google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Circuite turistice autocar/avion Turcia Zeci de circuite turistice culturale cu autocar/avion in Istanbul si Turcia

Circuite cu avionul in Turcia

Heading type widget

De ce sa mergi in Turcia?

Circuite turistice culturale in Turcia

 1. Istorie și cultură bogată: Turcia are o istorie fascinantă și un patrimoniu cultural vast. De la siturile antice precum Efes, Troia și Hierapolis până la mozaicurile și bisericile rupestre din Cappadocia, există multe locuri care oferă o perspectivă asupra civilizațiilor antice și medievale care au existat în această regiune.

 2. Istanbul - Un oraș străvechi și vibrant care este un punct de întâlnire între Europa și Asia. Istanbulul oferă o combinație fascinantă de culturi, cu atracții precum Hagia Sophia, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi și Bazarul Mare.

 3. Peisaje naturale diverse: Turcia are o varietate uimitoare de peisaje naturale, de la formațiunile stâncoase ciudate din Cappadocia, până la plajele frumoase ale coastei mediteraneene și la terasele de travertin ale Pamukkale. Există și parcuri naționale, munți și canioane spectaculoase care pot fi explorate în timpul unui circuit în Turcia.

 4. Bucătărie delicioasă: Turcia este cunoscută pentru bucătăria sa savuroasă și variată. Poți savura delicatese precum kebabul, mezzele (aperitive tradiționale), baklava (desert cu foi și nuci) și multe alte preparate tradiționale turcești. Există o bogăție de arome și gusturi de descoperit în timpul călătoriei tale.

 5. Băile turcești (hamam): Poți experimenta tradiționalul hamam turcesc, o experiență relaxantă care implică sauna, exfolierea pielii și masajul. Este o modalitate minunată de a te relaxa și de a experimenta cultura tradițională turcească.

 6. Oportunități de cumpărături: Turcia este cunoscută pentru piețele sale vibrante și magazinele de suveniruri. În Bazarul Mare din Istanbul și în alte bazaruri din orașe precum Antalya și Izmir, poți găsi obiecte de artizanat, bijuterii, textile și multe altele.

 7. Spas și stațiuni balneare: Turcia are o mulțime de stațiuni balneare populare, cum ar fi Bodrum, Antalya și Marmaris, unde poți te bucura de plaje frumoase, sporturi acvatice și facilități de wellness și spa.

 8. Ospitalitatea turcească: Turcia este cunoscută pentru ospitalitatea sa călduroasă și prietenoasă. Localnicii sunt primitori și își deschid ușile pentru turiști, oferindu-le ocazia să experimenteze cultura și tradițiile locale.

 

Cele mai importante 10 obiective din Turcia

Circuite turistice culturale in Turcia

 1. Istanbul - Un oraș impresionant care străjuiește strâmtoarea Bosfor și leagă Europa de Asia. Poți vizita Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Moscheea Albastră și Bazarul Mare.

 2. Cappadocia - O regiune unică cu formațiuni stâncoase ciudate numite "stâlpi de piatră" și peșteri în care se află hoteluri și biserici rupestre. Poți lua un zbor cu balonul cu aer cald pentru a admira peisajul de sus.

 3. Efes - Unul dintre cele mai bine conservate situri arheologice din lume, care include ruinele unui oraș antic roman. Poți vizita Templul Artemis, Amfiteatrul și Biblioteca lui Celsius.

 4. Pamukkale - O minune naturală alcătuită din terase de travertin alb și izvoare termale. Poți înota în apele calde și explorează situl arheologic Hierapolis din apropiere.

 5. Antalya - O destinație populară pe litoralul turcesc, cunoscută pentru plajele sale frumoase, apele albastre și centrul vechi pitoresc.

 6. Bodrum - Un oraș de coastă cu un port pitoresc și castele medievale. Poți vizita Castelul Bodrum și Muzeul Subacvatic, precum și să te bucuri de viața de noapte vibrantă.

 7. Troia - Situl antic legendar al Războiului Troian, unde poți explora ruinele cetății antice și Muzeul Troiei.

 8. Göreme - Un sat din regiunea Cappadocia, cunoscut pentru formațiunile stâncoase ciudate numite "cimilituri" și pentru bisericile rupestre ornamentate.

 9. Sumela - Mănăstirea Sumela, situată pe o stâncă abruptă în Munții Pontici, oferă o priveliște impresionantă și adăpostește fresce și obiecte religioase valoroase.

 10. Ankara - Capitala Turciei, cu o istorie bogată și importante atracții, cum ar fi Mausoleul lui Atatürk și Muzeul Civilizațiilor Anatoliene.