google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Circuite turistice autocar/avion Polonia Circuite turistice culturale cu autocar/avion in Polonia

Circuite

De ce sa margi intr-un circuit in Polonia

Circuite turistice culturale in Polonia

 1. Patrimoniu istoric și cultural bogat: Polonia are o istorie fascinantă și un patrimoniu cultural remarcabil. De la orașul vechi al Cracoviei, înscris în patrimoniul mondial UNESCO, la castele medievale, cum ar fi Castelul Wawel, și la Auschwitz-Birkenau, fostul lagăr de concentrare nazist, există multe locuri care îți pot oferi o perspectivă asupra istoriei și culturii poloneze.

 2. Variație geografică: Polonia oferă o varietate de peisaje și atracții geografice. De la regiunea muntoasă a Tatra, cu vârfurile sale impresionante, la Marea Baltică, cu plajele sale pitorești, există diversitate în peisajele naturale și oportunități de a practica diverse activități în aer liber.

 3. Orașe fascinante: Polonia are orașe vibrante și pline de viață. Varșovia, capitala țării, este un amestec interesant de arhitectură modernă și reconstrucție după cel de-al Doilea Război Mondial. Cracovia, al doilea cel mai mare oraș al Poloniei, este cunoscută pentru centrul său istoric bine conservat și pentru atmosfera sa boemă. Alte orașe, cum ar fi Gdańsk, Wrocław și Poznań, oferă, de asemenea, atracții culturale și istorice deosebite.

 4. Bucătărie delicioasă: Polonia este cunoscută pentru bucătăria sa tradițională bogată în arome și mâncăruri savuroase. Poți gusta pierogi (clătite umplute), borscht (ciorbă de sfeclă roșie), varșoviană (prăjitură cu ciocolată) și multe alte specialități locale. De asemenea, poți descoperi berea poloneză și vodca tradițională.

 5. Prețuri accesibile: Polonia este considerată una dintre destinațiile turistice mai accesibile din Europa. Costurile pentru cazare, mâncare și transport sunt relativ mai mici decât în alte țări europene, ceea ce face ca o călătorie în Polonia să fie mai prietenoasă cu bugetul.

 6. Oportunități de agrement: Polonia oferă o gamă largă de activități de agrement, de la drumeții în munți, la plimbări cu bicicleta prin satele pitorești, la explorarea piețelor și a magazinelor tradiționale. Există, de asemenea, o mulțime de spa-uri și stațiuni balneare, unde poți să te relaxezi și să te bucuri de îngrijirea spa.

 

Top 10 atractii turistitce din Polonia

Circuite turistice culturale in Polonia

 1. Orașul Vechi din Cracovia (Stare Miasto) - Un centru istoric bine conservat, înscris în patrimoniul mondial UNESCO, cu piața principală Rynek Główny, Biserica Sf. Maria și faimosul castel Wawel.

 2. Auschwitz-Birkenau - Fostul lagăr de concentrare nazist și un simbol al Holocaustului, astăzi muzeu memorial care atrage mulți vizitatori în fiecare an.

 3. Muntele Tatra și Valea Dunajec - Regiunea montană a Tatrei, cu peisaje spectaculoase, trasee de drumeție și oportunități de schi, precum și o plimbare pitorească cu ambarcațiunile pe Valea Dunajec.

 4. Gdańsk - Un oraș portuar baltic cu un centru istoric frumos, străzi pavate, clădiri renascentiste și o atmosferă maritimă distinctă.

 5. Castelul Malbork - Cel mai mare castel gotic din lume, situat în orașul Malbork. Este o impresionantă fortăreață medievală și este înscris în patrimoniul mondial UNESCO.

 6. Varșovia - Capitala Poloniei, cu o istorie bogată, reconstruită după cel de-al Doilea Război Mondial. Poți vizita Palatul Culturii și Științei, Orașul Vechi din Varșovia și Parcul Lazienki, printre alte atracții.

 7. Wrocław - Un oraș plin de viață și plin de culoare, cu arhitectură gotică și barocă, piețe frumoase și peste 100 de poduri care traversează râul Oder.

 8. Parcul Național Białowieża - O zonă naturală protejată, situată pe granița dintre Polonia și Belarus, unde se află ultima pădure primară din Europa, cu populăția de bizoni europeni.

 9. Lublin - Un oraș istoric cu o arhitectură medievală și renaștere, inclusiv castele, biserici și cartiere evreiești bine conservate.

 10. Parcul Național Ojców - Un parc național pitoresc, situat în apropierea Cracoviei, cu stânci calcaroase, peșteri și castele medievale, precum Castelul Pieskowa Skała.