Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Anglia-Benelux

Durata: 1 zi, fara cazare

În această călătorie avem ocazia să descoperim : Londra – Stratford-upon-Avon – York – Durham – Edinburg – St Andrews – Pitlochry Glasgow – Gretna Green – Lake District – Liverpool – Wye Valey – Bristol – Stonehenge

Servicii incluse:
Bilet de avion Bucuresti - Londra - si retur; Transport cu autocar climatizat; 9 cazari la hoteluri de 2-3*; 9 mic dejun; Transfer aeroport-hotel-aeroport; Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu

Destinatie: Anglia-Benelux

Durata: 1 zi, fara cazare

În această călătorie avem ocazia să descoperim : Londra – Stratford-upon-Avon – York – Durham – Edinburg – St Andrews – Pitlochry Glasgow – Gretna Green – Lake District – Liverpool – Wye Valey – Bristol – Stonehenge

Servicii incluse:
Bilet de avion Bucuresti - Londra - si retur; Transport cu autocar climatizat; 9 cazari la hoteluri de 2-3*; 9 mic dejun; Transfer aeroport-hotel-aeroport; Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu

Itinerariu

Ziua 1. Bucuresti -Londra

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Londra.  Dupa aterizare, intalnire cu ghidul si imbarcare  in microbuzul de transfer  in centrul orasului. Astăzi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă. Printre acestea se numără: Big Ben, turnul cu ceas construit în 1859, Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii și Palatul Buckingham, reședința principală a Casei regale britanice. Admirăm impresionanta arhitectură a Catedralei St. Paul – o biserică anglicană situată pe colina Ludgate Hill, trecem prin faimoasa piață Piccadilly Circus – un loc preferat deopotrivă de londonezi și de turiști pentru cumpărături.


Moment de răgaz:
Nu ocoli momentul schimbării gărzii de la Palatul Buckingham! Gărzile regale, cu celebrele lor căciuli din blană de urs, au un program bine stabilit, atrăgând grupuri impresionante de turiști din lumea întreagă. Vei înțelege la fața locului de ce este această ceremonie atât de fascinantă

Continuăm explorarea metropolei engleze cu o vizită la Turnul Londrei, unul dintre monumentele emblematice ale Londrei, un complex de clădiri și fortificații de pe malul Tamisei, a căror construcție a fost începută de către William Cuceritorul în secolul XI. De-a lungul istoriei sale zbuciumate, Turnul Londrei a servit drept reședință regală, închisoare, loc de execuție sau visterie. În prezent este este renumit deoarece găzduiește bijuteriile Coroanei, păzite de unii dintre cei mai faimoși gardieni din lume: ”Yeoman Warders” sau ”Beefeaters”.

Deplasare catre hotelul din Londra pentru cazare .

Ziua 2. Londra – Stratford-upon-Avon – York

Pornim din Londra spre Stratford-upon-Avon orașul natal al lui Shakespeare, un oraș mic și impresionant prin faptul că păstrează foarte bine atmosfera timpurilor în care aici se scriau unele dintre cele mai importante capodopere ale literaturii universale. Deschidem cercul de la Casa Memorială, locul în care s-a născut scriitorul și îl închidem la Biserica Trinity, unde se află mormântul lui Shakespeare.

Păstrăm nota intelectuală care a deschis ziua și ajungem în Oxford, locul unde învață elitele lumii. Vechi centru universitar, este visul oricărui părinte pentru copilul său. Însă pentru a putea studia în pretențioasele universități din Oxford trebuie să ai în arborele genealogic măcar un pic de sânge albastru sau să fii putred de bogat. Ori, desigur, să fii genial. Mai departe ne continuam traseul nostru spre nord, ajungand in cursul serii in York .

Cazare la hotel in zona York.

Ziua 3 York – Durham – Edinburgh

Orașul York ne fascinează cu arhitectura sa complexă și atmosfera medievală. Vizităm aici Catedrala York, cea mai mare catedrala în stil gotic din Nordul Europei. York are și o veche tradiție în arta preparării ciocolatei, așa că intrăm în magazinele cochete pentru a ne alege câteva suveniruri dulci. Mergem mai departe spre Durham, un alt oraș istoric fascinant, unde admiram Castelul Durham, Palatul Green si Catedrala.

In cursul serii sosire si cazare la hotel in zona Edinburgh.

Ziua 4. Edinburgh - Capela Rosslyn

După micul dejun, plecăm spre capitala Scoției, Edinburgh. Cu a sa bogată istorie medievală și celtică, Edinburgh este, fără doar și poate, nestemata coroanei Scoției. Metropola face parte din patrimoniul UNESCO, plină de atracții la tot pasul, dintre care cel mai important rămâne Castelul Edinburgh. De pe colina pe care se află castelul, avem parte de o panoramă spectaculoasă asupra orașului, cu vedere spre acoperișurile și străzile de dedesubt, precum și asupra faimoasei Royal Mile, principala arteră din centrul vechi al orasului. Privirile ne sunt atrase ca un magnet de Palatul Regal, Parlamentul scotia si  de catre Catedrala St Giles. Ne oprim apoi in Charlotte Square si George Street.

Timp liber pentru a descoperi farmecul capitalei Scotiei.
Dupa amiaza ne îndrepăm spre Capela Rossly, locul încoronării mai multor monarhi. După ecranizarea bestseller-ului lui Dan Brown, “Codul lui Da Vinci”, Capela Rosslyn atrage sute de mii de vizitatori anual. Zidurile sculpturale se pare că ascund o serie de simboluri atribuite frăţiei secrete a masonilor templieri și mistere ezoterice care așteaptă să fie descoperite. Oare cum de există plante reprezentate în basoreliefuri precum porumbul sau aloe vera înainte de descoperirea Americilor? Însă frumuseţea acestei biserici rămâne principalul motiv de atracţie pentru cei mai mulţi vizitatori.

 In cursul serii ne  intoarcem la acelasi hotel pentru cazare

Ziua 5. Edinburgh – St. Andrews – Pitlochry – Scotish Highlands

Din Edinburgh plecăm spre St. Andrews, locul în care s-a inventat jocul de golf și unde se află și cea mai veche Universitate din toată Marea Britanie. Aici a întîlnit-o Prințul William pe viitoarea Ducesă de Cambridge și actuala soție, Kate Middleton.  O plimbare la pas prin frumosul și cochetul oraș St. Andrews va fi o adevărată încântare cu vizita obligatorie a ruinelor Catedralei St. Andrews sau a faimoasei plaje West Sands. Mergem mai departe în Pitlochry, un oraș fermecător, în care admirăm Castelul Braire cu pajiștile sale înflorate și facem o plimbare în frumoasa Pădure Faskally.

Luăm un moment de răgaz la Distileria Blair Athol pentru a descoperi secretele fabricării celui mai pur whiskey. Următoarea oprire o vom face în Scotish Highlands pentru a ne caza la hotelul din Newtonmore.

Ziua 6. Scotish Highlands – Spean Bridge – Glencoe – Loch Lomond – Glasgow

Continuăm călătoria spre Spean Bridge. Aici vizităm monumentul Commando Memorial de unde ne bucurăm de o vedere panoramică, Loch Lochy și Loch Arkaig. Pornim spre Glencoe ce oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din Scoția, dacă nu chiar din întreaga Marea Britanie, unde munții înalți se cufundă în văi (glens) de un verde intens,  până când se întâlnesc cu apele mereu schimbătoare ale lacurilor (lochs).

Glencoe este foarte popular datorită pisajelor spectaculoase ce îți taie respirația, cu natură neatinsă de semnele civilizației, fiind dealtfel și una dintre destinațiile cele mai accesibile pentru cei care vor să vadă șiragul de lacuri (inclusiv Loch Ness) care traversează nordul Scoției.  Loch Lomond este cel mai mare lac din Marea Britanie fiind la distanță de 32 km nord-vest de Glasgow. Ne ia aproximativ o oră să ajungem la malul sudic al lacului. Doar lacul Loch Ness rivalizează ca faimă și frumusețe cu Loch Lomond, iar ca fapt divers amintim că acesta se află în prima rezervație naturală înființată în Scoția, Parcul Național Trossachs.

Spre seară ne retragem spre hotelul nostru din zona Glasgow, unde ne reîncărcăm cu energie pentru ziua ce urmează.

Ziua 7. Glasgow – Gretna Green – Lake District – Liverpool.

Începem ziua, energici, pornind la pas prin Glasgow. Centrul vechi îţi oferă numeroase opriri, fie pentru a te delecta cu o halbă de bere autohtonă, fie pentru a admira clădirile impunătoare cu arhitectură gotică de o frumuseţe sobră - Sala Regală de Concerte, Catedrala din Glasgow, Piaţa St. George. Superbele sale clădiri victoriene fac un contrast puternic cu viaţa de noapte vibrantă, cu restaurantele și barurile colorate, unde se desfășoară aproape în fiecare seară concerte live. Vitalitatea acestui oraș este de-a dreptul contagioasă, iar combinaţia dintre caracterul urban și locuitorii săi prietenoși este captivantă.
   
Pornim apoi spre Gretna Green, un sătuc pitoresc unde vom vizita Courtship Maze, un labirint verde considerat cel mai romantic punct de interes din zonă, pentru turiști și în special pentru cupluri. Mergem mai departe spre Lake District, sau Țara Lacurilor, un parc național situat în regiunea Cumbria din nord-vestul Angliei, în apropiere de granița cu Scoția. Lake District este o destinație populară în rândul turiștilor, mai ales datorită asocierii cu William Wordsworth și Poeții Lacului. Țara Lacurilor este caracterizată de o neobișnuită diversitate peisagistică, marile lacuri alternând cu piscurile celor mai înalți munți din Anglia, Munții Cubrieni.

Spre seară ne îndreptăm spre hotelul din  zona Liverpool.

Ziua 8. Liverpool – Wye Valley – Bristol

Facem o plimbare prin Liverpool, care și-a creat o reputație mondială grație iubirii față de fotbal. Orașul are, de asemenea, un patrimoniu cultural impresionant, având mai multe clădiri listate în Patrimoniul Mondial UNESCO decât orice alt oraș din afara Londrei, iar galeriile și muzeele sale fiind printre cele mai interesante din țară. Nu în ultimul rând, Liverpool este orașul în care s-a născut legendara trupă Beatles.

Admiram Catedrala Liverpool, Victoria Gallery Museum și Parcul Sefton. Mergem mai departe spre Wye Valley, o zonă de o frumusețe naturală ce te vrăjește pe loc. Wye Valley este locul ideal pentru iubitorii de drumeții, iar aici se găsesc Peșterile Clearwell, foste mine de fier, iar pasionații de trenuri cu aburi vor observa imediat  trenulețul Perrygrove, o garniture de tren vintage trasă de o locomotivă cu aburi.

Pe seară ne retragem la hotelul din zona Bristol.

Ziua 9. Bristol – Bath – Stonehenge

Continuăm drumul spre Bath, oraș a cărui eleganță georgiană a determinat UNESCO să îl înscrie în Patrimoniul Cultural Mondial. Istoria locului pornește încă de la romani, care au descoperit calitățile termale ale singurului izvor cu apă caldă din Britania, pe care au cucerit-o în anul 43 AD. Facem turul orașului și ne concentrăm asupra Băilor Romane, superb conservate. Plecăm apoi mai departe, spre Stonehenge, o “mână” de pietre parcă aranjate, în joacă, de un uriaș venit de pe altă lume - teoriile abundă când vorbim despre acest loc cu o încărcătură aparte, însă avem privilegiul să simțim energia proverbială a locului pe pielea noastră. Ultima oprire o facem la Londra, unde mai avem timp de o scurtă plimbare înainte să ne întoarcem la hotel.


Moment de răgaz
Londra trebuie văzută seara de la înălțime și admirată ca o nestemată sclipitoare în toată măreția ei, așa că trebuie să completăm turul Londrei urcând la 135 m înălțime pe faimoasa roată London Eye, al doilea cel mai înalt roller coaster din lume, care se numără printre cele mai importante atracții ale Londrei și servește ca simbol al ei. Începând cu septembrie 2015, London Eye a fost sponsorizat de către Coca Cola și decorat cu luminițe roșii. Aventurează-te spre cer și privește peisajul panoramic al unei Londre așa cum nu ai mai văzut-o.

Ziua 10. Zbor spre tara

Plecăm din uimitoarea țară insulară cu puțin regret, că s-a terminat poate prea repede, însă cu foarte multe amintiri de neprețuit. Transfer la aeroport și zbor spre București.Informatii generale

DATA DE PLECARE 2018 : 15.06; 01.07; 01.08; 02.09


PREŢUL INCLUDE
Bilet de avion Bucuresti - Londra -  si retur;
transport cu autocar climatizat;
9 cazari la hoteluri de 2-3*;
9 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu


BONUSURI
NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.


SUPLIMENTE & REDUCERI
Supliment de single - 265 €
Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.


BINE DE ŞTIUT

    Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială din tarile tranzitate.
Obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Pentru anumite faciitati din hotel sau camera hotelierul poate solicita taxe suplimentare ( minibar, seif, frigider);
In momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
Pentru călătorie sunt necesar e cartea de identitate sau paşaportul valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară.


Grup minim 35 pers.

Ziua 1. Bucuresti -Londra

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Londra.  Dupa aterizare, intalnire cu ghidul si imbarcare  in microbuzul de transfer  in centrul orasului. Astăzi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă. Printre acestea se numără: Big Ben, turnul cu ceas construit în 1859, Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii și Palatul Buckingham, reședința principală a Casei regale britanice. Admirăm impresionanta arhitectură a Catedralei St. Paul – o biserică anglicană situată pe colina Ludgate Hill, trecem prin faimoasa piață Piccadilly Circus – un loc preferat deopotrivă de londonezi și de turiști pentru cumpărături.


Moment de răgaz:
Nu ocoli momentul schimbării gărzii de la Palatul Buckingham! Gărzile regale, cu celebrele lor căciuli din blană de urs, au un program bine stabilit, atrăgând grupuri impresionante de turiști din lumea întreagă. Vei înțelege la fața locului de ce este această ceremonie atât de fascinantă

Continuăm explorarea metropolei engleze cu o vizită la Turnul Londrei, unul dintre monumentele emblematice ale Londrei, un complex de clădiri și fortificații de pe malul Tamisei, a căror construcție a fost începută de către William Cuceritorul în secolul XI. De-a lungul istoriei sale zbuciumate, Turnul Londrei a servit drept reședință regală, închisoare, loc de execuție sau visterie. În prezent este este renumit deoarece găzduiește bijuteriile Coroanei, păzite de unii dintre cei mai faimoși gardieni din lume: ”Yeoman Warders” sau ”Beefeaters”.

Deplasare catre hotelul din Londra pentru cazare .

Ziua 2. Londra – Stratford-upon-Avon – York

Pornim din Londra spre Stratford-upon-Avon orașul natal al lui Shakespeare, un oraș mic și impresionant prin faptul că păstrează foarte bine atmosfera timpurilor în care aici se scriau unele dintre cele mai importante capodopere ale literaturii universale. Deschidem cercul de la Casa Memorială, locul în care s-a născut scriitorul și îl închidem la Biserica Trinity, unde se află mormântul lui Shakespeare.

Păstrăm nota intelectuală care a deschis ziua și ajungem în Oxford, locul unde învață elitele lumii. Vechi centru universitar, este visul oricărui părinte pentru copilul său. Însă pentru a putea studia în pretențioasele universități din Oxford trebuie să ai în arborele genealogic măcar un pic de sânge albastru sau să fii putred de bogat. Ori, desigur, să fii genial. Mai departe ne continuam traseul nostru spre nord, ajungand in cursul serii in York .

Cazare la hotel in zona York.

Ziua 3 York – Durham – Edinburgh

Orașul York ne fascinează cu arhitectura sa complexă și atmosfera medievală. Vizităm aici Catedrala York, cea mai mare catedrala în stil gotic din Nordul Europei. York are și o veche tradiție în arta preparării ciocolatei, așa că intrăm în magazinele cochete pentru a ne alege câteva suveniruri dulci. Mergem mai departe spre Durham, un alt oraș istoric fascinant, unde admiram Castelul Durham, Palatul Green si Catedrala.

In cursul serii sosire si cazare la hotel in zona Edinburgh.

Ziua 4. Edinburgh - Capela Rosslyn

După micul dejun, plecăm spre capitala Scoției, Edinburgh. Cu a sa bogată istorie medievală și celtică, Edinburgh este, fără doar și poate, nestemata coroanei Scoției. Metropola face parte din patrimoniul UNESCO, plină de atracții la tot pasul, dintre care cel mai important rămâne Castelul Edinburgh. De pe colina pe care se află castelul, avem parte de o panoramă spectaculoasă asupra orașului, cu vedere spre acoperișurile și străzile de dedesubt, precum și asupra faimoasei Royal Mile, principala arteră din centrul vechi al orasului. Privirile ne sunt atrase ca un magnet de Palatul Regal, Parlamentul scotia si  de catre Catedrala St Giles. Ne oprim apoi in Charlotte Square si George Street.

Timp liber pentru a descoperi farmecul capitalei Scotiei.
Dupa amiaza ne îndrepăm spre Capela Rossly, locul încoronării mai multor monarhi. După ecranizarea bestseller-ului lui Dan Brown, “Codul lui Da Vinci”, Capela Rosslyn atrage sute de mii de vizitatori anual. Zidurile sculpturale se pare că ascund o serie de simboluri atribuite frăţiei secrete a masonilor templieri și mistere ezoterice care așteaptă să fie descoperite. Oare cum de există plante reprezentate în basoreliefuri precum porumbul sau aloe vera înainte de descoperirea Americilor? Însă frumuseţea acestei biserici rămâne principalul motiv de atracţie pentru cei mai mulţi vizitatori.

 In cursul serii ne  intoarcem la acelasi hotel pentru cazare

Ziua 5. Edinburgh – St. Andrews – Pitlochry – Scotish Highlands

Din Edinburgh plecăm spre St. Andrews, locul în care s-a inventat jocul de golf și unde se află și cea mai veche Universitate din toată Marea Britanie. Aici a întîlnit-o Prințul William pe viitoarea Ducesă de Cambridge și actuala soție, Kate Middleton.  O plimbare la pas prin frumosul și cochetul oraș St. Andrews va fi o adevărată încântare cu vizita obligatorie a ruinelor Catedralei St. Andrews sau a faimoasei plaje West Sands. Mergem mai departe în Pitlochry, un oraș fermecător, în care admirăm Castelul Braire cu pajiștile sale înflorate și facem o plimbare în frumoasa Pădure Faskally.

Luăm un moment de răgaz la Distileria Blair Athol pentru a descoperi secretele fabricării celui mai pur whiskey. Următoarea oprire o vom face în Scotish Highlands pentru a ne caza la hotelul din Newtonmore.

Ziua 6. Scotish Highlands – Spean Bridge – Glencoe – Loch Lomond – Glasgow

Continuăm călătoria spre Spean Bridge. Aici vizităm monumentul Commando Memorial de unde ne bucurăm de o vedere panoramică, Loch Lochy și Loch Arkaig. Pornim spre Glencoe ce oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din Scoția, dacă nu chiar din întreaga Marea Britanie, unde munții înalți se cufundă în văi (glens) de un verde intens,  până când se întâlnesc cu apele mereu schimbătoare ale lacurilor (lochs).

Glencoe este foarte popular datorită pisajelor spectaculoase ce îți taie respirația, cu natură neatinsă de semnele civilizației, fiind dealtfel și una dintre destinațiile cele mai accesibile pentru cei care vor să vadă șiragul de lacuri (inclusiv Loch Ness) care traversează nordul Scoției.  Loch Lomond este cel mai mare lac din Marea Britanie fiind la distanță de 32 km nord-vest de Glasgow. Ne ia aproximativ o oră să ajungem la malul sudic al lacului. Doar lacul Loch Ness rivalizează ca faimă și frumusețe cu Loch Lomond, iar ca fapt divers amintim că acesta se află în prima rezervație naturală înființată în Scoția, Parcul Național Trossachs.

Spre seară ne retragem spre hotelul nostru din zona Glasgow, unde ne reîncărcăm cu energie pentru ziua ce urmează.

Ziua 7. Glasgow – Gretna Green – Lake District – Liverpool.

Începem ziua, energici, pornind la pas prin Glasgow. Centrul vechi îţi oferă numeroase opriri, fie pentru a te delecta cu o halbă de bere autohtonă, fie pentru a admira clădirile impunătoare cu arhitectură gotică de o frumuseţe sobră - Sala Regală de Concerte, Catedrala din Glasgow, Piaţa St. George. Superbele sale clădiri victoriene fac un contrast puternic cu viaţa de noapte vibrantă, cu restaurantele și barurile colorate, unde se desfășoară aproape în fiecare seară concerte live. Vitalitatea acestui oraș este de-a dreptul contagioasă, iar combinaţia dintre caracterul urban și locuitorii săi prietenoși este captivantă.
   
Pornim apoi spre Gretna Green, un sătuc pitoresc unde vom vizita Courtship Maze, un labirint verde considerat cel mai romantic punct de interes din zonă, pentru turiști și în special pentru cupluri. Mergem mai departe spre Lake District, sau Țara Lacurilor, un parc național situat în regiunea Cumbria din nord-vestul Angliei, în apropiere de granița cu Scoția. Lake District este o destinație populară în rândul turiștilor, mai ales datorită asocierii cu William Wordsworth și Poeții Lacului. Țara Lacurilor este caracterizată de o neobișnuită diversitate peisagistică, marile lacuri alternând cu piscurile celor mai înalți munți din Anglia, Munții Cubrieni.

Spre seară ne îndreptăm spre hotelul din  zona Liverpool.

Ziua 8. Liverpool – Wye Valley – Bristol

Facem o plimbare prin Liverpool, care și-a creat o reputație mondială grație iubirii față de fotbal. Orașul are, de asemenea, un patrimoniu cultural impresionant, având mai multe clădiri listate în Patrimoniul Mondial UNESCO decât orice alt oraș din afara Londrei, iar galeriile și muzeele sale fiind printre cele mai interesante din țară. Nu în ultimul rând, Liverpool este orașul în care s-a născut legendara trupă Beatles.

Admiram Catedrala Liverpool, Victoria Gallery Museum și Parcul Sefton. Mergem mai departe spre Wye Valley, o zonă de o frumusețe naturală ce te vrăjește pe loc. Wye Valley este locul ideal pentru iubitorii de drumeții, iar aici se găsesc Peșterile Clearwell, foste mine de fier, iar pasionații de trenuri cu aburi vor observa imediat  trenulețul Perrygrove, o garniture de tren vintage trasă de o locomotivă cu aburi.

Pe seară ne retragem la hotelul din zona Bristol.

Ziua 9. Bristol – Bath – Stonehenge

Continuăm drumul spre Bath, oraș a cărui eleganță georgiană a determinat UNESCO să îl înscrie în Patrimoniul Cultural Mondial. Istoria locului pornește încă de la romani, care au descoperit calitățile termale ale singurului izvor cu apă caldă din Britania, pe care au cucerit-o în anul 43 AD. Facem turul orașului și ne concentrăm asupra Băilor Romane, superb conservate. Plecăm apoi mai departe, spre Stonehenge, o “mână” de pietre parcă aranjate, în joacă, de un uriaș venit de pe altă lume - teoriile abundă când vorbim despre acest loc cu o încărcătură aparte, însă avem privilegiul să simțim energia proverbială a locului pe pielea noastră. Ultima oprire o facem la Londra, unde mai avem timp de o scurtă plimbare înainte să ne întoarcem la hotel.


Moment de răgaz
Londra trebuie văzută seara de la înălțime și admirată ca o nestemată sclipitoare în toată măreția ei, așa că trebuie să completăm turul Londrei urcând la 135 m înălțime pe faimoasa roată London Eye, al doilea cel mai înalt roller coaster din lume, care se numără printre cele mai importante atracții ale Londrei și servește ca simbol al ei. Începând cu septembrie 2015, London Eye a fost sponsorizat de către Coca Cola și decorat cu luminițe roșii. Aventurează-te spre cer și privește peisajul panoramic al unei Londre așa cum nu ai mai văzut-o.

Ziua 10. Zbor spre tara

Plecăm din uimitoarea țară insulară cu puțin regret, că s-a terminat poate prea repede, însă cu foarte multe amintiri de neprețuit. Transfer la aeroport și zbor spre București.Informatii generale

DATA DE PLECARE 2018 : 15.06; 01.07; 01.08; 02.09


PREŢUL INCLUDE
Bilet de avion Bucuresti - Londra -  si retur;
transport cu autocar climatizat;
9 cazari la hoteluri de 2-3*;
9 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu


BONUSURI
NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.


SUPLIMENTE & REDUCERI
Supliment de single - 265 €
Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.


BINE DE ŞTIUT

    Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială din tarile tranzitate.
Obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Pentru anumite faciitati din hotel sau camera hotelierul poate solicita taxe suplimentare ( minibar, seif, frigider);
In momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
Pentru călătorie sunt necesar e cartea de identitate sau paşaportul valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară.


Grup minim 35 pers.