google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Circuite turistice cu avion/autocar in Cehia Circuite turistice culturale cu avion/autocar in Praga si Cehia

Circuite avion Cehia

Circuite autocar

De ce sa mergi in Cehia?

Circuite turistice culturale in Cehia

 1. Patrimoniu cultural bogat: Cehia este cunoscută pentru patrimoniul său cultural impresionant, cu numeroase castele, palate și orașe istorice. Praga, capitala Cehiei, este faimoasă pentru centrul său vechi bine conservat, unde poți vedea faimosul castel din Praga, Podul Carol și multe alte atracții.

 2. Arhitectură impresionantă: Arhitectura cehă este diversă și impresionantă. Poți admira clădiri gotice, renascentiste, baroce și art nouveau în diferite orașe și sate din Cehia. O vizită în orașele Český Krumlov și Kutná Hora, care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO, poate fi o experiență deosebită.

 3. Peisaje naturale pitorești: Cehia are o varietate de peisaje naturale frumoase, de la dealuri și munți la lacuri și râuri. Parcul Național Šumava și Parcul Național Boemian Switzerland sunt două exemple remarcabile ale frumuseții naturale cehe.

 4. Cetăți și castele medievale: Cehia este renumită pentru cetățile și castelele sale medievale bine conservate. Poți explora castelele Karlštejn, Hluboká și Karlštejn, pentru a numi doar câteva dintre cele mai cunoscute.

 5. Bucătărie delicioasă: Cehia are o tradiție culinară bogată și poți gusta mâncăruri tradiționale cehăști, cum ar fi gulașul, svíčková (fel de mâncare cu carne de vită), trdelník (un desert dulce) și berea cehă, care este faimoasă în întreaga lume.

 

Cele mai importante 10 obiective din Cehia

Circuite turistice culturale in Cehia

 1. Castelul Praga (Prague Castle) - Unul dintre cele mai mari castele medievale din lume și un simbol al țării.

 2. Podul Carol (Charles Bridge) - O construcție iconică din Praga, cu statui impresionante și o panoramă superbă asupra orașului.

 3. Orașul Vechi din Praga (Old Town Prague) - Centrul istoric al Pragăi, cu clădiri medievale, biserici și celebra piață a orașului.

 4. Orașul Český Krumlov - Un oraș medieval pitoresc situat într-un meandru al râului Vltava, inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

 5. Castelul Hluboká - Un castel romantic de pe malul râului Vltava, remarcabil pentru arhitectura sa impunătoare.

 6. Kutná Hora - Un oraș istoric cu arhitectură gotică și renascentistă, cunoscut pentru Capela Ossuarului, decorată cu oase umane.

 7. Karlovy Vary - Un celebru oraș balnear, unde poți descoperi izvoarele termale și arhitectura elegantă.

 8. Parcul Național Šumava - Un parc național cu peisaje montane, păduri dense și lacuri, ideal pentru drumeții și observarea naturii.

 9. Cetatea Karlštejn - O fortăreață gotică magnifică, situată la aproximativ 30 de kilometri de Praga.

 10. Castelele Bohemian și Moravian - Cehia este renumită pentru numeroasele sale castele medievale, precum Castelele Český Krumlov, Lednice și Karlštejn, care sunt doar câteva dintre cele mai impresionante.