Vacante Piata de Craciun
Cele mai bune oferte de vacante
de la LEI401044LEI
Când incep piețele de Crăciun ?

Unde se desfășoară piețele de Crăciun ?

Ce este o Piață de Crăciun ?

O piață de Crăciun este un târg de Crăciun, o tradiție populară în mai multe țări din Europa și din întreaga lume, care are loc în perioada premergătoare sărbătorii de Crăciun. Aceste târguri constau în vânzarea de produse tradiționale de Crăciun, cum ar fi decorațiuni, alimente și băuturi, precum și obiecte de artizanat și alte cadouri.

De obicei, aceste piețe sunt organizate în aer liber, pe străzi și în piețe publice și sunt însoțite de muzică tradițională, spectacole de lumini și alte evenimente festive. Acestea sunt o atracție populară pentru localnici și turiști în timpul sezonului de sărbători și fac parte din atmosfera tradițională de Crăciun.

 

Unde găsim Piețe de Crăciun

Există multe orașe în Europa care organizează piețe de Crăciun în fiecare an. Acestea sunt doar câteva exemple de piețe de Crăciun în diferite țări europene:

  • Germania: Piața de Crăciun din Nuremberg, Piața de Crăciun din Berlin, Piața de Crăciun din Düsseldorf, Piața de Crăciun din Frankfurt, Piața de Crăciun din München.

  • Austria: Piața de Crăciun din Viena, Piața de Crăciun din Salzburg, Piața de Crăciun din Innsbruck.

  • Elveția: Piața de Crăciun din Zürich, Piața de Crăciun din Basel.

  • Franța: Piața de Crăciun din Strasbourg, Piața de Crăciun din Paris, Piața de Crăciun din Lyon.

  • Belgia: Piața de Crăciun din Bruxelles, Piața de Crăciun din Bruges.

  • Danemarca: Piața de Crăciun din Copenhaga.

  • Olanda: Piața de Crăciun din Amsterdam.

  • Italia: Piața de Crăciun din Roma, Piața de Crăciun din Milano, Piața de Crăciun din Florența.

În ce perioadă sunt Piețele de Crăciun ?

Piețele de Crăciun din Europa se desfășoară în perioada sărbătorilor de Crăciun, adică de obicei între sfârșitul lui noiembrie și începutul lui ianuarie. Data exactă de începere și de încheiere a piețelor de Crăciun variază de la un oraș la altul și poate depinde și de tradițiile locale. De exemplu, unele piețe de Crăciun pot începe la începutul lui noiembrie, iar altele pot dura până la începutul lunii februarie.

În general, cele mai multe piețe de Crăciun încep în ultimele două săptămâni din noiembrie și se încheie în jurul datei de 6 ianuarie, care este Ziua de Epifanie sau Botezul Domnului, o sărbătoare importantă în anumite țări europene. Este important să verificați datele exacte ale piețelor de Crăciun din orașul sau regiunea dvs. de interes înainte de a planifica o călătorie.