Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Piata de Craciun la Cracovia Autocar 2018


Descriere

Destinatie: Austria-Germania-Cehia

Durata: 1 zi, fara cazare

PREŢUL INCLUDE
transport autocar clasificat 2-4*;
5 cazari la hoteluri de 3*;
5 mic dejun;
Ghid însoțitor din partea agenției pe traseu;


BONUSURI
transferuri din țară conform programului.
NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD

OPȚIONAL
Czestochowa  29 euro/pers.
Salina Wieliczka  25 euro/pers.
Borkatakomba (cina tradițională)
 35 euro/pers.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
Excursiile opționale;

SUPLIMENTE&REDUCERI
Supliment de single: 95 €
Reducere a 3-a pers. în triplă 15 €
Copil 6-12 ani reducere 20 € în camera dublă cu doi adulți.

Destinatie: Austria-Germania-Cehia

Durata: 1 zi, fara cazare

PREŢUL INCLUDE
transport autocar clasificat 2-4*;
5 cazari la hoteluri de 3*;
5 mic dejun;
Ghid însoțitor din partea agenției pe traseu;


BONUSURI
transferuri din țară conform programului.
NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD

OPȚIONAL
Czestochowa  29 euro/pers.
Salina Wieliczka  25 euro/pers.
Borkatakomba (cina tradițională)
 35 euro/pers.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
Excursiile opționale;

SUPLIMENTE&REDUCERI
Supliment de single: 95 €
Reducere a 3-a pers. în triplă 15 €
Copil 6-12 ani reducere 20 € în camera dublă cu doi adulți.

Itinerariu

Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Ca să mai omorâm timpul, gonind prin Puszta maghiară , câmpia întinsă și monotonă din estul Ungariei, ne amintim de faptul că deliciosul gulyas este invenția păstorilor unguri care își pășteau cirezile în această regiune. Înainte de a ajunge în Budapesta, peisajul se mai animă cu dealuri împădurite și sate pitorești. Sosire și cazare la Budapesta.

Ziua 2. Budapesta - Donovaly - Cracovia

Jó reggelt! (Bună dimineața!) Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun pentru a ne continua călătoria spre Cracovia. În drumul nostru ne oprim în Donovaly, cea mai populară stațiune de schi situată la aproximativ 950 m altitudine.Moment de răgaz:
Putem servi masa la unul din restaurantele din zonă, savurând preparate tradiționale slovace (“Kapustnyak –Supă de varză”, “Halušky- Galuște de cartofi cu brânză de oaie”).


După un ospăț bine meritat, pornim din nou la drum. Ajungem în Cracovia, un oraș vibrant, mândru de istoria sa și frumusețile arhitectonice. Pentru că suntem dornici să descoperim acest minunat oraș ne îndreptăm cu “pași repezi” spre hotel pentru cazare.
    Ne rămâne timp să luăm un prim contact cu acest oraș surprinzător, astfel că, ne îndreptăm spre Piața Rynek Glowny, considerantă cea mai mare piață medievală din Europa, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, admirând aici  Turnul Primăriei și Biserica Sfânta Maria. Casele istorice, palatele și bisericile aflate de o parte și de alta a pieții constituie decorul ideal pentru organizarea târgului anual de Crăciun, unde în perioada sărbătorilor de iarnă sunt amplasate căsuțe din lemn ce comercializează cadouri tradiționale, haine de lână sau bijuterii artizanale, dar și delicatese locale.
    Ne întoarcem la hotel să ne odihnim pentru ca a doua zi să pormim într-o nouă aventură.

Ziua 3. Cracovia – Salina Wieliczka

Micul dejun ne pregătește pentru un scurt tur al unui oraș care are multe de povestit. Cracovia, fostă reședință a regilor Poloniei, unul dintre principalele puncte de atracție pentru turiști este combinația perfectă dintre tradiție și modernism. În turul nostru nu putem rata locul unde s-a scris istoria formării orașului, Colina Wawel, care a fost în trecut un loc de refugiu pentru triburile polone. Emblematice pentru acest loc sunt: Castelul Wawel și Catedrala fortificată Wawelska, un important complex arhitectonic, aparținând fostei reşedinţe regale.

Celor dornici să extindă aventura, le propunem excursia opțională la Salina Wieliczka - „Catedrala subterană a  Poloniei”, una din cele mai vechi mine de sare încă în funcțiune. Inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, salina este vizitată anual de 1,2 milioane de turiști atrași de frumusețea ei:  statui, trei capele și nu în ultimul rând  Catedrala, toate sculptate în sare de către mineri. Există și săli dedicate personalităților religioase și politice ale Poloniei, având importanță istorică. Cea mai impresionantă este sala Kunegunda, pe podeaua căreia sunt sculptați diverși pitici, imitând munca minerilor și constituind un omagiu adus acestora și folclorului polonez.
    Derulând fotografiile realizate în cursul zilei ne  întoarcem la hotelul nostru din Cracovia pentru cazare.

Ziua 4. Cracovia – Czestochowa – Pieskowa Skała

Mic dejun. Program liber pentru cei care doresc să descopere pe cont propriu minunatul oraș de pe Vistula. Pentru cei interesați, propunem excursie opţională spre Czestochwa unde putem admira Mănăstirea Jasna Gora – “Muntele Luminos”, care adăpostește cel mai  faimos altar dedicat Maicii Domnului, totodata și cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa Centrala și de Est.
În drumul nostru, ne oprim mai întâi la Castelul Pieskowa Skała,  unul dintre cele mai cunoscute exemple ale arhitecturii renascentiste poloneze, construit de regele Cazimir al III-lea în prima jumătate a secolului al XIV-lea. Acesta se numără printre puținele castele din Polonia care sunt intacte și astăzi.
    În cursul serii revenim în Cracovia și ne îndreptăm spre hotelul nostru cu amintiri frumoase din călătoria de azi. Cazare.

Ziua 5. Cracovia - Budapesta

Mic dejun. Timp liber în Cracovia pentru ultimele cumpărături din Târgul de Crăciun organizat în piața centrală a orașului.
    Traseul continuă spre Budapesta unde vom admira într-un scurt tur panoramic cu autocarul Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan , Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matyas.


Moment de răgaz:
    Ultima seară împreună trebuie sa fie una memorabilă, de aceea, vă propunem
cina tradițională la crama Borkatakomba. Sigur ai gustat, până acum, măcar o rețetă de gulaș. Acum este momentul să ne înfruptăm din rețeta originală, de altfel o creație culinară a păstorilor maghiari. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne  delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu muzică autentică lăutărească. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu este exclus să fim și altădată!


Ziua 6. Budapesta - București

Plecăm din Capitala Ungariei, senzațiile și amintirile zilelor petrecute împreună ne dau motive suficiente să facem planuri pentru următoarele destinații, să arătăm cele mai frumoase “capturi” cu telefoanele mobile și să ne gândim  cu bucurie la Sărbătorile ce urmează. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

BINE DE ŞTIUT

PUNCTELE DE ÎMBARCARE GRATUITĂ:
 (autocar sau microbus):
BUCUREŞTI    Autogara Centrală - București               06.30
PITEŞTI       Petrom ieşire Piteşti Est                07.30
RM.VÂLCEA    Petrom ieşire Pasarela Nord            09.00
SIBIU         Petrom Obor Calea Şurii Mari            12.00
SEBEŞ        Rompetrol ieşire Lancrăm            12.30
DEVA        McDonald’s GARĂ                14.30
ARAD        Benzinaria OMV Calea Timișorii                                 16.30

Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. Înscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.


PUNCTELE DE ÎMBARCARE CONTRA COST:
(autocar sau microbus):
PLOIEŞTI     5 € / sens/ pers. Petrom METRO            07.30
CÂMPINA    8 € / sens/ pers. Casa Bucur-Popas Km 92          08.00
BRAŞOV    10 € / sens/ pers. McDonald's Cal. Bucureşti    09.30
CLUJ        10 € / sens/ pers. Parcare Sigma Zorilor           10.00
TIMIŞOARA    5 €/sens/pers. Benzinaria Gazprom Dumbrăvița      15.30
CONSTANŢA    12 € / sens/ pers. Gara Centrală            02.00
BUZĂU        10 € / sens/ pers. McDonald`s            03.00
BRĂILA        12€ / sens/ pers. Billa - Calea Buzăului        01.30
GALAŢI        12 € / sens/ pers. McDonald's            01.00
FOCŞANI    10 € / sens/ pers. Benzinăria LUKOIL, centru    02.00

    Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 - 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).
    Pentru mai puţin de 4 pers. /sens, turiştii pot accepta suportarea diferenţei de preţ sau li se restituie sumele achitate pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea în circuit, nu implică şi efectuarea transferului pentru retur, dacă nu este întrunit numărul minim de 4 pers. /sens.
    Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.
    Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).

Hotel City SM Business & SPA Cracovia 3*

PELLERIN PLUS
Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;
Avans 25 % la inscriere;
Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii;
GRATUIT  - PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.
ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

BEST DEAL
Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;
Plata integrala la inscriere;
Nu se accepta modificari sau anulari.
Nu se cumuleaza cu alte reduceri;
ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

PROMO
Avans  30% la inscriere;
Diferenta de plata pana la  30.09.2018;
Nu se cumuleaza cu alte reduceri;
Oferta este valabila pana la  15.10.2018.

STANDARD +
Avans 25 % la inscriere;
Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii;
Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Ca să mai omorâm timpul, gonind prin Puszta maghiară , câmpia întinsă și monotonă din estul Ungariei, ne amintim de faptul că deliciosul gulyas este invenția păstorilor unguri care își pășteau cirezile în această regiune. Înainte de a ajunge în Budapesta, peisajul se mai animă cu dealuri împădurite și sate pitorești. Sosire și cazare la Budapesta.

Ziua 2. Budapesta - Donovaly - Cracovia

Jó reggelt! (Bună dimineața!) Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun pentru a ne continua călătoria spre Cracovia. În drumul nostru ne oprim în Donovaly, cea mai populară stațiune de schi situată la aproximativ 950 m altitudine.Moment de răgaz:
Putem servi masa la unul din restaurantele din zonă, savurând preparate tradiționale slovace (“Kapustnyak –Supă de varză”, “Halušky- Galuște de cartofi cu brânză de oaie”).


După un ospăț bine meritat, pornim din nou la drum. Ajungem în Cracovia, un oraș vibrant, mândru de istoria sa și frumusețile arhitectonice. Pentru că suntem dornici să descoperim acest minunat oraș ne îndreptăm cu “pași repezi” spre hotel pentru cazare.
    Ne rămâne timp să luăm un prim contact cu acest oraș surprinzător, astfel că, ne îndreptăm spre Piața Rynek Glowny, considerantă cea mai mare piață medievală din Europa, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, admirând aici  Turnul Primăriei și Biserica Sfânta Maria. Casele istorice, palatele și bisericile aflate de o parte și de alta a pieții constituie decorul ideal pentru organizarea târgului anual de Crăciun, unde în perioada sărbătorilor de iarnă sunt amplasate căsuțe din lemn ce comercializează cadouri tradiționale, haine de lână sau bijuterii artizanale, dar și delicatese locale.
    Ne întoarcem la hotel să ne odihnim pentru ca a doua zi să pormim într-o nouă aventură.

Ziua 3. Cracovia – Salina Wieliczka

Micul dejun ne pregătește pentru un scurt tur al unui oraș care are multe de povestit. Cracovia, fostă reședință a regilor Poloniei, unul dintre principalele puncte de atracție pentru turiști este combinația perfectă dintre tradiție și modernism. În turul nostru nu putem rata locul unde s-a scris istoria formării orașului, Colina Wawel, care a fost în trecut un loc de refugiu pentru triburile polone. Emblematice pentru acest loc sunt: Castelul Wawel și Catedrala fortificată Wawelska, un important complex arhitectonic, aparținând fostei reşedinţe regale.

Celor dornici să extindă aventura, le propunem excursia opțională la Salina Wieliczka - „Catedrala subterană a  Poloniei”, una din cele mai vechi mine de sare încă în funcțiune. Inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, salina este vizitată anual de 1,2 milioane de turiști atrași de frumusețea ei:  statui, trei capele și nu în ultimul rând  Catedrala, toate sculptate în sare de către mineri. Există și săli dedicate personalităților religioase și politice ale Poloniei, având importanță istorică. Cea mai impresionantă este sala Kunegunda, pe podeaua căreia sunt sculptați diverși pitici, imitând munca minerilor și constituind un omagiu adus acestora și folclorului polonez.
    Derulând fotografiile realizate în cursul zilei ne  întoarcem la hotelul nostru din Cracovia pentru cazare.

Ziua 4. Cracovia – Czestochowa – Pieskowa Skała

Mic dejun. Program liber pentru cei care doresc să descopere pe cont propriu minunatul oraș de pe Vistula. Pentru cei interesați, propunem excursie opţională spre Czestochwa unde putem admira Mănăstirea Jasna Gora – “Muntele Luminos”, care adăpostește cel mai  faimos altar dedicat Maicii Domnului, totodata și cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa Centrala și de Est.
În drumul nostru, ne oprim mai întâi la Castelul Pieskowa Skała,  unul dintre cele mai cunoscute exemple ale arhitecturii renascentiste poloneze, construit de regele Cazimir al III-lea în prima jumătate a secolului al XIV-lea. Acesta se numără printre puținele castele din Polonia care sunt intacte și astăzi.
    În cursul serii revenim în Cracovia și ne îndreptăm spre hotelul nostru cu amintiri frumoase din călătoria de azi. Cazare.

Ziua 5. Cracovia - Budapesta

Mic dejun. Timp liber în Cracovia pentru ultimele cumpărături din Târgul de Crăciun organizat în piața centrală a orașului.
    Traseul continuă spre Budapesta unde vom admira într-un scurt tur panoramic cu autocarul Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan , Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matyas.


Moment de răgaz:
    Ultima seară împreună trebuie sa fie una memorabilă, de aceea, vă propunem
cina tradițională la crama Borkatakomba. Sigur ai gustat, până acum, măcar o rețetă de gulaș. Acum este momentul să ne înfruptăm din rețeta originală, de altfel o creație culinară a păstorilor maghiari. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne  delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu muzică autentică lăutărească. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu este exclus să fim și altădată!


Ziua 6. Budapesta - București

Plecăm din Capitala Ungariei, senzațiile și amintirile zilelor petrecute împreună ne dau motive suficiente să facem planuri pentru următoarele destinații, să arătăm cele mai frumoase “capturi” cu telefoanele mobile și să ne gândim  cu bucurie la Sărbătorile ce urmează. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

BINE DE ŞTIUT

PUNCTELE DE ÎMBARCARE GRATUITĂ:
 (autocar sau microbus):
BUCUREŞTI    Autogara Centrală - București               06.30
PITEŞTI       Petrom ieşire Piteşti Est                07.30
RM.VÂLCEA    Petrom ieşire Pasarela Nord            09.00
SIBIU         Petrom Obor Calea Şurii Mari            12.00
SEBEŞ        Rompetrol ieşire Lancrăm            12.30
DEVA        McDonald’s GARĂ                14.30
ARAD        Benzinaria OMV Calea Timișorii                                 16.30

Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. Înscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.


PUNCTELE DE ÎMBARCARE CONTRA COST:
(autocar sau microbus):
PLOIEŞTI     5 € / sens/ pers. Petrom METRO            07.30
CÂMPINA    8 € / sens/ pers. Casa Bucur-Popas Km 92          08.00
BRAŞOV    10 € / sens/ pers. McDonald's Cal. Bucureşti    09.30
CLUJ        10 € / sens/ pers. Parcare Sigma Zorilor           10.00
TIMIŞOARA    5 €/sens/pers. Benzinaria Gazprom Dumbrăvița      15.30
CONSTANŢA    12 € / sens/ pers. Gara Centrală            02.00
BUZĂU        10 € / sens/ pers. McDonald`s            03.00
BRĂILA        12€ / sens/ pers. Billa - Calea Buzăului        01.30
GALAŢI        12 € / sens/ pers. McDonald's            01.00
FOCŞANI    10 € / sens/ pers. Benzinăria LUKOIL, centru    02.00

    Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 - 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).
    Pentru mai puţin de 4 pers. /sens, turiştii pot accepta suportarea diferenţei de preţ sau li se restituie sumele achitate pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea în circuit, nu implică şi efectuarea transferului pentru retur, dacă nu este întrunit numărul minim de 4 pers. /sens.
    Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.
    Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).

Hotel City SM Business & SPA Cracovia 3*

PELLERIN PLUS
Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;
Avans 25 % la inscriere;
Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii;
GRATUIT  - PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.
ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

BEST DEAL
Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;
Plata integrala la inscriere;
Nu se accepta modificari sau anulari.
Nu se cumuleaza cu alte reduceri;
ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

PROMO
Avans  30% la inscriere;
Diferenta de plata pana la  30.09.2018;
Nu se cumuleaza cu alte reduceri;
Oferta este valabila pana la  15.10.2018.

STANDARD +
Avans 25 % la inscriere;
Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii;
Nu se cumuleaza cu alte reduceri;