google-site-verification=E5IWBtUC8FGzX1gTe3NVHRXdQtK511TakZY0HnVWjBE
Circuite culturale turistice Anglia Circuite in Anglia cu autocar si avion

Circuite cu avionul in Anglia

De ce sa mergi in Anglia?

Circuite turistice culturale in Anglia

 1. Patrimoniu istoric și cultural: Anglia este cunoscută pentru istoria și cultura sa bogată. Orașe precum Londra, Oxford, Bath și Cambridge găzduiesc o mulțime de atracții turistice, cum ar fi palate, catedrale, muzee, galerii de artă și universități de prestigiu. Poți explora clădirile istorice, poți învăța despre literatură și artă engleză și poți descoperi moștenirea regală a țării.

 2. Peisaje naturale variate: Anglia oferă o varietate de peisaje naturale, de la frumoasele câmpii verzi și dealuri din regiunile rurale la coaste spectaculoase, precum cele din Cornwall și Jurassic Coast. Parcuri naționale, grădini și spații verzi abundă în țară, oferind oportunități de drumeții și relaxare în natură.

 3. Cultura și arta contemporană: Anglia este renumită pentru contribuția sa la cultura și arta contemporană. Londra este un centru mondial al artei moderne și contemporane, cu numeroase galerii, muzee și evenimente culturale. Poți explora teatrele, expozițiile și festivalurile pentru a te bucura de scenele artistice vibrant.

 4. Tradiții și festivități: Anglia este plină de tradiții și festivități autentice. Poți participa la ceremonii regale, cum ar fi schimbarea garzii la Palatul Buckingham sau evenimente tradiționale precum regata Henley Royal și festivalurile locale. De asemenea, poți experimenta atmosfera festivă a piețelor de Crăciun și a altor sărbători englezești.

 5. Bucătărie și pub-uri tradiționale: Anglia este faimoasă pentru bucătăria sa tradițională, care include preparate precum fish and chips, roast beef, scones și afternoon tea. Poți savura mâncăruri și băuturi locale în pub-urile autentice, care sunt o parte integrantă a culturii engleze.

 6. Rețele de transport bine dezvoltate: Anglia are o rețea de transport bine dezvoltată, care face călătoria ușoară și convenabilă. Poți explora diferite orașe și regiuni folosind trenurile, autobuzele sau mașinile închiriate.

 7. Evenimente și spectacole: Anglia găzduiește o serie de evenimente și spectacole de top pe tot parcursul anului, cum ar fi festivalurile de muzică, evenimentele sportive majore, cum ar fi Wimbledon și meciurile de fotbal, precum și spectacole de teatru și concerte.

 

Cele mai importante 10 obiective din Anglia

Circuite turistice culturale in Anglia

 1. Turnul Londrei (Tower of London) - un castel istoric situat pe malul râului Tamisa în Londra, cunoscut pentru istoria sa bogată și colecțiile de bijuterii ale coroanei.

 2. Palatul Buckingham (Buckingham Palace) - reședința oficială a monarhului britanic în Londra și unul dintre cele mai faimoase obiective turistice ale țării.

 3. Stonehenge - un sit preistoric unic și misterios, format din gigantice pietre dispuse într-un cerc, situat în apropierea orașului Salisbury.

 4. Muzeul Britanic (British Museum) - unul dintre cele mai mari și cele mai importante muzee din lume, cu o vastă colecție de artefacte și opere de artă din întreaga lume.

 5. Catedrala Sfântul Paul (St. Paul's Cathedral) - unul dintre cele mai impresionante edificii religioase din Londra, cu o arhitectură magnifică și o istorie bogată.

 6. Oxford - renumit pentru universitățile sale de prestigiu, străzi pitorești și clădiri istorice, Oxford este un oraș plin de cultură și tradiție.

 7. Catedrala din Canterbury (Canterbury Cathedral) - una dintre cele mai importante catedrale gotice din Anglia, cunoscută pentru moaștele Sfântului Thomas Becket.

 8. Castelul Windsor (Windsor Castle) - cel mai mare și cel mai vechi castel locuit din lume, situat în apropierea Londrei și reședința regală de weekend a monarhului britanic.

 9. Lacurile Districtului (Lake District) - o zonă deosebit de frumoasă din nord-vestul Angliei, cu lacuri, văi și munți pitorești, fiind o destinație populară pentru drumeții și explorarea naturii.

 10. Stratford-upon-Avon - orașul natal al lui William Shakespeare, cu case istorice, teatre și muzee dedicate vieții și operei celebrului dramaturg.