Cheltuielile de vacanta ale lui Donald Trump în 10 săptămâni costă contribuabilii americani la fel de mult ca și vacantele lui Barack Obama pe doi ani de zile.


Președintele american a petrecut șapte săptămâni la Mar-a-Lago de la preluarea mandatului acum 10 săptămâni.Analiza a fost facuta in luna aprilie 2017.

Călătoriile lui Donald Trump in stațiunea luxoasă din Florida au costat deja contribuabilul american cel puțin 24 de milioane de dolari, aproximativ la fel de mult ca și Barack Obama  care a cheltuit aceiasi suma pentru călătorii în primii doi ani ai președinției sale.

Domnul Trump a petrecut șapte săptămâni la Mar-a-Lago de din cele 10 saptamani de cand a preluat mandatul. Se estimează că fiecare dintre aceste călătorii costă cel puțin 3 milioane de dolari, acoperind detaliile legate de securitatea președintelui.

În total, factura de călătorie a lui Obama în cei opt ani ai președinției sale a ajuns la 97 milioane de dolari  o medie de 12,1 milioane de dolari pe an.

Președintele Trump sa apropiat de această cifră inca din prima sa lună de mandat - cheltuind 10 milioane de dolari pe trei saptamani de golf.

Costul călătoriilor și al securității pentru întreaga familie Trump va fi probabil mult mai mare, deoarece prima doamna Melania și cel mai mic fiu al lui Trump, Barron, rămân în New York.

Departamentul de Poliție din New York a confirmat ca "O zi de protectie pentru Prima Doamna si fiul ei ce locuiesc in Turnul Trump costa  între 127.000 și 146.000 de dolari pe zi".

După ce a găzduit pe președintele chinez Xi Jinping la Mar-a-Lago în luna aprilie, Trump va avea o suma medie cheltuita pe saptamana de 2,4 milioane de dolari pentru călătoriile sale din Florida.
Pana in luna noiembrie (11 luni de mandat) Trump a depasit cifra de de 97 milioane de dolari, suma pe care Obama cheltuit-o in 8 ani pe vacante ca presedinte.

Criticii au subliniat faptul că, dacă președintele ar reduce aceste vizite, ar putea finanța programele de securitate socială și arte pe care intenționează să le reducă.

Administrația Trump dorește să facă reduceri de 597 milioane de lire sterline în departamentele guvernamentale, aproape cat vor costa cu siguranta vizitele lui Trump la Mar-a-Lago pe terenurile de golf  pe parcursul intregului sau mandat.

Președintele Trump sa angajat, însă să majoreze cheltuielile militare cu 54 de miliarde de dolari care ar fi finanțate prin reducerea sumelor cuvenite altor agenții americane.

In perioada campaniei electorale, presedintele  Trump a criticat regulat si dur pe Obama pentru că juca golf în timp ce deținea funcția de presedinte.

In octombrie 2014 Trump scria pe Twitter: "Puteți să credeți, cu toate problemele și dificultățile cu care se confruntă SUA astazi, președintele Obama și-a petrecut toata ziua jucând golf. Mai rău decât Carter ".

În timpul campanie electorale din 2016, domnul Trump sa referit la cursurile sale de golf când a criticat pe dl Obama.

El a spus: "Știi ce?  Si mie imi place golful, dar in timpul mandatului, vreau doar să rămân în Casa Albă și să-mi fac slujba, să fac afaceri bune, pentru SUA"

La Mar-a Long, președintele Donald Trump joacă golf la unul dintre cluburile pe care le deține

Fotografie luata de pe : fivethirtyeight.com
Documentare articol: http://www.independent.co.uk

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare