Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Iran, Mostenitorii Persiei 2018-2019


Descriere

Destinatie: Iran circuite

Durata: 1 zi, fara cazare

Teheran –Kashan –Abyaneh – Isfahan – Na’ In – Yazd – Shiraz -Persepolis


DATE DE PLECARE 2018: 01.09

DATE DE PLECARE 2019: 24.04*; 08.09

Servicii incluse:
Bilet de avion Bucuresti –Teheran şi Shiraz – Bucureşti, zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica);
Taxele de aeroport;
Transport cu autocar/ microbuz , conform programului;
9 nopţi de cazare cu mic dejun în hoteluri de 3*;
Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
Asigurare medicală de călătorie şi storno;
Ghizi locali;
Conducător de grup român.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
taxa de viză Iran: 90 €/ pers.
Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);
Excursiile opţionale pentru grup minim de  15 persoane;
Alte servicii decât cele menţionate în program;
Taxa de ieşire din  ţară, dacă se aplică;
Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

Destinatie: Iran circuite

Durata: 1 zi, fara cazare

Teheran –Kashan –Abyaneh – Isfahan – Na’ In – Yazd – Shiraz -Persepolis


DATE DE PLECARE 2018: 01.09

DATE DE PLECARE 2019: 24.04*; 08.09

Servicii incluse:
Bilet de avion Bucuresti –Teheran şi Shiraz – Bucureşti, zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica);
Taxele de aeroport;
Transport cu autocar/ microbuz , conform programului;
9 nopţi de cazare cu mic dejun în hoteluri de 3*;
Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
Asigurare medicală de călătorie şi storno;
Ghizi locali;
Conducător de grup român.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
taxa de viză Iran: 90 €/ pers.
Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);
Excursiile opţionale pentru grup minim de  15 persoane;
Alte servicii decât cele menţionate în program;
Taxa de ieşire din  ţară, dacă se aplică;
Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

Itinerariu

Ziua 1. Plecare din Bucuresti

Punct de întâlnire – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucuresti.

Ziua 2. Sosire in Teheran

Bine ai venit în Teheran! Suntem întâmpinaţi de ghidul local si începem un tur introductiv al ora?ului, în care vedem panoramic principalele atracţii si monumente: printre care Palatul Golestan – unul dintre cele mai vechi edificii ale Teheranului, datând din timpul Dinastiei Qajar (1785-1925), Casa Moghadam, Palatul shamsol Emareh, Turnul Azadi, cu arhitectura sa deosebita si Muzeul Naţional de Bijuterii, unde vom avea ocazia să admirăm adevărate podoabe cu încărcătură istorică, expresie a bogăţiei Iranului. Ne retaragem la hotel. Cazare în Teheran.

Ziua 3. Teheran

Ne propunem să cutreierăm orasul mai pe îndelete si să aflăm mai multe despre cultura si istoria sa, asa că dis- de- dimineaţă mergem să vizităm Complexul Prezidenţial cu Palatul Sahului Saad Aabad, ce serveste în prezent ca resedinţă oficială pentru presedintele Iranului. Clădirea palatului datează din timpul Dinastiei Pahlavi, ce a condus Imperiul Iranian între anii 1925-1979. In cadrul complexului există câteva muzee legate de istoria Iranului, acestea aflându-se în grija Patrimoniului Cultural Iranian. Revenim la Turnul Azadi – Turnul Libertăţii, cunoscut înainte sub denumirea de Turnul Memorial Shahyad. Monumentul are o arhitectură deosebită si se află în Piaţa Azadi din Teheran, fiind unul dintre simbolurile Iranului. Continuăm cu Turnul Milad (Turnul Teheranului), locul perfect pentru a admira întregul oras de la înălţime. Arhitectura sa este una mai degrabă futuristă, acesta fiind pe locul al saselea în lume, cu o înălţime de 435 m. Cazare în Teheran.

Ziua 4. Teheran – Kashan

Pornim din Teheran spre Kashan, unde călătoria culturală continuă. Vizităm Casa Istorică Tabatabaei, cu arhitectura sa elegantă, încorporând vitralii viu colorate si picturi murale cu motive tradiţionale, designul clădirii aparţinând arhitectului Ustad ali Maryam. Urmează vizita la Casa Borujerdi, construită în 1857 de acelasi arhitect, apoi vedem Moscheea Agha Bozorg si Grădina Fin – gândită special pentru Shah Abbas I, ca fiind viziunea persană a paradisului. Grădina Fin este cea mai veche existentă în Iran, anterioară perioadei Safavid, unele teorii istorice spunând că această grădină ar fi fost complet mutată din locul iniţial. Cazare în Kashan.

Ziua 5. Kashan – Abyaneh – Isfahan

Mergem în Abyaneh, un sat tradiţional cu o atmosferă fermecătoare, pentru a cunoaste mai bine tradiţiile locale. Fiind unul dintre cele mai vechi sate ale Iranului, cu o populaţie de numai 305 persoane (în 2006), Abyaneh oferă o priveliste încântătoare, învăluită în lumina arămie dată de clădirile de piatră. Pe străduţele înguste vei vedea încă oameni purtând costumul tradiţional. Pornim spre Isfahan, unde facem un tur panoramic.

Vizităm Piaţa Naqsh-e-Jahan, ce reuneste cele trei mari puteri ale imperiului Persan: Moscheea Sahului (ce reprezintă puterea clerului), Bazarul Imperial (simbolizând puterea economică) si Palatul Ali Qapu (ce reprezintă puterea politică). Vizităm Palatul Aali Qapu, renovat la ordinele Sultanului Hussein si distrus apoi odată cu invazia afgană, Moscheea Sahului, construită în 1611 si renumită pentru mozaicurile si inscripţiile sale caligrafice, Moscheea Sheikh Lotfollah ce a servit ca moschee privată a familiei regale, Palatul Chehel Sotun – denumit si “Palatul celor 40 de coloane”, datorită oglindirii în apă a celor 20 de coloane pe care le are de fapt construcţia. Cazare în Isfahan.

Ziua 6. Isfahan

Vizita în Isfahan continuă cu un tur de oras, în cadrul căruia vedem: Catedrala Vank – cu o cupolă în stil islamic, Moscheea Jameh – construită între anii 771-773, fiind unele dintre primele construite în Iran, Podurile Si-oseh – cu 33 de arcade, Podul Khaj si Manar Jonban, numită si Menar-e-jomban, ce marchează centrul Iranului, acesta devenind popular mai ales datorită fenomenului minaretelor miscătoare. Ne oprim în Bazarul din Isfahan, unde avem prilejul să pornim în goana după suveniruri. Vom găsi aici creaţii unicat ale artizanilor locali, de la haine si bijuterii, până la obiecte decorative si tot aici putem lua o gustare autentic iraniană. Atmosfera bazarului este una cu totul deosebită, aleile fiind acoperite de arcade cu detalii în basorelief si ochiuri mari de piatră pe unde se strecoară razele soarelui. Cazare în Isfahan.

Ziua 7. Isfahan – Na`in – Yazd

Nici o descriere!

Ziua 8. Yazd – Abarkou – Pasargadae – Shiraz

Azi vom descoperi mai multe monumente ale religiei zoroastriene, o religie veche ce a apărut în rândul popoarelor ce au locuit pe teritoriul actual al Iranului si Azerbaijanului. Admirăm Turnurile Manji si Golestan, după care pornim spre Shiraz. Pe drum vom face o oprire pentru a admira si fotografia un arbore chiparos cu o vechime de peste 4000 de ani, aflat în apropiere de Abarkuh. Cazare în Shiraz.

Ziua 9. Shiraz – Persepolis – Shiraz

Călătorim din Shiraz spre Persepolis, capitala Imperiului Persan, un oras ce nu poate fi ratat de către cei ce vor să cunoască mai bine istoria si cultura Iranului. Vizităm Necropolele Naqsh-e Rustam si Naqsh-e Rajab, ce au aparţinut dinastiei achemizilor. Revenim în Shiraz, unde cutreierăm Bazarul Vakil, aflat în centrul istoric al orasului. Printre exponatele târgului regăsim: covoare persane, condimente, produse de artizanat, antichităţi, bijuterii si desigur, preparate culinare locale, pe care trebuie neapărat să le încercăm pentru o experienţă completă. Nu uita să alegi câte un suvenir pentru cei de acasă. Încheiem ziua la Moscheea Nasir ol-Molk, una dintre cele mai populare si spectaculoase din Iran, datorită vitraliilor sale ce crează un joc de lumini colorate pe pereţii interiori din gresie roz. Cazare în Shiraz.

Ziua 10. Shiraz

    Începem expediţia zilei la Moscheea Nasir ol-Molk, una dintre cele mai spectaculoase din ţară, care impresionează prin explozia de culori pe care reflecţia luminii soarelui o declan?ează cănd pătrunde prin vitralii si întâlneste gresia roz din interior. Denumită si Moscheea Roz, edificiul are o istorie aparte, construcţia lui, la ordinele lui Hasan Ali Nasir al Molk, durând 12 ani. Ne îndreptăm apoi către nord-estul ora?ului unde explorăm fortăreaţa Karim Khan, astăzi muzeu, care face parte din Patrimoniul Cultural al Iranului. Fortăreaţa, care a adăpostit si resedinţa regelui Karim Khan Zand, fondatorul dinastiei Zand, a fost ultimul refugiu de apărare în cazul asediilor, însă, a funcţionat si ca închisoare.
    Vizităm în continuare mausoleele poeţilor naţionali Hafiz si Saadi, motiv pentru care Shiraz este supranumit si ”orasul poeţilor”. Mormintele celor doi poeţi au devenit un loc de pelerinaj pentru turistii pasionaţi de cultura persană, de catrenele celui mai mare si mai iubit poet persan, Hafez, sau de moralitatea pe care o propovăduia Saadi prin scrierile sale. Legenda spune că, dacă un vizitator al mormântului lui Hafez deschide la întâmplare cartea, poezia care i se arată îi prevesteste viitorul.
La finalul călătoriei prin Shiraz ne relaxăm în Grădina Eram, supranumită si Grădina Edenului. Găsim aici elemente tradiţionale persne combinate cu unele elemente vestice si ne minunăm la vederea chiparosului Sarv-Ehaaz, pe care mulţi îl consideră o adevărată operă de artă a naturii.

Ziua 11. Plecare din Shiraz

Transfer de la hotel la Aeroportul din Shiraz, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre casă.

Conditii

SUPLIMENTE
Supliment de single 295 €

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI DE IRAN:
Cetăţenii români pot obţine “visa-on-arrival” (viză de tip turistic) şi pe aeroporturile internaţionale din Iran. Aceasta are o valabilitate de maximum 30 de zile şi nu se poate prelungi.
Condiţii pentru obţinerea “visa-on-arrival”: deţinerea unui paşaport simplu sau temporar, valabil cel puţin 6 luni de la data intrării pe teritoriul acestui stat (şi fără viză de Israel);rezervare hotel sau indicarea unei persoane (nume complet, adresă, număr de telefon) cu reşedinţa în Iran care cunoaşte despre venirea solicitantului de viză şi care va confirma acest aspect autorităţilor iraniene; încheierea unei asigurări medicale (se poate face pe aeroport).

NOTE:
Oferta este calculată pe baza parităţii EUR/USD de  1/1,2; în situaţia modificării cu mai mult de 5% a acestei parităţi, agenţia îşi rezervă dreptul de a ajusta tariful.
În cazul neobţinerii vizei se reţin penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării pentru viză.
Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

Termen de inscriere: Minim 4 săptămăni înainte de data plecării.

BINE DE ŞTIUT
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.
Obiectivele mentionate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor.
Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.
Aşezarea în autocarele / microbuzele folosite în program se face în ordinea înscrierii, începand cu bancheta a doua;
Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide, se va plăti suplimentul de single.

Explicatii tarife

PELLERIN PLUS
1215 €+ 495 € (taxe de aeroport)
Avans 25% la înscriere;
Diferenţa de plată până la 35 de zile înainte de data plecării;
GRATUIT - asigurare medicală premium;
GRATUIT – transfer privat          dus – întors la Aeroportul Otopeni pentru turiştii cu domiciliul în Bucureşti sau GRATUIT transfer dus – întors, din oraşul tău către Aeroportul Otopeni
GRATUIT – înfoliere bagaj în Aeroportul Otopeni (1 piesă de persoană)
ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

BEST DEAL
Reducere 200 €
995€ + 495 € (taxe de aeroport)
Avans 50% la înscriere;
Diferenţa de plată pâna la 60 de zile înainte de data plecării;
Nu se cumulează cu alte reduceri;
Oferta este valabilă până la 30.05.2018
Pentru plecarile incepand cu toamna 2019 oferta este valabila pana la 30.05.2019
ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!


PROMO
Reducere 100 €
1095 €+ 495 € (taxe de aeroport)
Avans 30% la înscriere;
Diferenţa de plată până la 60 de zile înainte de data plecării;
Nu se cumulează cu alte reduceri;
Oferta este valabilă până la 30.06.2018.
Pentru plecarile incepand cu toamna 2019 oferta este valabila pana la 30.06.2019.
ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!


STANDARD +
Reducere 50 €
1145 €+ 495 € (taxe de aeroport)
Avans 25% la înscriere;
Diferenţa de plată până la 35 de zile înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;

Ziua 1. Plecare din Bucuresti

Punct de întâlnire – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucuresti.

Ziua 2. Sosire in Teheran

Bine ai venit în Teheran! Suntem întâmpinaţi de ghidul local si începem un tur introductiv al ora?ului, în care vedem panoramic principalele atracţii si monumente: printre care Palatul Golestan – unul dintre cele mai vechi edificii ale Teheranului, datând din timpul Dinastiei Qajar (1785-1925), Casa Moghadam, Palatul shamsol Emareh, Turnul Azadi, cu arhitectura sa deosebita si Muzeul Naţional de Bijuterii, unde vom avea ocazia să admirăm adevărate podoabe cu încărcătură istorică, expresie a bogăţiei Iranului. Ne retaragem la hotel. Cazare în Teheran.

Ziua 3. Teheran

Ne propunem să cutreierăm orasul mai pe îndelete si să aflăm mai multe despre cultura si istoria sa, asa că dis- de- dimineaţă mergem să vizităm Complexul Prezidenţial cu Palatul Sahului Saad Aabad, ce serveste în prezent ca resedinţă oficială pentru presedintele Iranului. Clădirea palatului datează din timpul Dinastiei Pahlavi, ce a condus Imperiul Iranian între anii 1925-1979. In cadrul complexului există câteva muzee legate de istoria Iranului, acestea aflându-se în grija Patrimoniului Cultural Iranian. Revenim la Turnul Azadi – Turnul Libertăţii, cunoscut înainte sub denumirea de Turnul Memorial Shahyad. Monumentul are o arhitectură deosebită si se află în Piaţa Azadi din Teheran, fiind unul dintre simbolurile Iranului. Continuăm cu Turnul Milad (Turnul Teheranului), locul perfect pentru a admira întregul oras de la înălţime. Arhitectura sa este una mai degrabă futuristă, acesta fiind pe locul al saselea în lume, cu o înălţime de 435 m. Cazare în Teheran.

Ziua 4. Teheran – Kashan

Pornim din Teheran spre Kashan, unde călătoria culturală continuă. Vizităm Casa Istorică Tabatabaei, cu arhitectura sa elegantă, încorporând vitralii viu colorate si picturi murale cu motive tradiţionale, designul clădirii aparţinând arhitectului Ustad ali Maryam. Urmează vizita la Casa Borujerdi, construită în 1857 de acelasi arhitect, apoi vedem Moscheea Agha Bozorg si Grădina Fin – gândită special pentru Shah Abbas I, ca fiind viziunea persană a paradisului. Grădina Fin este cea mai veche existentă în Iran, anterioară perioadei Safavid, unele teorii istorice spunând că această grădină ar fi fost complet mutată din locul iniţial. Cazare în Kashan.

Ziua 5. Kashan – Abyaneh – Isfahan

Mergem în Abyaneh, un sat tradiţional cu o atmosferă fermecătoare, pentru a cunoaste mai bine tradiţiile locale. Fiind unul dintre cele mai vechi sate ale Iranului, cu o populaţie de numai 305 persoane (în 2006), Abyaneh oferă o priveliste încântătoare, învăluită în lumina arămie dată de clădirile de piatră. Pe străduţele înguste vei vedea încă oameni purtând costumul tradiţional. Pornim spre Isfahan, unde facem un tur panoramic.

Vizităm Piaţa Naqsh-e-Jahan, ce reuneste cele trei mari puteri ale imperiului Persan: Moscheea Sahului (ce reprezintă puterea clerului), Bazarul Imperial (simbolizând puterea economică) si Palatul Ali Qapu (ce reprezintă puterea politică). Vizităm Palatul Aali Qapu, renovat la ordinele Sultanului Hussein si distrus apoi odată cu invazia afgană, Moscheea Sahului, construită în 1611 si renumită pentru mozaicurile si inscripţiile sale caligrafice, Moscheea Sheikh Lotfollah ce a servit ca moschee privată a familiei regale, Palatul Chehel Sotun – denumit si “Palatul celor 40 de coloane”, datorită oglindirii în apă a celor 20 de coloane pe care le are de fapt construcţia. Cazare în Isfahan.

Ziua 6. Isfahan

Vizita în Isfahan continuă cu un tur de oras, în cadrul căruia vedem: Catedrala Vank – cu o cupolă în stil islamic, Moscheea Jameh – construită între anii 771-773, fiind unele dintre primele construite în Iran, Podurile Si-oseh – cu 33 de arcade, Podul Khaj si Manar Jonban, numită si Menar-e-jomban, ce marchează centrul Iranului, acesta devenind popular mai ales datorită fenomenului minaretelor miscătoare. Ne oprim în Bazarul din Isfahan, unde avem prilejul să pornim în goana după suveniruri. Vom găsi aici creaţii unicat ale artizanilor locali, de la haine si bijuterii, până la obiecte decorative si tot aici putem lua o gustare autentic iraniană. Atmosfera bazarului este una cu totul deosebită, aleile fiind acoperite de arcade cu detalii în basorelief si ochiuri mari de piatră pe unde se strecoară razele soarelui. Cazare în Isfahan.

Ziua 7. Isfahan – Na`in – Yazd

Nici o descriere!

Ziua 8. Yazd – Abarkou – Pasargadae – Shiraz

Azi vom descoperi mai multe monumente ale religiei zoroastriene, o religie veche ce a apărut în rândul popoarelor ce au locuit pe teritoriul actual al Iranului si Azerbaijanului. Admirăm Turnurile Manji si Golestan, după care pornim spre Shiraz. Pe drum vom face o oprire pentru a admira si fotografia un arbore chiparos cu o vechime de peste 4000 de ani, aflat în apropiere de Abarkuh. Cazare în Shiraz.

Ziua 9. Shiraz – Persepolis – Shiraz

Călătorim din Shiraz spre Persepolis, capitala Imperiului Persan, un oras ce nu poate fi ratat de către cei ce vor să cunoască mai bine istoria si cultura Iranului. Vizităm Necropolele Naqsh-e Rustam si Naqsh-e Rajab, ce au aparţinut dinastiei achemizilor. Revenim în Shiraz, unde cutreierăm Bazarul Vakil, aflat în centrul istoric al orasului. Printre exponatele târgului regăsim: covoare persane, condimente, produse de artizanat, antichităţi, bijuterii si desigur, preparate culinare locale, pe care trebuie neapărat să le încercăm pentru o experienţă completă. Nu uita să alegi câte un suvenir pentru cei de acasă. Încheiem ziua la Moscheea Nasir ol-Molk, una dintre cele mai populare si spectaculoase din Iran, datorită vitraliilor sale ce crează un joc de lumini colorate pe pereţii interiori din gresie roz. Cazare în Shiraz.

Ziua 10. Shiraz

    Începem expediţia zilei la Moscheea Nasir ol-Molk, una dintre cele mai spectaculoase din ţară, care impresionează prin explozia de culori pe care reflecţia luminii soarelui o declan?ează cănd pătrunde prin vitralii si întâlneste gresia roz din interior. Denumită si Moscheea Roz, edificiul are o istorie aparte, construcţia lui, la ordinele lui Hasan Ali Nasir al Molk, durând 12 ani. Ne îndreptăm apoi către nord-estul ora?ului unde explorăm fortăreaţa Karim Khan, astăzi muzeu, care face parte din Patrimoniul Cultural al Iranului. Fortăreaţa, care a adăpostit si resedinţa regelui Karim Khan Zand, fondatorul dinastiei Zand, a fost ultimul refugiu de apărare în cazul asediilor, însă, a funcţionat si ca închisoare.
    Vizităm în continuare mausoleele poeţilor naţionali Hafiz si Saadi, motiv pentru care Shiraz este supranumit si ”orasul poeţilor”. Mormintele celor doi poeţi au devenit un loc de pelerinaj pentru turistii pasionaţi de cultura persană, de catrenele celui mai mare si mai iubit poet persan, Hafez, sau de moralitatea pe care o propovăduia Saadi prin scrierile sale. Legenda spune că, dacă un vizitator al mormântului lui Hafez deschide la întâmplare cartea, poezia care i se arată îi prevesteste viitorul.
La finalul călătoriei prin Shiraz ne relaxăm în Grădina Eram, supranumită si Grădina Edenului. Găsim aici elemente tradiţionale persne combinate cu unele elemente vestice si ne minunăm la vederea chiparosului Sarv-Ehaaz, pe care mulţi îl consideră o adevărată operă de artă a naturii.

Ziua 11. Plecare din Shiraz

Transfer de la hotel la Aeroportul din Shiraz, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre casă.

Conditii

SUPLIMENTE
Supliment de single 295 €

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI DE IRAN:
Cetăţenii români pot obţine “visa-on-arrival” (viză de tip turistic) şi pe aeroporturile internaţionale din Iran. Aceasta are o valabilitate de maximum 30 de zile şi nu se poate prelungi.
Condiţii pentru obţinerea “visa-on-arrival”: deţinerea unui paşaport simplu sau temporar, valabil cel puţin 6 luni de la data intrării pe teritoriul acestui stat (şi fără viză de Israel);rezervare hotel sau indicarea unei persoane (nume complet, adresă, număr de telefon) cu reşedinţa în Iran care cunoaşte despre venirea solicitantului de viză şi care va confirma acest aspect autorităţilor iraniene; încheierea unei asigurări medicale (se poate face pe aeroport).

NOTE:
Oferta este calculată pe baza parităţii EUR/USD de  1/1,2; în situaţia modificării cu mai mult de 5% a acestei parităţi, agenţia îşi rezervă dreptul de a ajusta tariful.
În cazul neobţinerii vizei se reţin penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării pentru viză.
Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

Termen de inscriere: Minim 4 săptămăni înainte de data plecării.

BINE DE ŞTIUT
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.
Obiectivele mentionate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor.
Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.
Aşezarea în autocarele / microbuzele folosite în program se face în ordinea înscrierii, începand cu bancheta a doua;
Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide, se va plăti suplimentul de single.

Explicatii tarife

PELLERIN PLUS
1215 €+ 495 € (taxe de aeroport)
Avans 25% la înscriere;
Diferenţa de plată până la 35 de zile înainte de data plecării;
GRATUIT - asigurare medicală premium;
GRATUIT – transfer privat          dus – întors la Aeroportul Otopeni pentru turiştii cu domiciliul în Bucureşti sau GRATUIT transfer dus – întors, din oraşul tău către Aeroportul Otopeni
GRATUIT – înfoliere bagaj în Aeroportul Otopeni (1 piesă de persoană)
ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

BEST DEAL
Reducere 200 €
995€ + 495 € (taxe de aeroport)
Avans 50% la înscriere;
Diferenţa de plată pâna la 60 de zile înainte de data plecării;
Nu se cumulează cu alte reduceri;
Oferta este valabilă până la 30.05.2018
Pentru plecarile incepand cu toamna 2019 oferta este valabila pana la 30.05.2019
ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!


PROMO
Reducere 100 €
1095 €+ 495 € (taxe de aeroport)
Avans 30% la înscriere;
Diferenţa de plată până la 60 de zile înainte de data plecării;
Nu se cumulează cu alte reduceri;
Oferta este valabilă până la 30.06.2018.
Pentru plecarile incepand cu toamna 2019 oferta este valabila pana la 30.06.2019.
ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!


STANDARD +
Reducere 50 €
1145 €+ 495 € (taxe de aeroport)
Avans 25% la înscriere;
Diferenţa de plată până la 35 de zile înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.