google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Circuite turistice cu avion/autocar in Tarile Nordice Circuite turistice culturale cu avion/autocar in Oslo,Helisinki si Stockolm si Tarile Nordice

Circuite turistice cu avion/autocar in Tarile Nordice

De ce sa mergi in Scandinavia?

Circuite turistice culturale in Scandinavia

 1. Peisaje spectaculoase: Scandinavia este renumită pentru peisajele sale naturale impresionante. De la fiordurile norvegiene și cascadele din Islanda, până la pădurile întinse și lacurile cristaline din Suedia și Finlanda, există o varietate de peisaje uimitoare de explorat.

 2. Aurora Boreală: Scandinavia este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a observa Aurora Boreală. Islanda și nordul Norvegiei sunt cele mai populare destinații pentru a vedea acest fenomen natural fascinant.

 3. Cultură și istorie bogată: Scandinavia are o moștenire culturală și istorică bogată. Poți vizita orașe istorice precum Stockholm și Copenhaga, cu palate regale și arhitectură medievală, și poți explora muzeele și siturile arheologice care oferă o perspectivă asupra istoriei regiunii.

 4. Design și arhitectură deosebită: Scandinavia este renumită pentru designul său inovator și minimalismul elegant. Poți admira arhitectura modernă din Copenhaga, designul funcțional al obiectelor de uz cotidian din Suedia și Finlanda, precum și celebrele mărci de design nordic.

 5. Bucătărie delicioasă: Scandinavia oferă o gamă largă de preparate culinare delicioase, de la fructe de mare proaspete și mâncăruri tradiționale la restaurante cu stele Michelin. Poți gusta renumita bucătărie nordică și să încerci specialități locale precum somonul afumat și kanelbullar (chifle cu scorțișoară).

 6. Spații verzi și durabilitate: Scandinavia este recunoscută pentru valorizarea mediului înconjurător și durabilitate. Parcurile urbane, grădinile frumoase și inițiativele de mediu fac ca această regiune să fie plină de spații verzi și prietenoase cu natura.

 7. Activități în aer liber: Scandinavia oferă o gamă largă de activități în aer liber. Poți explora trasee de drumeții, să schiezi, să practici ciclismul sau să faci plimbări cu barca prin fiorduri și lacuri.

 8. Calitatea vieții: Țările din Scandinavia sunt recunoscute pentru calitatea vieții lor înalte. Sunt considerate printre cele mai sigure, ecologice și fericite țări din lume.

 

Top 10 atractii turistitce din Scandinavia

Circuite turistice culturale in Scandinavia

 1. Fiordurile norvegiene - Unul dintre cele mai cunoscute și frumoase peisaje din Norvegia, cu stânci abrupte, cascade și ape cristaline.

 2. Stockholm, Suedia - Capitala Suediei, cu centrul său istoric bine conservat, Gamla Stan, și multe muzee, cum ar fi Muzeul Vasa și Palatul Regal.

 3. Copenhaga, Danemarca - Orașul vibrant cu o atmosferă prietenoasă, renumit pentru canalurile sale pitorești, statuia Mică Sirenă și parcul de distracții Tivoli.

 4. Insulele Lofoten, Norvegia - Un arhipelag pitoresc cu munți înalți, plaje de nisip alb și sate pescărești tradiționale. Este popular pentru drumeții și observarea aurorii boreale.

 5. Helsinki, Finlanda - Capitala Finlandei, cu arhitectură modernă, cum ar fi Catedrala Uspenski și Piata Senatului, și cu parcuri frumoase, cum ar fi Parcul Sibelius.

 6. Geirangerfjord, Norvegia - Unul dintre cele mai spectaculoase fiorduri din Norvegia, înscris în patrimoniul mondial UNESCO, cu stânci abrupte și cascade impresionante.

 7. Cercul de aur, Islanda - O zonă înconjurată de Reykjavik, care include atracții precum Cascada Gullfoss, Geysir și Parcul Național Thingvellir.

 8. Insulele Faroe - Un arhipelag izolat și pitoresc, situat între Islanda și Norvegia, cunoscut pentru peisajele sale dramatice, stânci abrupte și păsări marine.

 9. Tromsø, Norvegia - Un oraș situat deasupra Cercului Polar Arctic, renumit pentru observarea aurorii boreale, dar și pentru Muzeul Polaris și Catedrala Arctică.

 10. Parcul Național Abisko, Suedia - Situat în regiunea nordică a Suediei, este un paradis pentru iubitorii de natură, cu munți, lacuri și păduri, precum și posibilități de observare a luminii polare.