Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Muntenegru - spectacolul naturii (Villa Mirenza 3*) avion 2018


Descriere

Destinatie: Serbia-Croatia-Muntenegru

Durata: 1 zi, fara cazare

În această călătorie avem ocazia să descoperim : Budva – Durres – Tirana – Kotor – Cetinje – Podgorica – Dubrovnik

Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti – Tivat – Bucuresti Transfer aeroport- hotel - aeroport 7 nopti de cazare; Masa in functie de hotelul ales; Asistență turistică locala

Destinatie: Serbia-Croatia-Muntenegru

Durata: 1 zi, fara cazare

În această călătorie avem ocazia să descoperim : Budva – Durres – Tirana – Kotor – Cetinje – Podgorica – Dubrovnik

Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti – Tivat – Bucuresti Transfer aeroport- hotel - aeroport 7 nopti de cazare; Masa in functie de hotelul ales; Asistență turistică locala

Itinerariu

Ziua 1. București – Tivat

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Tivat. Dupa aterizare, transfer cu microbuzul la hotelul nostru din Budva. Cazare la hotelul ales.

Ziua 2. Budva - relaxare pe malul Adriaticii

In cursul zilei avem intalnire cu reprezentantul local. “Sedinta tehnica” … discutam programul pentru zilele urmatoare. Program liber la dispozitie pentru plaja, soare si valuri! . Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. Cetinje – Manastirea Ostrog – Podgorica – Manastirea Rezevici

Program liber in Budva sau optional tur Muntenegru. Ajungem in Cetinje - capitala istorică a Muntenegrului, care prin arhitectura sa urbană este o reflexie și totodată subiect de reflecție a istoriei tumultoase a acestui stat ex-yugoslav. Ne oprim la mănăstirea construită în 1484 şi la Palatul Regelui Nicolae.

Apoi ne continuăm plimbarea pe korzo, promenada orașului, o zonă pietonală animată de artiști de stradă, terase cochete, cafenele moderne, aflate în preajma Academiei de Arte. Admirăm reşedinţa prezidenţială, apoi ne îndreptăm spre Biserica Ćipur ridicată pe fundaţia vechii mănăstirii Crnojević din secolul al XV-lea.

Noua mănăstire, ridicată în 1701 păstrează moaștele Sf. Ioan Botezatorul şi o bucată din Crucea Sfantă. Cetinje ne surprinde plăcut, fiind un oraș cu o moștenire culturală unică, cu oameni care par să prețuiască viața, așa cum o făceam și noi nu demult, în tihnă.

    Ne continuam excursia si ajungem la Manastirea Ostrog, asezata pe o stanca aproape verticala a muntelui Ostrog, la o altitudine de 2.000 de metri, intr-un tinut stancos, ce adaposteste o tainica pestera, unde se odihneste un mare sfant: Sfantul Vasile de Ostrog.

Adesea, manastirea este categorisita ca fiind una dintre cele mai vizitate manastiri ortodoxe din lume si cel mai important loc de pelerinaj din intreaga Peninsula Balcanica. Manastirea a fost intemeiata de catre Ierarhul Vasile, Mitropolit de Zahumlje si Herzegovina, in cadrul secolului al XVII-lea.

    Pornim acum motorele către Podgorica, unde se face un scurt tur panoramic şi avem ocazia sa mai aflăm despre istoria locurilor. Amestecul de stiluri arhitecturale de la Podgorica reflectă istoria turbulentă a orașului și a țării. Ca parte a Imperiului Otoman până în 1878, Podgorica are numeroase exemple de arhitectură turcească.

Cele mai vechi părți ale orașului, Stara Varoš (orașul vechi) și Drač sunt tipice acestui fapt, cu două moschei strălucitoare. Partea nouă a orașului Nova Varoš (orașul nou) are străzi mai largi, cu un aspect ortogonal și este considerată astăzi ca fiind Centrul orașului.

    Ultima vizita din programul de azi este o frumoasa si veche manastire ortodoxa din Muntenegru – Manastirea Rezevici. Istoria acesteia se leaga de istoria clanului Pastrovic, care a vietuit intr-una dintre cele mai frumoase regiuni ale Coastei Adriatice, intre Budva si Petrovac.

Cea mai veche ramura a acestui clan purta numele de "Rezevici", nume purtat mai apoi de manastirea si de raul din apropiere. La un anumit loc, pe apa raului Rezevici, comunitatea se aduna pentru a tine sfat, pentru a judeca pricinile ivite intre ei sau pentru a-si alege conducatorii. Tot in acest loc erau alesi si printii ce au domnit peste clanul Pastrovici; ultimul dintre ei a fost printul Stefan Stiljanovic - cunoscut in popor ca Sfantul Stefan - ale carui sfinte moaste se si afla in Catedrala din Belgrad.

    Datorita valorii sale istorice si culturale, Manastirea Rezevici se afla sub protectia UNESCO.  Seara, ne intoarcem in Budva pentru cazare la același hotel.

Ziua 4. Budva – soare , plaja si valuri

Program liber la dispozitie pentru plaja si activitati de relaxare, sau va invitam sa descoperiti  Budva, Metropola turistică a Muntenegrului. Oraşul a fost înfiinţat de greci în secolul al IV-lea î.Hr. și apoi fortificat în Evul Mediu. "Riviera Budva" se întinde pe aproape 21 de kilometri de la Trsteno la Buljarica, ca o pânză de 17 plaje care împrejmuiesc mica staţiune de la Marea Adriatică.

Ne bucurăm de peisajele spectaculoase, iar odată ajunși în centrul istoric al orasului, pașii ne îndeamnă pe străduțele pline de viață, admirănd monumente istorice, Bisericile Sf. Trojica, Sf. Ivan, Sf. Bogorodica şi Sf. Sava, cea din urmă datând din 1143. Ne lăsăm ademeniți de atmosfera calmă a promenadei flancată de localuri și terase cochete, unde găsim și locul perfect pentru a savura o cafea și a schimba impresii cu ceilalți camarazi de drum. Seara, cazare la acelasi hotel.

Ziua 5. Albania de Nord: Durres și Tirana

Program liber in Budva sau excursie optionala in Albania – Durres si Tirana.
Al doilea oraș ca mărime din Albania, Durres este poarta Albaniei spre Marea Adriatică. Grecii corintieni, negustori și navigatori prin excelență, au văzut potențialul acestui loc, construind așezarea în secolul  VII î.H.  și dându-i denumirea de Epidamos.

Admirăm clădiri emblematice precum: Muzeul Național de Arheologie, Amfiteatrul  Roman, cel mai mare din Balcani, Turnul și Zidul Venețian. Vila Regelui Zog, reminiscență a monarhiei albaneze, e înconjurată de un peisaj care te face să înțelegi de ce grecii din Corfu au fondat Durres acum 2.600 de ani.Moment de răgaz:

O sa înțelegeți cu adevărat spiritul albanez după ce veți gusta tavë kosi - miel cu ierburi aromate la cuptor peste care se toarnă un sos preparat din iaurt sau un patëllxhanët mbushur, o vânătă cu umplutură de carne tocată de miel, aromată cu mirodenii, care este perfectă alături de un vin local.

Puțină lume știe că Albania este una dintre țările europene cu cea mai îndelungată tradiție viticolă, așa că merită să savurați cel puțin un pahar de vin vechi din soiurile Shesh i bardhe sau Shesh i zi, specifice zonei Durres. Răsfățați-vă cu unul dintre deserturile tradiționale, despre care mulți gurmanzi spun că sunt foarte asemănătoare cu cele din Afganistan și Turcia.
    

    Ne îndepărtăm de orașul de pe coasta Adriaticii, autocarul ne duce pe șoseaua străjuită de păduri seculare, prin văi adânci ce traversează munții. Tirana, capitala Albaniei ni se dezvăluie în trepte, mai întâi vedem clădirile zonei industriale de la marginea orașului, apoi peisajul urban se îmblânzește.

Arhitectura și culorile din jur îți dau sentimentul că Tirana ține pasul cu viitorul, dar în același timp este ancorată în trecut. Incepem turul de oras admirand  frumoasele cladiri din centrul orasului:  Muzeul Național, Biserica Ortodoxă și vechea Moschee situata in spatele impozantului Turn cu Ceas, continuăm apoi cu Opera și Banca Națională.


Moment de răgaz:
    Pentru o priveliște cu adevărat aparte asupra coloratei Tirana, trebuie să urci în telegondola Dajti Ekspress, având cel mai lung traseu din Balcani. Odată ajunși pe culmile Muntelui Dajti, ai ocazia de a lua prânzul într-un restaurant rotativ care oferă o panoramă de 360 de grade asupra împrejurimilor.


    Ajungem de-a lungul Bulevardului Deshmoret e Kombit, care a fost construit de italieni, apoi vedem un monument aparte din perioada comunismului, Piramida. Facem poze și admirăm suprafețele sale de marmură albă, apoi facem un scurt popas pentru a ne  reenergiza la terasa unei cafenele. Dacă vrem să aflăm mai multe despre istoria acestui neam, despre care am învățat că ar fi urmașii dacilor ca și noi, intrăm să vizităm Muzeul Național. Apoi ne întoarcem la hotelul nostru din Budva.

Ziua 6. Fiordul Kotor – Dubrovnik

Program liber in Budva au excursie optionala in Croatia la Dubrovnik. Suntem nerăbdători să pornim la drum şi ne îndreptăm către Croaţia. Primul popas va fi in Kotor,  unde trecutul și prezentul coexistă armonios. Fortăreață navală venețiană între secolele XV-XVIII, orasul este un adevărat monument în aer liber. Ne plimbăm printr-un labirint medieval de muzee, biserici, palate venețiene care-ți va pune sângele în mișcare.

Vizităm Catedrala Sf.  Tryphon, un monument arhitectural și istoric din secolul al V-lea. Tot aici, păstrând tradiția de secole, localnicii ne fac poftă cu şunca uscată, măslinele amestecate cu rozmarin de munte şi ghirlandele de smochine uscate strânse cu frunze de dafin. Mergem cu autocarul de-a lungul Fiordului Kotor, unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, deseori denumit "Fiordul Sudului", inclus pe lista Patrimoniului UNESCO din 1979.

O experiență care îți va tăia respirația. Zona este uluitoare, cu stânci calcaroase care se reflectă în apa ca o oglindă fermecată. Geometria stâncilor sfidează legile fizicii și oferă un miraj magnific, parând în același timp un fiord sau un canion inundat.

Plecăm la drum spre orașul pe care Byron l-a descris drept Perla Adriaticii. Oraşul Dubrovnik a fost întemeiat în secolul al XVI-lea, adăpostind în portul său o flotă comerciala recunoscută timp de secole în întreaga lume. Intrăm animați de o curiozitate… De ce a fost ales Dubrovnic de echipa serialului Urzeala Tronurilor ca loc de filmare? 

De îndată ce pornim la pas prin vechiul oraș, găsim și răspunsul: scenografia e perfecta pentru scenele pline de fantezie din serial. Palatele superbe, capele renascentiste, clădiri venetiene și vile elegante cu influenţe baroce străjuiesc străduțele pavate cu piatră cubica. Avem motiv să ne oprim la Biserica Franciscana cu cea mai veche farmacie din lume.

 Apoi ne atrag ca niște magneți fortăreaţa Lovrijenac și Minceta. Mergem pe Stradun – principala arteră pietonală din cetate, și vedem alte vestigii ale gloriei acestui oraș-port: biserica San Salvadore, Palatul Rectorilor, superbul Palat Sponza, Turnul cu Ceas, simbol al oraşului, Biserica Sf. Vasile, Mănăstirea Dominicană, Portul vechi şi Fortăreaţa Ravelin.

Admirăm Catedrala din Dubrovnik - cu o istorie interesantă - o impresionantă bazilică barocă a cărei reconstrucție ar fi fost finanțată de însuși marele rege cruciat Richard Inimă de Leu. Apoi ne facem timp pentru cumpărături, pentru a savura o cafea şi admira peisajul citadin. Seara ne vom opri la un restaurant cu specific să schimbăm impresii și să ne bucurăm de deliciile locale.

    Celebrităţi ca Beyoncé, Roman Abramovici, Sir Roger Moore și Bob Geldof au fost zăriți pe aici, ba mai mult, orașul vechi din Dubrovnik a devenit o locație populară de cinema în ultimii ani. De exemplu, aici au fost filmate scene ample pentru “Game of Thrones”,” Star Wars” sau “Robin Hood”.
Plecăm din Dubrovnik cu un album impesionant de impresii și momente surprinse cu aparatele foto pe care le rememoram în camera hotelului din Budva.

Ziua 7. Budva - relaxare pe malul Adriaticii

Vom servi din nou un mic dejun copios pe meleaguri străine, unde zona de coastă a Muntenegrului oferă o privelişte minunată spre apele albastre ale Adriaticii! Avem ocazia să ne bucurăm de soare, plajă, baie în mare…… Este una dintre cele mai frumoase coaste din lume și frumusețea ei nu te va lăsa indiferent.Experiență: ritm și gusturi tradiționale
    Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară Tradițională Muntenegreană“? Ai ocazia să descoperi folclorul autentic, dansurile,  ritmurile și costumele specifice, cu obiceiurile de nuntă, dar și cu bucătăria specifică.
Cazare la acelasi hotel din Budva.

Ziua 8. Budva – Bucuresti

 Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și plecăm spre România. Parcurgem drumul pana la aeroportul din Tivat cu amintiri de neprețuit în minte și gata pentru a gusta din istoria altui tărâm misterios și captivant.

INFORMATII GENERALE

DATE DE PLECARE 2018:
18.06; 25.06; 02.07; 09.07; 16. 07; 23.07; 30.07; 06.08; 13.08; 20.08; 27.08; 03.09; 10.09

PREŢUL INCLUDE
Bilet de avion Bucuresti – Tivat – Bucuresti
Transfer aeroport- hotel  - aeroport
7 nopti de cazare;
Masa in functie de hotelul ales;
Asistență turistică locala*.
*Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic. Precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.


BONUSURI
NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD
Reducere 10% la achitarea din tara a 3 excursii opționale, pentru posesorii de card PELLERIN CLUB CARD.


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.
Excursiile opționale pentru grup minim 30 de persoane;


OPȚIONALE:
Albania de Nord - 35 €/pers.
Cetinje & Podgorica - 30 €/pers.
Kotor & Dubrovnik - 35 €/pers.
Seara de folclor - 35 €/pers.


BINE DE ŞTIUT

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială din Muntenegru.
Obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
Pentru călătorie sunt necesare cartea de identitate sau  paşaportul valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară
Grup minim 25 pers.


Ziua 1. București – Tivat

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Tivat. Dupa aterizare, transfer cu microbuzul la hotelul nostru din Budva. Cazare la hotelul ales.

Ziua 2. Budva - relaxare pe malul Adriaticii

In cursul zilei avem intalnire cu reprezentantul local. “Sedinta tehnica” … discutam programul pentru zilele urmatoare. Program liber la dispozitie pentru plaja, soare si valuri! . Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. Cetinje – Manastirea Ostrog – Podgorica – Manastirea Rezevici

Program liber in Budva sau optional tur Muntenegru. Ajungem in Cetinje - capitala istorică a Muntenegrului, care prin arhitectura sa urbană este o reflexie și totodată subiect de reflecție a istoriei tumultoase a acestui stat ex-yugoslav. Ne oprim la mănăstirea construită în 1484 şi la Palatul Regelui Nicolae.

Apoi ne continuăm plimbarea pe korzo, promenada orașului, o zonă pietonală animată de artiști de stradă, terase cochete, cafenele moderne, aflate în preajma Academiei de Arte. Admirăm reşedinţa prezidenţială, apoi ne îndreptăm spre Biserica Ćipur ridicată pe fundaţia vechii mănăstirii Crnojević din secolul al XV-lea.

Noua mănăstire, ridicată în 1701 păstrează moaștele Sf. Ioan Botezatorul şi o bucată din Crucea Sfantă. Cetinje ne surprinde plăcut, fiind un oraș cu o moștenire culturală unică, cu oameni care par să prețuiască viața, așa cum o făceam și noi nu demult, în tihnă.

    Ne continuam excursia si ajungem la Manastirea Ostrog, asezata pe o stanca aproape verticala a muntelui Ostrog, la o altitudine de 2.000 de metri, intr-un tinut stancos, ce adaposteste o tainica pestera, unde se odihneste un mare sfant: Sfantul Vasile de Ostrog.

Adesea, manastirea este categorisita ca fiind una dintre cele mai vizitate manastiri ortodoxe din lume si cel mai important loc de pelerinaj din intreaga Peninsula Balcanica. Manastirea a fost intemeiata de catre Ierarhul Vasile, Mitropolit de Zahumlje si Herzegovina, in cadrul secolului al XVII-lea.

    Pornim acum motorele către Podgorica, unde se face un scurt tur panoramic şi avem ocazia sa mai aflăm despre istoria locurilor. Amestecul de stiluri arhitecturale de la Podgorica reflectă istoria turbulentă a orașului și a țării. Ca parte a Imperiului Otoman până în 1878, Podgorica are numeroase exemple de arhitectură turcească.

Cele mai vechi părți ale orașului, Stara Varoš (orașul vechi) și Drač sunt tipice acestui fapt, cu două moschei strălucitoare. Partea nouă a orașului Nova Varoš (orașul nou) are străzi mai largi, cu un aspect ortogonal și este considerată astăzi ca fiind Centrul orașului.

    Ultima vizita din programul de azi este o frumoasa si veche manastire ortodoxa din Muntenegru – Manastirea Rezevici. Istoria acesteia se leaga de istoria clanului Pastrovic, care a vietuit intr-una dintre cele mai frumoase regiuni ale Coastei Adriatice, intre Budva si Petrovac.

Cea mai veche ramura a acestui clan purta numele de "Rezevici", nume purtat mai apoi de manastirea si de raul din apropiere. La un anumit loc, pe apa raului Rezevici, comunitatea se aduna pentru a tine sfat, pentru a judeca pricinile ivite intre ei sau pentru a-si alege conducatorii. Tot in acest loc erau alesi si printii ce au domnit peste clanul Pastrovici; ultimul dintre ei a fost printul Stefan Stiljanovic - cunoscut in popor ca Sfantul Stefan - ale carui sfinte moaste se si afla in Catedrala din Belgrad.

    Datorita valorii sale istorice si culturale, Manastirea Rezevici se afla sub protectia UNESCO.  Seara, ne intoarcem in Budva pentru cazare la același hotel.

Ziua 4. Budva – soare , plaja si valuri

Program liber la dispozitie pentru plaja si activitati de relaxare, sau va invitam sa descoperiti  Budva, Metropola turistică a Muntenegrului. Oraşul a fost înfiinţat de greci în secolul al IV-lea î.Hr. și apoi fortificat în Evul Mediu. "Riviera Budva" se întinde pe aproape 21 de kilometri de la Trsteno la Buljarica, ca o pânză de 17 plaje care împrejmuiesc mica staţiune de la Marea Adriatică.

Ne bucurăm de peisajele spectaculoase, iar odată ajunși în centrul istoric al orasului, pașii ne îndeamnă pe străduțele pline de viață, admirănd monumente istorice, Bisericile Sf. Trojica, Sf. Ivan, Sf. Bogorodica şi Sf. Sava, cea din urmă datând din 1143. Ne lăsăm ademeniți de atmosfera calmă a promenadei flancată de localuri și terase cochete, unde găsim și locul perfect pentru a savura o cafea și a schimba impresii cu ceilalți camarazi de drum. Seara, cazare la acelasi hotel.

Ziua 5. Albania de Nord: Durres și Tirana

Program liber in Budva sau excursie optionala in Albania – Durres si Tirana.
Al doilea oraș ca mărime din Albania, Durres este poarta Albaniei spre Marea Adriatică. Grecii corintieni, negustori și navigatori prin excelență, au văzut potențialul acestui loc, construind așezarea în secolul  VII î.H.  și dându-i denumirea de Epidamos.

Admirăm clădiri emblematice precum: Muzeul Național de Arheologie, Amfiteatrul  Roman, cel mai mare din Balcani, Turnul și Zidul Venețian. Vila Regelui Zog, reminiscență a monarhiei albaneze, e înconjurată de un peisaj care te face să înțelegi de ce grecii din Corfu au fondat Durres acum 2.600 de ani.Moment de răgaz:

O sa înțelegeți cu adevărat spiritul albanez după ce veți gusta tavë kosi - miel cu ierburi aromate la cuptor peste care se toarnă un sos preparat din iaurt sau un patëllxhanët mbushur, o vânătă cu umplutură de carne tocată de miel, aromată cu mirodenii, care este perfectă alături de un vin local.

Puțină lume știe că Albania este una dintre țările europene cu cea mai îndelungată tradiție viticolă, așa că merită să savurați cel puțin un pahar de vin vechi din soiurile Shesh i bardhe sau Shesh i zi, specifice zonei Durres. Răsfățați-vă cu unul dintre deserturile tradiționale, despre care mulți gurmanzi spun că sunt foarte asemănătoare cu cele din Afganistan și Turcia.
    

    Ne îndepărtăm de orașul de pe coasta Adriaticii, autocarul ne duce pe șoseaua străjuită de păduri seculare, prin văi adânci ce traversează munții. Tirana, capitala Albaniei ni se dezvăluie în trepte, mai întâi vedem clădirile zonei industriale de la marginea orașului, apoi peisajul urban se îmblânzește.

Arhitectura și culorile din jur îți dau sentimentul că Tirana ține pasul cu viitorul, dar în același timp este ancorată în trecut. Incepem turul de oras admirand  frumoasele cladiri din centrul orasului:  Muzeul Național, Biserica Ortodoxă și vechea Moschee situata in spatele impozantului Turn cu Ceas, continuăm apoi cu Opera și Banca Națională.


Moment de răgaz:
    Pentru o priveliște cu adevărat aparte asupra coloratei Tirana, trebuie să urci în telegondola Dajti Ekspress, având cel mai lung traseu din Balcani. Odată ajunși pe culmile Muntelui Dajti, ai ocazia de a lua prânzul într-un restaurant rotativ care oferă o panoramă de 360 de grade asupra împrejurimilor.


    Ajungem de-a lungul Bulevardului Deshmoret e Kombit, care a fost construit de italieni, apoi vedem un monument aparte din perioada comunismului, Piramida. Facem poze și admirăm suprafețele sale de marmură albă, apoi facem un scurt popas pentru a ne  reenergiza la terasa unei cafenele. Dacă vrem să aflăm mai multe despre istoria acestui neam, despre care am învățat că ar fi urmașii dacilor ca și noi, intrăm să vizităm Muzeul Național. Apoi ne întoarcem la hotelul nostru din Budva.

Ziua 6. Fiordul Kotor – Dubrovnik

Program liber in Budva au excursie optionala in Croatia la Dubrovnik. Suntem nerăbdători să pornim la drum şi ne îndreptăm către Croaţia. Primul popas va fi in Kotor,  unde trecutul și prezentul coexistă armonios. Fortăreață navală venețiană între secolele XV-XVIII, orasul este un adevărat monument în aer liber. Ne plimbăm printr-un labirint medieval de muzee, biserici, palate venețiene care-ți va pune sângele în mișcare.

Vizităm Catedrala Sf.  Tryphon, un monument arhitectural și istoric din secolul al V-lea. Tot aici, păstrând tradiția de secole, localnicii ne fac poftă cu şunca uscată, măslinele amestecate cu rozmarin de munte şi ghirlandele de smochine uscate strânse cu frunze de dafin. Mergem cu autocarul de-a lungul Fiordului Kotor, unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, deseori denumit "Fiordul Sudului", inclus pe lista Patrimoniului UNESCO din 1979.

O experiență care îți va tăia respirația. Zona este uluitoare, cu stânci calcaroase care se reflectă în apa ca o oglindă fermecată. Geometria stâncilor sfidează legile fizicii și oferă un miraj magnific, parând în același timp un fiord sau un canion inundat.

Plecăm la drum spre orașul pe care Byron l-a descris drept Perla Adriaticii. Oraşul Dubrovnik a fost întemeiat în secolul al XVI-lea, adăpostind în portul său o flotă comerciala recunoscută timp de secole în întreaga lume. Intrăm animați de o curiozitate… De ce a fost ales Dubrovnic de echipa serialului Urzeala Tronurilor ca loc de filmare? 

De îndată ce pornim la pas prin vechiul oraș, găsim și răspunsul: scenografia e perfecta pentru scenele pline de fantezie din serial. Palatele superbe, capele renascentiste, clădiri venetiene și vile elegante cu influenţe baroce străjuiesc străduțele pavate cu piatră cubica. Avem motiv să ne oprim la Biserica Franciscana cu cea mai veche farmacie din lume.

 Apoi ne atrag ca niște magneți fortăreaţa Lovrijenac și Minceta. Mergem pe Stradun – principala arteră pietonală din cetate, și vedem alte vestigii ale gloriei acestui oraș-port: biserica San Salvadore, Palatul Rectorilor, superbul Palat Sponza, Turnul cu Ceas, simbol al oraşului, Biserica Sf. Vasile, Mănăstirea Dominicană, Portul vechi şi Fortăreaţa Ravelin.

Admirăm Catedrala din Dubrovnik - cu o istorie interesantă - o impresionantă bazilică barocă a cărei reconstrucție ar fi fost finanțată de însuși marele rege cruciat Richard Inimă de Leu. Apoi ne facem timp pentru cumpărături, pentru a savura o cafea şi admira peisajul citadin. Seara ne vom opri la un restaurant cu specific să schimbăm impresii și să ne bucurăm de deliciile locale.

    Celebrităţi ca Beyoncé, Roman Abramovici, Sir Roger Moore și Bob Geldof au fost zăriți pe aici, ba mai mult, orașul vechi din Dubrovnik a devenit o locație populară de cinema în ultimii ani. De exemplu, aici au fost filmate scene ample pentru “Game of Thrones”,” Star Wars” sau “Robin Hood”.
Plecăm din Dubrovnik cu un album impesionant de impresii și momente surprinse cu aparatele foto pe care le rememoram în camera hotelului din Budva.

Ziua 7. Budva - relaxare pe malul Adriaticii

Vom servi din nou un mic dejun copios pe meleaguri străine, unde zona de coastă a Muntenegrului oferă o privelişte minunată spre apele albastre ale Adriaticii! Avem ocazia să ne bucurăm de soare, plajă, baie în mare…… Este una dintre cele mai frumoase coaste din lume și frumusețea ei nu te va lăsa indiferent.Experiență: ritm și gusturi tradiționale
    Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară Tradițională Muntenegreană“? Ai ocazia să descoperi folclorul autentic, dansurile,  ritmurile și costumele specifice, cu obiceiurile de nuntă, dar și cu bucătăria specifică.
Cazare la acelasi hotel din Budva.

Ziua 8. Budva – Bucuresti

 Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și plecăm spre România. Parcurgem drumul pana la aeroportul din Tivat cu amintiri de neprețuit în minte și gata pentru a gusta din istoria altui tărâm misterios și captivant.

INFORMATII GENERALE

DATE DE PLECARE 2018:
18.06; 25.06; 02.07; 09.07; 16. 07; 23.07; 30.07; 06.08; 13.08; 20.08; 27.08; 03.09; 10.09

PREŢUL INCLUDE
Bilet de avion Bucuresti – Tivat – Bucuresti
Transfer aeroport- hotel  - aeroport
7 nopti de cazare;
Masa in functie de hotelul ales;
Asistență turistică locala*.
*Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic. Precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.


BONUSURI
NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD
Reducere 10% la achitarea din tara a 3 excursii opționale, pentru posesorii de card PELLERIN CLUB CARD.


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.
Excursiile opționale pentru grup minim 30 de persoane;


OPȚIONALE:
Albania de Nord - 35 €/pers.
Cetinje & Podgorica - 30 €/pers.
Kotor & Dubrovnik - 35 €/pers.
Seara de folclor - 35 €/pers.


BINE DE ŞTIUT

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială din Muntenegru.
Obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
Pentru călătorie sunt necesare cartea de identitate sau  paşaportul valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară
Grup minim 25 pers.