google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Vacante Piata de Craciun
Cele mai bune oferte de vacante
de la LEI405436LEI
Când incep piețele de Crăciun ?

Unde se desfășoară piețele de Crăciun ?

Ce este o Piață de Crăciun ?

O piață de Crăciun este un târg de Crăciun, o tradiție populară în mai multe țări din Europa și din întreaga lume, care are loc în perioada premergătoare sărbătorii de Crăciun. Aceste târguri constau în vânzarea de produse tradiționale de Crăciun, cum ar fi decorațiuni, alimente și băuturi, precum și obiecte de artizanat și alte cadouri.

De obicei, aceste piețe sunt organizate în aer liber, pe străzi și în piețe publice și sunt însoțite de muzică tradițională, spectacole de lumini și alte evenimente festive. Acestea sunt o atracție populară pentru localnici și turiști în timpul sezonului de sărbători și fac parte din atmosfera tradițională de Crăciun.

 

Unde găsim Piețe de Crăciun

Există multe orașe în Europa care organizează piețe de Crăciun în fiecare an. Acestea sunt doar câteva exemple de piețe de Crăciun în diferite țări europene:

 • Germania: Piața de Crăciun din Nuremberg, Piața de Crăciun din Berlin, Piața de Crăciun din Düsseldorf, Piața de Crăciun din Frankfurt, Piața de Crăciun din München.

 • Austria: Piața de Crăciun din Viena, Piața de Crăciun din Salzburg, Piața de Crăciun din Innsbruck.

 • Elveția: Piața de Crăciun din Zürich, Piața de Crăciun din Basel.

 • Franța: Piața de Crăciun din Strasbourg, Piața de Crăciun din Paris, Piața de Crăciun din Lyon.

 • Belgia: Piața de Crăciun din Bruxelles, Piața de Crăciun din Bruges.

 • Danemarca: Piața de Crăciun din Copenhaga.

 • Olanda: Piața de Crăciun din Amsterdam.

 • Italia: Piața de Crăciun din Roma, Piața de Crăciun din Milano, Piața de Crăciun din Florența.

În ce perioadă sunt Piețele de Crăciun ?

Piețele de Crăciun din Europa se desfășoară în perioada sărbătorilor de Crăciun, adică de obicei între sfârșitul lui noiembrie și începutul lui ianuarie. Data exactă de începere și de încheiere a piețelor de Crăciun variază de la un oraș la altul și poate depinde și de tradițiile locale. De exemplu, unele piețe de Crăciun pot începe la începutul lui noiembrie, iar altele pot dura până la începutul lunii februarie.

În general, cele mai multe piețe de Crăciun încep în ultimele două săptămâni din noiembrie și se încheie în jurul datei de 6 ianuarie, care este Ziua de Epifanie sau Botezul Domnului, o sărbătoare importantă în anumite țări europene. Este important să verificați datele exacte ale piețelor de Crăciun din orașul sau regiunea dvs. de interes înainte de a planifica o călătorie.

 

 

 

De ce sa mergi intr-o Piata de Craciun

Circuite piete de Craciun in Europa

 1. Atmosferă festivă: Piețele de Crăciun sunt cunoscute pentru atmosfera lor festivă și plină de bucurie. Sunt decorate cu lumini strălucitoare, brazi de Crăciun, decorațiuni și sculpturi de gheață. Muzica de Crăciun și cântecele tradiționale creează o atmosferă de sărbătoare și vă vor încânta simțurile.

 2. Cumpărături de cadouri: Piațele de Crăciun sunt locul perfect pentru a cumpăra cadouri unice și handmade pentru cei dragi. Vei găsi o varietate de standuri cu bijuterii, obiecte de artizanat, jucării, decorațiuni și produse alimentare tradiționale. Poți găsi cadouri speciale și neobișnuite pe care nu le-ai găsi în mod obișnuit în magazinele tradiționale.

 3. Delicii culinare de Crăciun: Piațele de Crăciun sunt pline de standuri cu mâncăruri și băuturi tradiționale de Crăciun. Poți gusta specialități precum glühwein (vin fiert cu mirodenii), bratwurst (cârnați), pretzels (covrigi), plăcinte cu mere și multe altele. Este o ocazie minunată de a experimenta gastronomia locală și de a savura aromele și gusturile specifice sărbătorilor de iarnă.

 4. Spectacole și evenimente: Multe piețe de Crăciun organizează spectacole și evenimente speciale pentru a aduce bucurie și distracție vizitatorilor. Poți asista la concerte de muzică tradițională, spectacole de teatru, coruri de Crăciun sau patinaj pe gheață. Aceste evenimente adaugă un plus de divertisment și emoție în timpul vizitei tale.

 5. Tradiții și cultură locală: Piațele de Crăciun oferă oportunitatea de a te familiariza cu tradițiile și cultura locală. Poți descoperi obiceiuri specifice de Crăciun, colinde tradiționale și obiecte handmade speciale. Este o modalitate minunată de a te imersezi în cultura locală și de a înțelege mai bine tradițiile și valorile comunității.

 

Top 5 Piete de Craciun din Europa

Circuite piete de Craciun in Europa

 1. Piața de Crăciun din Strasbourg, Franța: Cunoscută ca "Capitala de Crăciun", piața de Crăciun din Strasbourg oferă o atmosferă magică și tradițională. Vei găsi numeroase standuri cu produse artizanale, obiecte de Crăciun, dulciuri și băuturi calde. Catedrala Notre-Dame din Strasbourg servește drept fundal spectaculos pentru această piață.

 2. Piața de Crăciun din Viena, Austria: Piața de Crăciun din Viena este una dintre cele mai mari și cele mai frumoase din Europa. Aici vei găsi numeroase standuri cu produse tradiționale, decorațiuni de Crăciun, delicii culinare și evenimente artistice. Atmosfera feerică și iluminarea stradală te vor fascina.

 3. Piața de Crăciun din Nürnberg, Germania: Piața de Crăciun din Nürnberg este una dintre cele mai vechi și mai populare din Germania. Este renumită pentru celebrele sale produse de lemn și pentru delicioasele bratwurst-uri. Aici vei găsi și un mic oraș de Crăciun, unde poți explora case tradiționale și meșteșuguri locale.

 4. Piața de Crăciun din Tallinn, Estonia: Piața de Crăciun din Tallinn, situată în Piața Vechiului Oraș, oferă o atmosferă medievală și romantică. Vei găsi standuri cu produse handmade, obiecte de artizanat, vin fiert și delicii culinare tradiționale estoniene. Catedrala Alexander Nevsky și turnurile vechi ale orașului sunt puncte de atracție în apropiere.

 5. Piața de Crăciun din Zagreb, Croația: Piața de Crăciun din Zagreb a fost desemnată de mai multe ori cea mai bună piață de Crăciun din Europa. Atmosfera sa festivă, iluminarea stradală impresionantă și programul bogat de evenimente atrag mulți vizitatori. Vei găsi o varietate de standuri cu produse tradiționale, jocuri și spectacole artistice.