google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Vacanțe în Kenya 2024 Rezervă un sejur în Kenya
Ce primești rezervând o vacanță în Kenya

Oferte de vacanță cu avionul zbor direct 2024

bilete de avion +taxe aeroport incluse

  bagaj de mănă 7kg, bagaj de cală 20kg

transfer aeroport hotel aeroport

cazare conform numărului de nopți

  masă conform hotelului ales

  asistență turistică în limba română

 

Hoteluri recomandate din Kenya

Sejururi ieftine si bune în Kenya

4 motive pentru un sejur în Kenya

Safari-uri uimitoare

Safari-uri uimitoare

Kenya este cunoscută pentru rezervațiile sale de safari deosebite, cum ar fi Masai Mara, Amboseli și Tsavo, unde poți vedea cele mai uimitoare animale sălbatice, inclusiv cei cinci mari (elefanți, lei, leoparzi, rinoceri și bivoli africani). Este o oportunitate unică de a experimenta viața sălbatică în habitatul lor natural.
Peisaje variate și spectaculoase

Peisaje variate și spectaculoase

De la savanele nesfârșite și munții acoperiți de zăpadă la lacurile mari și plajele de nisip alb, Kenya oferă o gamă largă de peisaje spectaculoase. Ai posibilitatea să explorezi Muntele Kilimanjaro, Lacul Victoria, Valea Rift și multe altele, fiecare oferind priveliști deosebite și aventuri în natură.
Cultura și tradițiile vibrante

Cultura și tradițiile vibrante

Kenya este locul unde poți descoperi cultura bogată și tradițiile autentice ale triburilor africane, precum tribul Masai. Poți interacționa cu comunitățile locale, poți vizita sate tradiționale și poți experimenta dansuri și ceremonii tradiționale fascinante.
Plaje exotice

Plaje exotice

Kenya are și o coastă frumoasă, cu plaje exotice de-a lungul Oceanului Indian. Destinații precum Mombasa, Diani Beach și Malindi oferă plaje cu nisip alb, apă cristalină și o varietate de activități, cum ar fi snorkeling, scufundări și croaziere cu barca.

Întrebări frecvente pentru o vacanță reușită în Kenya

Ce monedă este acceptată în Kenya și cum pot să schimb bani?

Moneda oficială a Kenyei este șilingul kenyan (KES) . În general, este recomandat să schimbi bani în moneda locală pentru a facilita tranzacțiile și plățile în țară.

Există mai multe opțiuni disponibile pentru a schimba bani în Kenya:

 1. Bănci: Băncile sunt o opțiune sigură și convenabilă pentru a schimba bani. Acestea au birouri de schimb valutar în principalele orașe și aeroporturi. Asigură-te că ai documente de identitate valabile atunci când mergi la bancă.

 2. Case de schimb valutar: Există numeroase case de schimb valutar și agenții în marile orașe și zone turistice din Kenya.

 3. ATM-uri: În multe zone urbane și turistice din Kenya există ATM-uri (bancomate) unde poți retrage bani în moneda locală folosind cardurile de credit sau de debit internaționale.

 4. Hoteluri și centre comerciale: Unele hoteluri și centre comerciale pot oferi și servicii de schimb valutar, dar este posibil să primești un curs de schimb mai puțin avantajos decât în alte locuri.

Înainte de a călători în Kenya, asigură-te că verifici rata de schimb valutar și că ai suficienți bani în moneda locală pentru a acoperi cheltuielile de bază. De asemenea, este întotdeauna bine să ai și unele sume mici de bani cash pentru cheltuieli minore sau în zone unde accesul la ATM-uri poate fi limitat.

 

Care este cel mai bun moment al anului pentru a vizita Kenya?

Cel mai bun moment al anului pentru a vizita Kenya depinde de preferințele personale și de activitățile pe care dorești să le desfășori. În general, sezonul uscat, care este mai puțin ploios, este considerat cel mai potrivit pentru safari și explorarea rezervațiilor de animale sălbatice. Această perioadă se întinde aproximativ între iunie și octombrie. Luna iulie și august sunt în general cele mai aglomerate luni, deoarece mulți turiști aleg să viziteze atunci.

Pentru iubitorii de păsări, sezonul migrării este deosebit de interesant, când mii de păsări călătoresc spre Kenya în căutarea unor condiții de hrănire mai bune. Aceasta are loc în jurul lunii noiembrie și durează până în aprilie.

Este important să rețineți că condițiile meteorologice pot varia în diferite regiuni ale țării, deoarece Kenya are diverse zone geografice. Ar fi recomandat să verificați prognoza meteorologică specifică pentru regiunea în care doriți să călătoriți înainte de a planifica călătoria.

Ce activități culturale pot experimenta în Kenya, cum ar fi interacțiunea cu triburile locale sau participarea la ceremonii tradiționale?

În Kenya, există o varietate de activități culturale prin care poți experimenta interacțiunea cu triburile locale și participarea la ceremonii tradiționale. Iată câteva opțiuni:

 1. Vizitarea unui sat Maasai: Tribul Maasai este unul dintre cele mai cunoscute triburi din Kenya. Poți vizita un sat Maasai și poți învăța despre cultura lor, obiceiurile tradiționale și stilul de viață pastoral.

 2. Participarea la ceremonia de dans a tribului Samburu: Tribul Samburu este cunoscut pentru dansurile lor tradiționale vibrante. Poți participa la astfel de ceremonii și poți învăța mișcările de dans și semnificațiile acestora.

 3. Vizitarea Mombasa Old Town: Mombasa Old Town este un cartier istoric cu influențe arabe și swahili. Poți explora străzile înguste, moscheile, palatele și piețele locale pentru a experimenta cultura locală și tradițiile arabe.

 4. Participarea la festivaluri culturale: Kenya găzduiește diverse festivaluri culturale în diferite perioade ale anului. Acestea includ Festivalul Lamu, Festivalul Maasai Mara și multe altele. Aceste festivaluri oferă ocazia de a experimenta dansuri tradiționale, muzică, artizanat și gastronomie locală.

 5. Vizitarea rezervațiilor de animale cu ghid local: Unele rezervații de animale oferă experiențe de safari ghidate de membri ai triburilor locale. Acest lucru îți permite să obții o perspectivă autentică asupra animalelor sălbatice și a mediului înconjurător, precum și să înțelegi legăturile tribale cu natura.

Este important să te informezi înainte de a participa la astfel de activități și să respecți cultura și tradițiile triburilor locale. Asigură-te că lucrezi cu ghizi și agenții de încredere care promovează ecoturismul responsabil și interacțiunea etică cu comunitățile locale.

 

Excursii opționale Kenya

Excursii opționale Kenya

Safari în Parcul Național Maasai Mara

Aceasta este o excursie de neuitat în care vei putea vedea în sălbăticie cele "Cinci Mari Animale" ale Africii (elefant, leu, leopard, bivol și rinocer) și multe alte specii de animale sălbatice. Poți opta pentru un safari într-un vehicul 4x4 sau chiar pentru un safari cu balonul cu aer cald pentru a avea o perspectivă unică asupra peisajului.

Excursie la Parcul Național Amboseli

Acest parc este faimos pentru că este casa unora dintre cele mai mari elefanți din Africa și oferă o panoramă uimitoare a Muntelui Kilimanjaro, cel mai înalt vârf din Africa. Poți face un safari și admira fauna diversă, inclusiv elefanți, lei, girafe și zebre.

Excursie în Rezervația Națională Tsavo East și Tsavo West

Aceste rezervații sunt cele mai mari din Kenya și oferă o varietate de habitate și specii de animale. Aici poți vedea elefanți roșii, bivoli, lei, leoparzi și multe alte animale sălbatice.

Excursie la Insula Lamu

Aceasta este o insulă plină de istorie și cultură, situată pe coasta de nord a Kenyei. Poți explora străzile înguste, vizita moschei vechi și participa la ceremoniile culturale swahili.

Excursie în Parcul Național Nakuru

Acest parc este renumit pentru lacul său sărat și pentru flamingo-urile roz care se adună aici în număr mare. În plus față de flamingo-uri, poți vedea și rinoceri negri, lei, girafe și alte specii de animale.

Excursie în Parcul Național Samburu

Acest parc este situat în regiunea nordică a Kenyei și este cunoscut pentru o varietate de animale rare, cum ar fi girafele reticulate, zebrele Grevy și leoparzii.

Informații generale despre o vacanta in Kenya

Kenya- sejurul perfect pentru oameni dornici de explorare

Kenya este o destinație fascinantă pentru o vacanță în Africa, oferind o combinație unică de peisaje variate, faună sălbatică diversă și cultură vibrantă. Iată câteva informații generale despre o vacanță în Kenya:

 1. Vremea: Kenya are un climat tropical, cu două sezoane principale: sezonul uscat (iunie-septembrie) și sezonul ploios (octombrie-mai). Cea mai bună perioadă pentru a vizita este în timpul sezonului uscat, când veți găsi temperaturi plăcute și cer senin.

 2. Parcuri naționale și rezervații: Kenya este faimoasă pentru parcurile sale naționale și rezervații, care oferă oportunități extraordinare de a vedea animale sălbatice în habitatul lor natural. Parcul Național Maasai Mara, Parcul Național Amboseli și Rezervația Națională Tsavo sunt doar câteva dintre destinațiile cele mai populare.

 3. Safari: Safari-ul este una dintre cele mai populare activități în Kenya. Aveți posibilitatea de a face safari cu mașina, cu balonul cu aer cald sau chiar pe jos, însoțiți de un ghid experimentat.

 4. Cultura și tradiții: Kenya are o cultură bogată și diversă, cu peste 40 de grupuri etnice diferite. Puteți experimenta cultura locală prin vizite la sate tradiționale, participarea la ceremonii tribale și interacțiunea cu locuitorii locali.

 5. Plaje și coastă: Kenya are și o frumoasă coastă cu plaje spectaculoase, cum ar fi Diani Beach și Watamu. Aici puteți practica sporturi nautice, relaxa pe plajă sau explora recifurile de corali.

 6. Mâncare: Bucătăria kenyană este delicioasă și variată, cu influențe indiene, arabe și africane. Nu ratați să încercați mândazi (gogoși kenyan), ugali (mâncare tradițională din făină de porumb) și nyama choma (carne friptă).