndeletnicesc cu o distracție în care se amestecă adrenalina și curajul: goana taurilor. Festivalul a fost descris de scriitorul Ernest Hemingway în romanul său “Fiesta".

Vizităm zidurile antice ale orașului și ajungem în Plaza del Castillo. Este inima pulsândă a orașului, locul unde se desfășoară sub ochii noștri o paradă de magazine și terase cochete, într-o demonstrație superbă de arhitectruă urbană.

Cazare la hotel in Pamplona.

Ziua 4. Pamplona – San Sebastian – Bilbao – Santander

Ne trezim și pornim spre San Sebastian. Respirăm aerul sănătos, căci proximitatea Oceanului Atlantic ne încarcă cu energie. În San Sebastian își dau mâna ospitalitatea tipică zonelor turistice spaniole cu spiritul antreprenorial al acestui oraș port cu o economie dezvoltată. Vizităm superba Bahia de la Concha, care se traduce în Plaja Scoicii. Oceanul, atmosfera și nisipul ne fac să ne felicităm încă o dată pentru alegerile fericite pe care le facem în viață. Să vezi lumea este, cu siguranță, una dintre ele.

San Sebastian mai are un secret… I se spune “Capitala culinară a Spaniei”. Așa că ne luăm o clipă să savurăm o porție de pinchos. După acest răsfăț culinar de zile mari, care demonstrează încă o dată arta la care a dus bucătăria spaniolă ideea de gustare, admiram clădirea Primăriei. Pe vremuri, adăpostea un cazinou. Vedem și bazilica  Santa Maria, construită în stil baroc.


Moment de răgaz:
În San Sebastian se mănâncă cele mai bune pinchos cu fructe de mare. Cuvântul vine din verbul “pinchar”, “a înțepa” și face referire la faptul că aceste gustări spaniole sunt deseori servite sub forma unei bucăți de pâine proaspătă în care se înfig cu ajutorul unor scobitori de cocktail toate bunătățile pământului. Poți alege pinchos cu carne fragedă, marinată. Te poți aventura spre magnifica brânză de capră cu legume la grătar. Însă, te implorăm, nu trece cu indiferență pe lângă pinchos cu creveți proaspeți. Ar fi un păcat!

Pornim mai departe spre Bilbao, cel mai mare oraș din Țara Bascilor, situat pe malul râului Nervion. Punctul principal de atracție este magnificul muzeu Guggenheim, creație a arhitectului Frank Gehry. Ajungem în Santander, capitala regiunii istorice Cantabria.

Cazare la hotel in Santander.

Ziua 5. Santander

Avem o zi să ne relaxăm la plajă la Marea Cantabria în acest oraș dinamic și superb. Munții din nord ne apără de vânt, iar soarele ne desfată simțurile.

Cea mai căutată plajă este El Sardinero. O parte din zi o dedicăm unei plimbări de-a lungul coastei din Santander, unde vizităm ruine preistorice, vestigii ale activităților maritime și militare ale romanilor. Fascinant este și muzeul dedicat Peșterii Altamira, supranumită "Capela Sixtină a paleoliticului”. Pornim spre Oviedo.

Cazare la hotel in zona Oviedo.

Ziua 6. Oviedo – Luarca – Santiago de Compostella

Celebru pentru cidrul de mere, în Oviedo e musai să ne oprim la o terasă din centru să ne bucurăm de această băutură parfumată și aromată care și-a pus amprenta pe întreaga zonă. Cidrul se toarnă în pahare, cu dichis, de sus. Așa e tradiția! Ne răcorim și ne distrăm cu dibăcia chelnerilor specializați în a vărsa cidru pe jos și în pahare. Facem poze, ne odihnim și ne oprim o clipă la uimitoarea Catedrală din Oviedo.


Moment de răgaz:
Merele se împacă perfect cu clima din regiunea Asturias. Locuitorii din Oviedo au profitat de acest noroc și au transformat cidrul de mere într-o tradiție locală amplă. Cidrul se servește turnat de cât mai sus în pahare, iar chelnerii fac un adevărat show din acest moment. Cidrul se bea imediat, pentru a-și păstra aciditatea și prospețimea. Gustul este fenomenal de parfumat și de intens, iar parfumul acestei băuturi se simte în tot aerul orașului.

Pornim apoi spre Luarca. Ascuns pe coasta Asturiei, orașul își păstrează intact farmecul de port liniștit. Aici s-a născut laureatul Nobel pentru medicină din 1959, Severo Ochoa. “El camino” ne duce mai departe spre Santiago de Compostela.

Cazare la hotel in Santiago.

Ziua 7. Santiago de Compostela – Galicia – Salamanca

Suntem în Santiago de Compostela, un loc aparte pentru mii de pelerini din întreaga lume. Descoperim ce are atât de special acest loc încărcat de spiritualitate. Camino de Santiago se parcurge, în medie, într-o lună şi jumătate. Pelerinii pornesc din Franţa şi traversează Pirineii în Spania pentru a ajunge la marginea Europei, pe stânca unde odinioară se credea că se termină Pământul.

Punctul culminant al călătoriei este mormântul întâiului apostol martir al creştinătăţii, Sfântul Iacob, de la Santiago de Compostela. Admiram Catedrala și Praza do Obradoiro, dominată de patru stiluri arhitecturale. Pornim mai departe spre Salamanca, iar pe traseu ne oprim in Zamora, unde admiram superba Catedrală de secol XII iar lângă catedrală se află Muzeul cu o generoasă colecţie de covoare si carpete din secolele XV şi XVII. Spre seara, ajungem in Salamanca.

Cazare la hotel in Salamanca.

Ziua 8. Salamanca – Avilla - Toledo – Madrid

Dimineața ne găsește în acest oraș mirific. Admiram cea mai veche Universitate din Spania, apoi ne plimbăm prin impozanta Piață Mayor. Construită între 1729 și 1755, este considerată cea mai frumoasă piață centrală din Spania. Imagini magice se pot fotografia noaptea, când sistemul de iluminat te poartă parcă în altă dimensiune. Proiectată de Alberto Churriguera, este o imagine barocă armonioasă și unitară. Plecăm spre Avilla, oras fondat în secolul al XI-lea, pentru a proteja teritoriile spaniole de invaziile arabe. Admiram aici Catedrala gotică si Fortificațiile medievale, cu 82 turnuri semicirculare. Ne continuam drumul spre Toledo. Ole! Oraș-bijuterie îl numim, fără să exagerăm!

Catedrala Primada ne uimește cu broderia sa de piatră, Alcazarul domină orașul de pe fundația sa de piatră. Mâncăm celebrul marțipan de Toledo și decidem să aducem și acasă, pentru cei dragi, acest desert fenomenal, fie că îl preferăm clasic, cu miere sau cu migdale. Ne continuăm drumul spre Madrid.

Cazare la hotel in Madrid.

Ziua 9. Madrid

Dimineața ne găsește gata de o nouă aventură! Madrid, capitala Spaniei, ne așteaptă! Vizităm Muzeul Prado, care găzduiește cea mai mare colecție de artă europeană din lume. Vedem apoi Plaza España, cu magnifica statuie a lui Cervantes și Gran Via, principalul bulevard comercial al Madridului. La Puerta Del Sol facem fotografii lângă placa ce marchează “kilometrul 0” al rețelei de drumuri din Spania. Este locul ideal pentru cumpărături personale sau pentru suveniruri de adus celor dragi. Fântâna Zeiței Cibele este un simbol al orașului, iar sculptura din marmură a devenit un loc de întâlnire pentru câteva dintre cele mai importante clădiri administrative ale Madridului.
   
Seara, opțional, ne întâlnim la cina festivă cu program flamenco. Descoperim bunătățile unei bucătării cu care ne-am familiarizat dar de care nu ne-am sătura niciodată și ciocnim un pahar de sangria în cinstea minunatei călătorii și a prieteniilor care s-au legat pe parcursul ei

Ziua 10. Zbor acasă

Plecăm din colorata Spanie lăsând o parte din sufletele noastre acolo și convinși că experiența va fi la fel de plăcută, ori de cate ori o vom repeta.


Informatii generale

DATE DE PLECARE 2018: 15.03; 09.06; 25.06; 29.08; 15.09


PREŢUL INCLUDE
Bilet de avion Bucuresti – Barcelona si Madrid- Bucuresti;
transport cu autocar climatizat;
9 cazari la hoteluri de 3-4*;
9 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu


BONUSURI
NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD


OPTIONALE
Excursie Montserrat -  25 € / pers;


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ

Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.
Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;


SUPLIMENTE & REDUCERI
Supliment de single - 215 €
Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
Reducere al treilea adult camera - 15 €


TREBUIE SA VEZI:
La capătul Pământului

    Cei care au parcurs Camino de Santiago spun că este un drum al descoperirii de sine. cei mai mulți pelerini pleacă din Franţa şi traversează Pirineii în Spania pentru a ajunge la marginea Europei, pe stânca unde odinioară se credea că se termină Pământul. Punctul culminant al călătoriei iniţiatice este mormântul întâiului apostol martir al creştinătăţii, Sfântul Iacob, de la Santiago de Compostela.

Adrenalină și Corida
Pe cât de contestate sunt coridele spaniole, pe atât de puternic definesc acest popor fascinant. În Piață Mayor din Salamanca se țineau luptele cu tauri în secolul XIX. Ultima ceremonie de corida a avut loc aici in 1992. Dacă te oprești pentru o clipă și îți lași imaginația să zburde, simți vibrația momentelor tensionate când toreadorul se lupta cu impunătorul taur.

Sabii maure
Renumit pentru oțelul și săbiile sale impecabile, Toledo păstrează încă tradiția maură a damaschinajului. Săbiile încrustate în aur și argint sunt adevărate opere de artă pe care le putem admira cu sufletul la gură!

Destinație galactică

În Madrid se află celebrul stadion Santiago Bernabeu, pe care joacă Real Madrid. Aici au făcut istorie jucători incredibili, de la Di Stefano, Cristiano Ronaldo sau Hagi. Chiar dacă nu prindem un meci, putem merge să vizităm stadionul și muzeul Real Madrid.

Buen apetito!
Spaniolii au făcut cadou lumii o serie de creații gastronomice delicioase. Printre cele care trebuie neapărat gustate la fața locului sunt jamón-ul, șunca presată spaniolă, foarte diferită de ceea ce găsim la noi în magazine! Pe meniul special intră și supa rece, gazpacho, iar sangría ne va pune sângele în mișcare!


BINE DE ŞTIUT

    Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială din tarile tranzitate.
Obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
Pentru călătorie sunt  necesare cartea de identitate sau paşaportul valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Grup minim 35 pers.

Ziua 1. București – Barcelona

Călătoria noastră începe pe Aeroportul Henri Coandă, unde, după formalitățile vamale ne îmbarcăm pentru Barcelona. După aterizare, avem transfer in Barcelona unde  vom face un tur de oraș și vom descoperi principalele atracții ale acestuia.  Unul dintre cele mai vizitate locuri ale Europei, Barcelona este un oraș magic, cosmopolit și plin de atracții de neuitat.

Începem explorarea pe faimoasa alee pietonală Las Ramblas și ne bucurăm de cumpărături inedite, sau am putea savura o porție de tapas în Plaça Reial. Ne plimbăm prin Plaça Catalunya, din centrul Barcelonei, unde se întâlnesc orașul vechi, cu istoria sa incitantă și arhitectura vizionară de secol XIX (Eixample).
Merită cu prisosință vizitat și Barri Gothic, cartierul gotic al Barcelonei, cu Basilica La Merce și multe alte clădiri istorice, unele datând încă de pe vremea când romanii stăpâneau Catalonia.

Cazare la hotel pe Costa Brava.

Ziua 2. Barcelona

Pătrundem chiar în inima Barcelonei, Sagrada Familia, imensa catedrală creată de Gaudi, ale cărei detalii nu le-am putea observa în întregime nici într-o viață. Mergem pe faimoasa stradă pietonală La Rambla, care nu doarme niciodată, apoi ajungem în Piața Catalunya, locul care separă orașul vechi, de cel construit după 1.900. Plimbarea pe străzile Barcelonei este o reverie unică și nu ne putem sătura de farmecul locului. Vizităm monumentul dedicat lui Cristofor Columb și primei sale călătorii spre America, înalt de 66 de metri. Odată cu lăsarea serii, Barcelona se transformă într-un paradis al distracției și al voiei bune. 

Timp liber in Barcelona sau excursie opționala la Montserrat, unde vizitam mănăstirea benedictină, simbol al libertății și identității naționale a catalanilor. Biserica mănăstirii adăpostește într-una dintre capelele sale statuia unică și misterioasă Madona Neagră, care o reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul în brațe. Rămânem peste noapte la hotel.
   
Pe seară, ne indreptam spre hotel. Cazare la hotel pe Costa Brava.

Ziua 3. Barcelona – Pamplona

După un somn odihnitor, purcedem la drum. Ne îndreptăm spre Pamplona, capitala istorică a Navarrei și a fostului Regat al Navarrei. Pamplona este celebră în întreaga lume pentru Festivalul Sanfermines. În fiecare an, între 6 și 14 iulie, spaniolii ies pe străzi și se îndeletnicesc cu o distracție în care se amestecă adrenalina și curajul: goana taurilor. Festivalul a fost descris de scriitorul Ernest Hemingway în romanul său “Fiesta".

Vizităm zidurile antice ale orașului și ajungem în Plaza del Castillo. Este inima pulsândă a orașului, locul unde se desfășoară sub ochii noștri o paradă de magazine și terase cochete, într-o demonstrație superbă de arhitectruă urbană.

Cazare la hotel in Pamplona.

Ziua 4. Pamplona – San Sebastian – Bilbao – Santander

Ne trezim și pornim spre San Sebastian. Respirăm aerul sănătos, căci proximitatea Oceanului Atlantic ne încarcă cu energie. În San Sebastian își dau mâna ospitalitatea tipică zonelor turistice spaniole cu spiritul antreprenorial al acestui oraș port cu o economie dezvoltată. Vizităm superba Bahia de la Concha, care se traduce în Plaja Scoicii. Oceanul, atmosfera și nisipul ne fac să ne felicităm încă o dată pentru alegerile fericite pe care le facem în viață. Să vezi lumea este, cu siguranță, una dintre ele.

San Sebastian mai are un secret… I se spune “Capitala culinară a Spaniei”. Așa că ne luăm o clipă să savurăm o porție de pinchos. După acest răsfăț culinar de zile mari, care demonstrează încă o dată arta la care a dus bucătăria spaniolă ideea de gustare, admiram clădirea Primăriei. Pe vremuri, adăpostea un cazinou. Vedem și bazilica  Santa Maria, construită în stil baroc.


Moment de răgaz:
În San Sebastian se mănâncă cele mai bune pinchos cu fructe de mare. Cuvântul vine din verbul “pinchar”, “a înțepa” și face referire la faptul că aceste gustări spaniole sunt deseori servite sub forma unei bucăți de pâine proaspătă în care se înfig cu ajutorul unor scobitori de cocktail toate bunătățile pământului. Poți alege pinchos cu carne fragedă, marinată. Te poți aventura spre magnifica brânză de capră cu legume la grătar. Însă, te implorăm, nu trece cu indiferență pe lângă pinchos cu creveți proaspeți. Ar fi un păcat!

Pornim mai departe spre Bilbao, cel mai mare oraș din Țara Bascilor, situat pe malul râului Nervion. Punctul principal de atracție este magnificul muzeu Guggenheim, creație a arhitectului Frank Gehry. Ajungem în Santander, capitala regiunii istorice Cantabria.

Cazare la hotel in Santander.

Ziua 5. Santander

Avem o zi să ne relaxăm la plajă la Marea Cantabria în acest oraș dinamic și superb. Munții din nord ne apără de vânt, iar soarele ne desfată simțurile.

Cea mai căutată plajă este El Sardinero. O parte din zi o dedicăm unei plimbări de-a lungul coastei din Santander, unde vizităm ruine preistorice, vestigii ale activităților maritime și militare ale romanilor. Fascinant este și muzeul dedicat Peșterii Altamira, supranumită "Capela Sixtină a paleoliticului”. Pornim spre Oviedo.

Cazare la hotel in zona Oviedo.

Ziua 6. Oviedo – Luarca – Santiago de Compostella

Celebru pentru cidrul de mere, în Oviedo e musai să ne oprim la o terasă din centru să ne bucurăm de această băutură parfumată și aromată care și-a pus amprenta pe întreaga zonă. Cidrul se toarnă în pahare, cu dichis, de sus. Așa e tradiția! Ne răcorim și ne distrăm cu dibăcia chelnerilor specializați în a vărsa cidru pe jos și în pahare. Facem poze, ne odihnim și ne oprim o clipă la uimitoarea Catedrală din Oviedo.


Moment de răgaz:
Merele se împacă perfect cu clima din regiunea Asturias. Locuitorii din Oviedo au profitat de acest noroc și au transformat cidrul de mere într-o tradiție locală amplă. Cidrul se servește turnat de cât mai sus în pahare, iar chelnerii fac un adevărat show din acest moment. Cidrul se bea imediat, pentru a-și păstra aciditatea și prospețimea. Gustul este fenomenal de parfumat și de intens, iar parfumul acestei băuturi se simte în tot aerul orașului.

Pornim apoi spre Luarca. Ascuns pe coasta Asturiei, orașul își păstrează intact farmecul de port liniștit. Aici s-a născut laureatul Nobel pentru medicină din 1959, Severo Ochoa. “El camino” ne duce mai departe spre Santiago de Compostela.

Cazare la hotel in Santiago.

Ziua 7. Santiago de Compostela – Galicia – Salamanca

Suntem în Santiago de Compostela, un loc aparte pentru mii de pelerini din întreaga lume. Descoperim ce are atât de special acest loc încărcat de spiritualitate. Camino de Santiago se parcurge, în medie, într-o lună şi jumătate. Pelerinii pornesc din Franţa şi traversează Pirineii în Spania pentru a ajunge la marginea Europei, pe stânca unde odinioară se credea că se termină Pământul.

Punctul culminant al călătoriei este mormântul întâiului apostol martir al creştinătăţii, Sfântul Iacob, de la Santiago de Compostela. Admiram Catedrala și Praza do Obradoiro, dominată de patru stiluri arhitecturale. Pornim mai departe spre Salamanca, iar pe traseu ne oprim in Zamora, unde admiram superba Catedrală de secol XII iar lângă catedrală se află Muzeul cu o generoasă colecţie de covoare si carpete din secolele XV şi XVII. Spre seara, ajungem in Salamanca.

Cazare la hotel in Salamanca.

Ziua 8. Salamanca – Avilla - Toledo – Madrid

Dimineața ne găsește în acest oraș mirific. Admiram cea mai veche Universitate din Spania, apoi ne plimbăm prin impozanta Piață Mayor. Construită între 1729 și 1755, este considerată cea mai frumoasă piață centrală din Spania. Imagini magice se pot fotografia noaptea, când sistemul de iluminat te poartă parcă în altă dimensiune. Proiectată de Alberto Churriguera, este o imagine barocă armonioasă și unitară. Plecăm spre Avilla, oras fondat în secolul al XI-lea, pentru a proteja teritoriile spaniole de invaziile arabe. Admiram aici Catedrala gotică si Fortificațiile medievale, cu 82 turnuri semicirculare. Ne continuam drumul spre Toledo. Ole! Oraș-bijuterie îl numim, fără să exagerăm!

Catedrala Primada ne uimește cu broderia sa de piatră, Alcazarul domină orașul de pe fundația sa de piatră. Mâncăm celebrul marțipan de Toledo și decidem să aducem și acasă, pentru cei dragi, acest desert fenomenal, fie că îl preferăm clasic, cu miere sau cu migdale. Ne continuăm drumul spre Madrid.

Cazare la hotel in Madrid.

Ziua 9. Madrid

Dimineața ne găsește gata de o nouă aventură! Madrid, capitala Spaniei, ne așteaptă! Vizităm Muzeul Prado, care găzduiește cea mai mare colecție de artă europeană din lume. Vedem apoi Plaza España, cu magnifica statuie a lui Cervantes și Gran Via, principalul bulevard comercial al Madridului. La Puerta Del Sol facem fotografii lângă placa ce marchează “kilometrul 0” al rețelei de drumuri din Spania. Este locul ideal pentru cumpărături personale sau pentru suveniruri de adus celor dragi. Fântâna Zeiței Cibele este un simbol al orașului, iar sculptura din marmură a devenit un loc de întâlnire pentru câteva dintre cele mai importante clădiri administrative ale Madridului.
   
Seara, opțional, ne întâlnim la cina festivă cu program flamenco. Descoperim bunătățile unei bucătării cu care ne-am familiarizat dar de care nu ne-am sătura niciodată și ciocnim un pahar de sangria în cinstea minunatei călătorii și a prieteniilor care s-au legat pe parcursul ei

Ziua 10. Zbor acasă

Plecăm din colorata Spanie lăsând o parte din sufletele noastre acolo și convinși că experiența va fi la fel de plăcută, ori de cate ori o vom repeta.


Informatii generale

DATE DE PLECARE 2018: 15.03; 09.06; 25.06; 29.08; 15.09


PREŢUL INCLUDE
Bilet de avion Bucuresti – Barcelona si Madrid- Bucuresti;
transport cu autocar climatizat;
9 cazari la hoteluri de 3-4*;
9 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu


BONUSURI
NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD


OPTIONALE
Excursie Montserrat -  25 € / pers;


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ

Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.
Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;


SUPLIMENTE & REDUCERI
Supliment de single - 215 €
Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
Reducere al treilea adult camera - 15 €


TREBUIE SA VEZI:
La capătul Pământului

    Cei care au parcurs Camino de Santiago spun că este un drum al descoperirii de sine. cei mai mulți pelerini pleacă din Franţa şi traversează Pirineii în Spania pentru a ajunge la marginea Europei, pe stânca unde odinioară se credea că se termină Pământul. Punctul culminant al călătoriei iniţiatice este mormântul întâiului apostol martir al creştinătăţii, Sfântul Iacob, de la Santiago de Compostela.

Adrenalină și Corida
Pe cât de contestate sunt coridele spaniole, pe atât de puternic definesc acest popor fascinant. În Piață Mayor din Salamanca se țineau luptele cu tauri în secolul XIX. Ultima ceremonie de corida a avut loc aici in 1992. Dacă te oprești pentru o clipă și îți lași imaginația să zburde, simți vibrația momentelor tensionate când toreadorul se lupta cu impunătorul taur.

Sabii maure
Renumit pentru oțelul și săbiile sale impecabile, Toledo păstrează încă tradiția maură a damaschinajului. Săbiile încrustate în aur și argint sunt adevărate opere de artă pe care le putem admira cu sufletul la gură!

Destinație galactică

În Madrid se află celebrul stadion Santiago Bernabeu, pe care joacă Real Madrid. Aici au făcut istorie jucători incredibili, de la Di Stefano, Cristiano Ronaldo sau Hagi. Chiar dacă nu prindem un meci, putem merge să vizităm stadionul și muzeul Real Madrid.

Buen apetito!
Spaniolii au făcut cadou lumii o serie de creații gastronomice delicioase. Printre cele care trebuie neapărat gustate la fața locului sunt jamón-ul, șunca presată spaniolă, foarte diferită de ceea ce găsim la noi în magazine! Pe meniul special intră și supa rece, gazpacho, iar sangría ne va pune sângele în mișcare!


BINE DE ŞTIUT

    Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială din tarile tranzitate.
Obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
Pentru călătorie sunt  necesare cartea de identitate sau paşaportul valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Grup minim 35 pers.